Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ugye ez még gyógyítható? Rendbe fog jönni?
a barátom 19 éves.
és vérzékeny az orra, elment vérvételre, és kiderült, hogy kicsit több a fehér vérsejtje...
és amikor ezt meghallottam elkezdtem sírni... annyira félek, nem akarom, hogy baja legyen, egyből a legrosszabbra gondolok.
Az orvos szerint először is fél évig kell diétáznia, és fiatal is.
De nem tudott megnyugatatni, Ő vidám...
de én belahalok ha valami baja lesz.
amikor erre gondolok remegek és sirok.
tudom, biztatnom kéne, de félek.
Csak kicsivel több a fehérvésrejtje. ha komoly lenne a probléma, gondolom, nem diétára fogta volna, hanem rákközpontba utalta volna.
Ne láss rémeket, nincs okod a pánikra.
>:D< Szia:)
NE aggódj:) ez nem halálos kór vagy ilyensmi és tudtommal elég gyakran előfordul...
Régebben én is ilyen aggódós voltam és talán még most is:)
Sajnos nem tehetsz semmit ez ellen! HA mellette vagy bátorítanod kell és nem éreztetheted vele, hogy mennyire rettegsz!:) Gondold csak el ha állandóan azt látja rajtad, hogy félsz. Az neki sem jó...
A párom szívbeteg, emellett gond van a veséjével, néha a májával is többször fáj a feje, sokszor vannak görcsei...ha tudnád mennyit aggódok...de sosem engedem, hogy lássa rajtam. Mindig bíztatom, hogy nem lesz semmi baj:) És hiszek abban, hogy a pozitív hozzáálás segít.
Szeresd őt amennyire csak lehet, és nem lehet gond ameddig ott vagytok egymásnak:)
Sok egészséget kívánok
19-L (párom 2o)
Hála Istennek!
köszönöm, elég ideges vagyok...
magyarul vérszegény lehet? azért alacsony a vörös?
Szia!
Tudni kellene, hogy mi az, hogy vérzékeny az orra.
Ha ez azt jelenti, hogy néha elered az orra vére (majdhogynem spontán), akkor nincs okod aggodalomra...
Nekem 14 éves koromban kezdődött a vérzékenység. olyannyira, hogy egy tüsszentéstől is ömlött a vér az orromból...
Ez azért kellemetlen.
Nekem nem volt vérvételem. Legalábbis nem itt kezdtek neki.
Én fül-orr-gégészhez mentem.
Ott pedig azt mondták, hogy abból adódik, hogy a hajszálerek túl vékonyak az orromban. Úgyhogy kiégették nemegyszer. Ez két féle képpen zajlik. Egy elektromosan felfűtött kis fém szálal, illetve savas módszerrel.
19 éves koromban is volt egy-két alkalom amikor mentem "égetésre"
Még azt kell hozzá tudni, hogy az orrvérzés abból a szempontból jó, hogy megelőzi az agyvérzést. (nehogy félreérts az egyik nem következik a másikból, hiszen én is itt vagyok)
Túl sok a Doktor ház + ilyenek nem kell túlpörögni ezt. Semmi okod az aggodalomra..
Az hogy a labor azt látta, hogy kevés a fehérvérsejtje nem azt jelenti, hogy ez az orrvérzést kiváltó ok.
A fehérjevérsejt csökkentésére pedig biztos jó a diéta.
Az orrvérzést elősegítheti ebben a korban a túlzott stressz, vagy a szélsőséges fronthullámzás. De szerintem egy fül-orr-gégészhez is menjetek el.
Az orrégetés kapcsán készítsd fel a párod, hogy nagyon rossz lesz az a pár pillanat, és akkor állj mellette.
(ha választani lehet a savas módszer az "kellemesebb")
Remélem segítettem
26F
köszönöm.
az orvos meg ráijesztett...szegénykémre.
mostmár megnyugodtam, itt viditgatom.
de az ritka amikor valakinek a 2 vérsej arány egyenlő nem?
mert sok ember van akinek valamelyik alacsonyabb ... ?
a 2. válaszadó vagyok nekem évente legalább 5-6 x biztos elered az orrom vére:P Nővéremnek még többször...és nincs semmi komoly bajunk...
jobb hogy az orrában pattan el az ér, mint egy kicsit feljebb...
ne aggódj:)
na... mostmeg kiderült, hogy nem is az Ő lelete volt...
mert levették neki még1x a vért, és a mostani eredménye jó lett.
Minden esetre a héten elmegy még egy másik helyre is vérvételre.
köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!