Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért lennék kevesebb attól,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért lennék kevesebb attól, hogy gyárban dolgozok ideiglenesen?

Figyelt kérdés
Ideiglenesen szalagmunkát végzek. Csak annyi időre, amíg a leendő munkahelyemre fel tudnak venni (meg kell várnom, míg egy nyugdíjhoz közelálló hölgy nyugdíjba nem megy, amely összesen fél év). Számomra a szalagmunka egyáltalán nem megalázó, szeretem, mert úgy kereshetek pénzt, hogy közben a saját dolgaimon gondolkodhatok, társaimmal beszélgethetek amiről csak akarok. Tegnapelőtt párom megkérdezte, hogy nem akarok e szintemnek megfelelő állást találni? Megtudtam, hogy ez a kérdés nem csak benne, hanem a rokonai fejében is megfogalmazódott. Én pedig felháborodtam ezen. Diplomám van, kettő is. És? Komolyan úgy kezelnek, mintha az utcán keresném a kenyerem nő létemre. Gyári munkában mi a megalázó, mi a szégyellnivaló? Ha én jól érzem magam ott akkor mi a gond? Ezt mind elmondtam páromnak felkapva a vizet, mire csak hebegett-habogott. Kérdésem az lenne, hogy mások szerint is megalázó, aljamunka az én jelenlegi állásom? Miért nem az a szégyen, aki nem veszi a fáradtságot még arra sem, hogy munkát keressen, csupán kényelemből? Miért kell lenézni azt, aki a fél év üresjárat miatt minden követ megmozgat, hogy dolgozzon?
2015. jún. 2. 11:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

A munka nem szégyen, te látod jól! Az a baj, hogy sokan lenézik a tisztességes munkát, ha az a hatalmas presztízsű elvárásaikat alulmúlja. Szerintem meg becsülendő inkább, hogy nem hordtad fenn az orrod, hogy "én ilyen alja melót nem végzek", hanem igenis elvállaltad.

Én még csak most csinálom az esti gimit, mert ellógtam a tinikoromat... és dolgoztam gyárban. Tudom, hogy milyen. Nem szalagmunka volt, de embertelenül sok túlóra volt. Bár az igaz, hogy irodában is dolgozhatnál. De ha neked most így jobb, hát egészségedre!

Ilyenkor azért a sekélyes embereket könnyű kiszúrni.

2015. jún. 2. 11:56
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm, utolsó 4 hozzászóló. Nem is értem ezt az egészet, számomra nincsen olyan, hogy alja munka. Ha élvezettel csinálom pár hónapig a gyári munkát, miért ne. Bárcsak ne kellene a rokonaim csipkelődő, lekezelő beszédét hallgatnom. Ahogy megtudták hol dolgozom, úgy bánnak velem, mint egy söpredékkel...
2015. jún. 2. 12:05
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Pont fél évet húztam ki gyárban szalagmunkán, én nem bírtam idegileg, fizikailag, meg messze is volt.

Ennek ellenére én veled értek egyet.

A munka nem szégyen, ha gyár, ha takarítás, ha mosogató, ha szórólapos...

Azokat köpném le, akik lenézik emiatt a másikat, miközben minden a seggük alá lett tolva. Vagy a szemére vetik, "hogy dögölj éhen minimálbérrel"... Oké, kb erre elég tényleg, de nem azt a világot éljük, hogy válogathatunk. Vannak, akiknek ennyi se jut.

2015. jún. 2. 12:07
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én abszolút igazat adok neked kedves kérdező!!

Én sokféle munkakörben dolgoztam már és egyiket sem tartottam cikinek hiszen ezeknek köszönhetően mindig volt, van pénzem. Például a jelenlegi munkámmal nem keresek sokat de imádom ha valaki felajánlana egy munkát 3-szor ennyi pénzért biztos h nem hagynám itt mert élvezem boldoggá tesz és szerintem ez sokat számít abban h mennyire hat majd ki a jövőben a személyiségemre és az életemre, családi életemre a munka. Fél év nem a világvége nem tudom mit stresszel

2015. jún. 2. 12:07
 15/22 anonim ***** válasza:

Szerintem tök rendben van, ha jól érzed magad. És ha fél év után tényleg megkapod azt az állást, amiért sorban állsz. Így inkább a szalag mint a láblógatás.

