Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A "szeretlek" és az "imádlak"...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A "szeretlek" és az "imádlak" között mi a külömbség?

Figyelt kérdés
2010. márc. 3. 15:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Az imádlak az én világnézetemben erősebb, ugyanis édesanyám azt tanította, hogy imádni csak Istent szabad, mert az a legnagyobb szeretet jelöli. Hát én nem osztom ezt a véleményét, vagyis, hogy csak Istent lehet imádni, így szoktam mondani a barátomnak. Anyukám meg mindig rám szól, hogy imádni csak Istent szabad.
2010. márc. 3. 16:05
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
szerintem az imádlakot könnyebben kimondják mert nem olyan nagy jelentéssel bíró szó mint a szeretlek
2010. márc. 3. 16:14
 13/21 anonim ***** válasza:
75%

az utolsó válaszadóval teljes mértékben egyetértek, az imádlak szót egyszerűbb kimondani, és a mögött nem feltétlenül kell szerelemnek lennie..

a szeretlek az viszont nagy értékkel bír és szerintem jóval őszintébb :)

18/l

2010. márc. 3. 16:40
 14/21 anonim válasza:

manapság sok embernek csak úgy elhagyja a száját az a szó, hogy szeretlek...és közben nem is úgy érzi... de ha valaki komolyan mondja... akkor az már egy egészen nagy dolog...

ha valaki "imádlak"-ot mond... ne dőlj be neki egyből... nem biztos hogy úgy van...de ha mégis, ez az ember nem tudna nélküled élni...ez többet jelent sztem a szeretlek-nél...

de ami még ennél is többet jelent, ha nem mond semmit, inkább csak érezteti... hiszen az fokozhatatlan érzés, ha úgy érzünk valaki iránt, hogy bármit megtennénk érte, hogy szentnek gondoljuk és nem arra gondolunk, hogy számomra nincs is más és nem is lenne, hanem mi lenne, ha ő nem lenne...

Szerintem az embert mindkét szó boldoggá tudja tenni, főleg ha azt attól kapja, akitől szeretné, és ha az az ember tiszta szívből mondja ki...

2010. márc. 3. 16:41
 15/21 anonim ***** válasza:
Hát én sosem mondanám a barátnőmnek hogy imádlak, ez a szó nem arra való hogy egyik ember a másiknak mondja Imádni csak Istent lehet szeretni pedig bárkit. És nem nem vagyok begyöpösödött hülye gyerek. :)
2010. márc. 3. 17:04
 16/21 anonim ***** válasza:
75%
ha aztmondja szeretlek akkor tényleg fontos vagy neki,és valóban szeret...az imádlak ink olyan vicesebb nem túl komoly,,,mindenesetre könyebb kimondani..
2010. márc. 3. 17:09
 17/21 anonim válasza:
Én pl imádom az energiaitalt, de szeretne meg hogy szeretlek inkább emberre illik mondani. Imádni lehet egy tájat, ételt, zenét, de szeretni inkább embert.
2010. márc. 3. 17:42
 18/21 anonim ***** válasza:
bocs h ide írom, de akkor mi van, ha előbb mondja, h imád, mint h szeret?
2010. márc. 3. 18:20
 19/21 anonim ***** válasza:
én pl. előbb mondtam, hogy imádom mint azt hogy szeretem, mert az imádom az nem olyan komoly valóban
2010. márc. 3. 19:01
 20/21 anonim ***** válasza:

"Ki azt mondja imád, ne hidd el szavát.

Ki azt mondja szeret, lehet.

De az ki nem szól semmit, csak mélyen szemedbe néz, annak add szíved, hisz az érted él."

Lehet gondolkodni :)

2010. márc. 3. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!