Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ti kiakadnátok ezen, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti kiakadnátok ezen, ha a barátnőtök ennyi pénzt költene el ilyesmire?

Figyelt kérdés

A barátnőm nagy Gyűrűk Ura rajongó, megvan neki az összes könyv, film, a díszkiadások, bővített extra változatok, minden, amit egy rajongótól csak el tudtok képzelni.

Ma hazaállított a Gyűrűvel, valami tünde nyaklánccal, meg egy ilyen falevél alakú kitűzővel, amit a filmben hordanak a tünde köpenyen. Persze nem volt neki jó akármilyen bóvli ékszer (pedig úgyse fogja ezeket hordani, ahhoz túlságosan is félti mindet, már ismerem, csak kiteszi a polcra... de arra meg elég lett volna valami 2000-3000 forintos vacak is), nem, neki kellett a drága szar, amit a hivatalos magyarországi gyűrűkurabigyós boltból kellett beszereznie! Sikerült ott hagynia majdnem 30.000 ft-ot ezért a három bizsuért!

Nagyon mérges vagyok, ennyi pénzt kidobni ilyen felesleges hülyeség miatt, amit ráadásul még csak használni vagy hordani se fog, egyszerűen csak nézegetjük majd őket, ahogy szépen porosodnak a polcon...!

Az meg, hogy kiderült, további 2 ilyen bigyót rendelt, ami épp nem volt raktáron, további 20.000 ft-ért, csak hab a tortán! Igaz, azt a 20ast nem kellett most kifizetnie, majd csak ha megy a motyóért 2 hét múlva, de akkor is!

Közös kasszán vagyunk, együtt fizetjük a számlákat, a lakbért, a kocsiba a benzint, mindent. Nem azt mondom, hogy a fentmaradó összeget mindenképpen félre kell tennünk (bár az sem ártana, legalább lenne némi spórolt pénzünk is), na de ilyen hülyeségekre elkölteni nonszensz!!! Ha kell valami, oké, vegyük meg. De ilyen vacakokra ennyi pénzt minek kiadni? Vagy legalább fokozatosan vette volna őket, mittomén, most csak a Gyűrűt, jövő hónapban meg mondjuk azt a leveles kitűzőt, vagy mit bánom én, mi az... de minek kellett egyszerre bevásárolnia majdnem 50.000 ft-ért?!

Ő azt mondja, hogy ez az ő pénze is, ugyanúgy megdolgozott érte, mint én, és nem érti, miért ne vehetne belőle magának azt, amit szeretne. Ő úgy látja, nincs értelme csak azért minden hónapban a maradék pénzünket félretenni és gyűjtögetni, hogy aztán csak üljünk rajta és soha ne vegyünk belőle semmit, amit szeretnénk.

Nem is ezzel van a bajom, vegyen magának azt, amit szeretne, persze... Csak ilyen kacatokból ne a 10.000 ft-os Swarovski kristállyal kirakott nyakláncot vegye már meg, ha egyszer úgyse fogja hordani! Arra, hogy nézegesse, ugyanolyan jó lett volna a 2000 forintos utánzat is! Vagy ha már ennyi pénzt kiad egy ilyen szarra, előtte legalább üljünk le, és beszéljük meg, hogy valóban szüksége van-e rá, vagy legalább kérdezzen, hogy elszórhat-e ennyi pénzt ilyesmire, ne azzal várjon haza, hogy gyakorlatilag kidobott az ablakon egy valag pénzt a megkérdezésem nélkül, és még csak nem is valami életbevágóan fontos dologra, hanem a hobbijára...

Ti mit gondoltok erről? Jogosan vagyok mérges?

2015. júl. 29. 00:22
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Igen, jelenleg albérletben lakunk. Ám igazából pont idén, az év végén szerettünk volna innen továbblépni (szóba jött külföld is, vagy hogy ideiglenesen hazaköltöznénk valamelyikünk családjához 1-2 évre), hogy kicsit félre tudjunk tenni és saját lakásra gyűjthessünk. Nem keresek rosszul, még ha ő nem is adna bele semmit, kb 3 éven belül egyedül is össze tudnék spórolni annyit, amiből (persze, hitellel megtámogatva) vehetnénk saját lakást, de nyilván ő is belead ebbe. Meg tulajdonképpen neki van már egy saját lakása, amit a nagymamájától örökölt, de azért nem ott lakunk, mert egyrészt az most ki van adva albérletnek, másrészt, mert vidéki lakás és azon a környéken nem biztos, hogy találnánk munkát. Azt viszont megmondta, hogy ha már van valamennyi tőként, utána ő eladná a lakást és az érte kapott pénzzel is ugyancsak beleszállna a közös házba/lakásba, amit majd vennénk, addig viszont neki is jól jön az a kis plusz, amit onnan kap az albérlőktől.

Tehát a közös jövő tervezgetésével nincsen gond, ez a Gyűrűk Urá téma viszont most felhúzott.

Annyi pozitív változás történt legalább, hogy felhívta a céget reggel és visszamondta a rendelést, ami további 20.000 ft-ba került volna, így egyelőre csak ezt a 30 ezret dobta ki az ablakon... Meg végül is belátta, hogy tényleg szólhatott volna előtte, mielőtt megveszi ezt a sok drága szart, de azt mondta, azért nem merte nekem mondani, mert úgyis lebeszéltem volna róla. Ehh, na mindegy, legalább az a másik 2 bigyót nem veszi meg végül, szerintem ő is rájött, hogy kicsit sok lett volna ez az 50 ezer forint ilyesmire.