Bár én sem láttam még olyan gyárat, ahol nem kivert kutyaként kezelnék a sori munkást. A sori munkás nagyon hálás annak az 1-2 mérnöknek, akik esetleg emberszámba is veszik őket.

Az emberek fejében valóban nem túl nagy presztízsértékkel bír a szalagmunka. De a semminél tényleg jobb.

Gondolom párod családja jól teleduruzsolták párod fülét... De ha megtudtátok ezt beszélni pároddal, akkor a többi véleménnyel már ne törődj, az a lényeg, hogy nektek kettőtöknek jó legyen, és köztetek harmónia és megértés legyen.

2015. jún. 2. 12:17
 16/22 anonim ***** válasza:
Nem vagy kevesebb emiatt,de azt nem hiszem hogy létezne olyan ember,aki szeretné ezt csinàlni,mint ahogy írta előttem valaki, ezeket a munkahelyeket nem lehet bírni sem fizikailag sem idegileg hosszútávon,max. annak,aki pont abba a környezetbe való.
2015. jún. 2. 12:26
 17/22 anonim ***** válasza:
94%

Jézusom... ennyi felszínes választ is rég láttam...

Tartom az utolsók véleményét, nem vagy kevesebb, sőt!

Bár én magam (már) nem mennék el gyárba, de egyetem alatt nőként is dolgoztam ilyen helyen, és életem legjobb melója volt. Csak a főnökség volt alja, nem fizettek ki rendesen, de ez más tészta. :D

Párom jelenleg is gyárban dolgozik, és halkan jegyezném meg, hogy nagyjából dupla annyit keres, mint én, diplomásan, szakmai gyakorlattal. És egy "kicsit" több előrelépési lehetősége van, mint nekem a saját szakmámban...

Szóval se nem megalázó, se nem aljamunka. Sajnos manapság az marad meg az emberek fejében, hogy oda az megy, akinek nem ment még az érettségi sem anno, főleg a fővárosban.

(Érdekes amúgy, nálunk pont fordítva van. Én a párom családjától azért kaptam a finom oltásokat eleinte, hogy diplomás úrikisasszony vagyok, sosem fogom átérezni a kétkezi munka értékét... :D

Szerencsére ezeket gyorsan leszereltük, finom élcelődésként maradt meg mindkét irányba.)

25N

2015. jún. 2. 12:31
 18/22 opened paradise ***** válasza:
Szerintem a munka sohasem szégyen.
2015. jún. 2. 14:11
 19/22 anonim ***** válasza:
Árufeltöltőként dolgoztam ameddig nem találtam jobb munkát. most 2szer annyit keresek. van, hogy többet is. Mivel más lehet az értékrendünk tedd fel magadnak a kérdést. munkanélkül vagy és csak úgy vagy? VAgy pedig hasznosan töltöd el az idődet? Ha jobban fizető munkát találsz a szalagmunkánál, idővel úgy is többre fogsz vágyni. Ahogy én is. De nem is szabad leragadni, mindig keresni kell a jobb lehetőséget.
2015. jún. 2. 16:29
 20/22 anonim ***** válasza:

En 3 honapot dolgoztam gyarban, ket diplomaval (nekem sem bufeszak) es veled ellentetben gyuloltem, utaltam de vegigszenvedtem es amikor valaki megkerdezi h mire vagyok a legbuszkebb mindig azt mondom h tuleltem a husgyarat:-))

Rengeteg dologra megtanitott, kitartasra,erore, kiallni onmagamert, onbecsules.....komolyan azalatt a 3 honap alatt tanultam emberileg a legtobbet:-))

Azota a szakmamban dolgozom, gyar kozelebe se megyek es mindannak ellenere h mennyit tanultam ott, nem szeretek ra visszaemlekezni mert telleg szenvedtem:-))

Voltam konyhai mosogato is egy hònapig, az pl tokjo munka volt, kb csak nevetgeltunk, beszelgettunk, zero felelosseg...szoval azt valahogy szerettem:-)Altalaban donteshozo pozicioban vagyok mint most is, es nekem az total feludules volt, h annyi volt az ossz felelossegem, h ne legyen zsirfolt a tanyeron:-))Ott csak annyit tanultam h a fizikai munka nem mindig kimerito vagy rossz:-)))

2015. jún. 2. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!