Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért lennék kevesebb attól, hogy gyárban dolgozok ideiglenesen?
Az rendben van, hogy nem akartad fél évig lógatni a lábad (bár dicsérni ezért nem foglak, mert ez lenne a normális), viszont nem hiszem el, hogy két diplomával nem találtál volna bármilyen irodai munkát pl. Ennél még a kávéfőzés/fénymásolás is jobb lenne.
Szóval igen, két diplomával szerintem is ciki a szalagmunka.
27N
Én két bölcsész diplomával egy nagy gyárüzemben dolgozom lakatosként. A tanári végzettségemmel kínlódtam, (múzeumpedagógia, tanítás), majd fél évet szalagmunkára mentem két éve télen, aztán elvégeztem egy szerkezetlakatos OKJ tanfolyamot. Amikor levizsgáztam, egy hétre rá már lakatosként dolgoztam és dolgozom most is.
Nem tudom milyen a szalagmunka, ahol jól érzed magad, ahol én voltam, az embertelen volt, mint a beprogramozott rabszolgák. Szívattak, megaláztak, kifiguráztak, hogy tanárként ide süllyedtem, és igazuk volt, ezért is hagytam ott.
Viszont. Ha olyan diplomája van az embernek, amely használhatatlan, akkor jobb olyan szakmát tanulni, amiből hiány van. Még most is idegen sok minden a lakatos szakmában, sőt vannak olyan műveletek, amik félelmetesek számomra (pl. lángvágás, gázmelegítés), de a kollégáim segítenek én meg igyekszem tanulni és tovább lépni.
Aki azt írta, hogy a munka ciki (bármilyen munka), jobb ha elássa magát.
Itt nálunk sokan vannak, akik egy-két diplomával nem találnak még irodai munkát sem nagyon sokáig, így akár egy-két évig is gyárban dolgoznak, vagy bolti eladóként dolgoznak, amíg találnak valami végzettségükhöz közelebb állót.
Nyilván, ha valaki anyuci és apuci nyakán él, megteheti, hogy nem vállal el "ciki" gyári munkát és otthon reszelgeti a körmét, amíg nem talál a képzettségének megfelelőt, de aki már önálló életet él, esetleg családja van, vagy családalapításon gondolkodik, nem feltétlenül teheti meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!