Egyébként ezt leszámítva nagyon jó a kapcsolatunk, minden téren tökéletesen megvagyunk, szeretem őt, és általában ezzel se szokott gond lenni (vagy legalább is nem ennyi), csak most szegénykém átesett egy kicsit a ló túloldalára, én meg felhúztam magam, mert erős túlzásnak éreztem. De ezt végül ő is belátta, azért is mondta le a rendelést a másik két kacatra. Hála az égnek! :D Néha kedvem lenne kivágni az egész gyűjteményt a... na, de mindenkinek kell valami hobbi. :)

2015. júl. 29. 09:15
 22/30 anonim ***** válasza:
Hat ebben az esetben viszont van ra pénze, ha ez teszi boldoggá... :)
2015. júl. 29. 09:52
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

MINDENKINEK van valami hülyesége az életben, amire esetekben szórni KELL a pénzt. Mert kell. Mert azt szereti, boldoggá teszi, pluszt ad neki lelkileg. Amíg dolgozik, keres annyi pénzt, hogy megteheti, addig hadd tegye.

Neked mi a hepped amúgy? Biztosan nem otthon ülsz, és számolgatod a fizetésed minden fillérét. Cigi? Alkohol? Egyéb?

2015. júl. 29. 13:01
 24/30 A kérdező kommentje:

Nem dohányzom, és nem iszom alkoholt sem, legfeljebb csak alkalmakkor (karácsony, szilveszter, stb).

Szeretek számítógépes játékokkal kikapcsolódni, de nem veszem meg drága pénzért a bolti verziót (tudom, csúnya dolog, de inkább letöltök), legfeljebb akkor van eredeti példányom, ha ajándékba kapom. Az egyetlen, amire általában rendszeresen költök, az a kocsi meg a számítógép, de azokat a barátnőm is ugyanúgy használja.

2015. júl. 29. 13:57
 25/30 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Szerintem ne akadj ki ezen. Örülj neki, hogy nem drogra, vagy hasonlóra költi el, hanem arra, amit szeret. Neked porfogó, de neki SOKAT jelent. És ez a lényeg.

Nekem is drága hobbim van, amiben már vagy 200 ezrem tuti benne van, igaz, ennyi azért elég sok év alatt, olyan 6-8 kb.

Hidd el, aki szeret valamit, azt örömmel tölti el, ha újabb darabot szerez be a gyűjteményébe. És itt nem a pénz a lényeg...

2015. júl. 29. 14:47
 26/30 anonim ***** válasza:
Én edzőterembe járok, ami havi 7000 Ft, tuti kiakadnék, ha a párom ellenezné.
2015. júl. 29. 18:17
 27/30 A kérdező kommentje:

Jaj... Azért nem vagyok ennyire kicsinyes vagy anyagias, hogy fennakadjak 7000 forinton. Még 17.000 forinton se akadnék fent. Sose ellenezném, hogy a barátnőm kiadjon havi 7000 forintot bármire, amit csak szeretne. De havi 50 ezret...? Azt azért sokallottam egy ilyen hobbira.

Mindegy, próbálom én is kicsit nyitottabban kezelni ezt a dolgot, igyekszem megérteni, hogy neki ez igenis fontos, még akkor is, ha én csak egyszerű porfogóként vagy gagyi kacatokként látom ezeket az ékszereket. Mindenesetre megbeszéltük, hogy máskor, mielőtt ilyen kiadásokba verne minket, előtte szól róla nekem is, mert belátta, hogy 50 ezer forint valóban nagy pénz, ami adott esetben kellhetett volna másra is.

2015. júl. 29. 18:49
 28/30 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen jogosan akadtál ki, pláne, ha közös kasszán vagytok - amit egyébként nem értem, miért ellenez itt egy csomó ember; egy pár összeköti az életét, közös albérlet/lakás/stb, akkor természetes, hogy közös kasszán megy minden, nem pedig külön, nem óvodások vagyunk, könyörgöm. Az rendben van, hogy van egy hobbija, na de ennyi idő alatt gyakorlatilag kidobni az ablakon 50ezer forintot, azt egy kicsit soknak tartom, pláne, hogy nem is szólt előtte.

"...nincs értelme csak azért minden hónapban a maradék pénzünket félretenni és gyűjtögetni, hogy aztán csak üljünk rajta és soha ne vegyünk belőle semmit, amit szeretnénk." - Bahahahh, és ha majd elromlik a hűtő, és nem lesz összvissz 10 forint megtakarított pénzetek se, akkor majd veszitek fel a hitelt - mert ugye ez a könnyebb megoldás. Mert pl hűtő nélkül nem lehet meglenni, létszükséglet, ti meg majd fizetitek a kis szaros 70ezres hűtő dubláját további két éven keresztül, mert a barátnődnek ennyi esze van. Előre kellene gondolkodni egy kicsit, nem pedig orrba-szájba költekezni, bármikor beüthet akármilyen baj.

2015. júl. 31. 15:18
 29/30 anonim ***** válasza:

Tök jogos a kiakadásod, akinek van havi 50 ezer forintja ilyesmire az például minden hónapban elutazhatna egy hétvégére valahova.

Javaslom, hogy vidd el Új Zélandra a gyűrűjével együtt rakjad ki egy mezőn, sétáljon vele 2 hetet az erdőben aztán hozzad haza. Többet meg se nézi a filmet.

2015. aug. 22. 12:41
 30/30 anonim válasza:
Nem vagyok tehetős, de szerintem megéri megvenni, én nemrég spóroltam össze 118k-t egy eredeti Trónok Harcás kardra, amit a forgatáson használtak, nincs ezzel semmi baj
2016. szept. 3. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!