Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek létezik az, hogy egy nő régi lelki sérülés miatt nem tud egy új kapcsolatban viselkedni?
És meg tudtátok oldani, hogy később ne ugyanilyen nőket válasszatok ki magatoknak?
Mert az se véletlen, hogy ilyen emberekben láttátok/éreztétek meg a legpotenciálisabb szerelmi partnert.
nnem neked kell ezt kezelni hanem neki... De mellesleg az is elgondolkodtat (és tényleg ne vedd bafftatásnak), hogy miért választasz defaktó bántalmazott, sérült nőket. Egyébként bőven van szakirodalma, akit érdekel; utána tud olvasni, h ezek a nők miért működnek úgy, ahogy.
A probléma pontos ismerete nélkül nehéz megoldást keresni/találni.
"Mondjuk én nem vagyok egy jó példa, mert mindig ilyen idiótákat fogok ki"
Akkor veled is gond van. Az ember párválasztását tudattalan sémák irányítják, és azok alapján, amiket írsz, te sem tudod jól kezelni a konfliktusokat (sem a szőnyeg alá söprés, sem az emelt hangú veszekedés NEM megoldás ezekre a helyzetekre).
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy te vagy a hibás, de egy kapcsolat mindig két emberen múlik, ha másért nem, hát azért, mert a választásaid befolyásolják a sikert/kudarcot. Ha mindig rosszul választasz, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy miért...
Saját példám: nekem is zűrösebbnél zűrösebb kapcsolataim voltak, és én magam sem tudtam jól kezelni a helyzeteket. Egy időre kivonultam a párkapcsolatosdiból, és szakember segítségével dolgoztam a problémáimon. Utána léptem új kapcsolatba. Két dolog változott meg jelentősen: 1. másképp választottam, másmilyen személyiségű ember vonzott, mint korábban, olyan, akivel lehet érdemi kapcsolatot működtetni (korábban őt észre sem vettem volna, vagy nem tudtam volna mit kezdeni vele) 2. másképp működöm a kapcsolatban, másképp reagálok helyzetekre, új konfliktuskezelési stratégiákat alakítottam ki, már mindent meg tudok beszélni higgadtan, veszekedés nélkül.
A mostani kapcsolatomban még egy hangos szó nem hangzott el, pedig voltak kisebb konfliktusok, mégis tudjuk kezelni. Egyrészt mert olyan embert választottam, akivel ez működik, másrészt mert én is el tudom mondani értelmesen, hogy pontosan mire vágyom.
"meg az előző kapcsolatomban sem volt arról tudomásom, hogy verték őket régebben"
Így működik a tudattalan. Ismerős mintákat választunk, de a választások nem tudatosak. Nálam is ez volt. Az elején minden jónak tűnt, aztán idővel kiderült, hogy mindig ugyanazt a típust választom. A tudattalan érzékeli az ismerős viselkedést, megnyilvánulásokat, és mivel ismerősnek tűnik, ezért vonzódunk hozzá önkéntelenül. A megoldást az jelenti, ha tudatosul, hogy honnan ismerős ez a minta, és milyen szerepet játszik az életedben. Ez azonban csak szakember segítségével lehetséges, mert a tudattalanhoz az ember nem fér hozzá egyedül.
17, 18+1. Valszeg benned is van vmi para, ha így választasz. A bántalmazott nők működéséről nehéz röviden írni, mert eléggé szerteágazó a téma... Legtöbbjük már gyeremekként ki volt téve lelki v fizikai terrornak szülői oldalról. Ergo ahhoz szokik hozzá, azt tanulja meg, h az a "normális", ha az, aki állítólag szeret, az b**szogat v fizikailag bánt. Hozzászoknak a manipulációhoz, a zsarnokoskodáshoz, a fájdalomhoz lelkileg, fizikailag egyaránt.
Az ilyen emberek nem tudnak mit kezdeni az olyan szeretettel, ahol nem alázzák őket, ahol nincs manipuláció. Nekik ez az ismeretlen, a félelmetes. Menekülnek tőle. Nekik a félelem, a fájdalom, a rossz a komfortzónájuk, ezért azt keresik tudatalatt minden emberi kapcsolatukban.
Röviden ez lenne a lénye, dehát ennek a szülői hibázásnak annyi permutációja van h el se hinnéd. Ebbe most inkább bele se mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!