Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg olyan felháborító,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg olyan felháborító, hogy nem akarok hitelt felvenni a párom gyermekei miatt?

Figyelt kérdés

Amikor megismerkedtünk, a párom nevelte a 3 gyermekét. Pont a nehezen megoldható lakhatás miatt elég sokáig vártunk az összeköltözéssel. Végül egy barátnőm külföldre ment hosszabb időre és "kiadta" nekünk a házát, csak a rezsit kellett fizetnünk. Az összeköltözés nem volt zökkenő mentes. A gyerekek nem jöttek ki egymással és a párom gyermekei nem igazán szerettek engem, végül az anyjukhoz akartak költözni. Rengeteget beszéltünk róla, hogy ez miért is nem lenne jó, de végül győzött az ő akaratuk, hivatalosan is az anyjukhoz költöztek.

Mi még 1 hónapig vártunk, de miután akkor égre-földre esküdöztek, hogy nekik milyen jó ott, átköltöztünk a lakásomba. Ez 2 hónapja volt és a gyerekek most közölték, hogy nem akarnak az anyjuknál maradni, nincs pénz semmire, a nagyszülők kitették őket, most albérletben vegetálnak, az anyjuk csak kiabál velük stb. azt akarják, hogy megint együtt lakjunk. Ezzel csak az a baj, hogy nincs pénzünk albérletre (ugyanaz a probléma ami az elején volt).

A párom viszont felvetette, hogy vegyek fel hitelt, amiből futja néhány hónapig az albérletre meg a kaucióra és "majd összehozzuk valahogy". Én erre nemet mondtam. Most meg én vagyok a rossz mindenki szemében, amiért még ennyit sem vagyok hajlandó megtenni értük.

2015. máj. 25. 21:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ti nem vagytok egymáshoz valók.

A két családban lévő gyerekek meg érzik akaratlanul ezt.

Neked nem való gyerekes ember (képtelen vagy úgy viselkedni, mint ha a gyerekek a "tiéid" is lennének, neki meg egy olyan emberre van szüksége, aki önzetlen.Együtt egymásért tipusú. Te önző vagy, a másik önzetlen és naiv.

Mit akarsz te ettől az embertől, mikor már alapból az írásodból lejön hogy te csak a saját érdekeidben tudsz gondolkodni?

2015. máj. 25. 21:27
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Jól teszed.
2015. máj. 25. 21:39
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Normalis hogy akarsz egy ferfit magad melle, de azert valahol meg kell huzni a hatart.

Nem szolok bele, de nem cuccolek ossze veluk. Ez nem a te problemad. Nekik kell megoldaniuk.

2015. máj. 25. 21:44
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

*Ez nem a te problemad.

Ha valaki összeköltözik valakivel, ráadásul az gyerekes ember, annak a problémája, az övé is.Ahogy az öröme, a sírása is.

Gyerekes

2015. máj. 25. 22:13
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Gyerekes emberrel ne kezdjen az aki egoista, akinek a gyerekei mér felnőttek, és magán kivül nem lát senkit és semmit.És elfeledkezik arról milyen volt neki mikor kicsik voltak a gyerekei.
2015. máj. 25. 22:14
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen felelőtlen lenne hitelt felvenni ebben a helyzetben. Jól teszed, hogy nemet mondasz, tarts ki a döntésed mellett!

"Majd lesz valahogy" - ja :D Leginkább úgy, hogy kölykökkel a nyakadon adósodsz el.

2015. máj. 25. 22:21
 7/13 A kérdező kommentje:

Nem igazán értem, hogy miből jött le az, hogy önző vagyok. Én mindent megpróbáltam, hogy jó kapcsolat alakuljon ki közöttünk a gyerekekkel, de ők eleve úgy álltak hozzá, hogy utálnak és kész (ezekkel a szavakkal zárták le nagyjából az összes beszélgetésünket).

Igen, tisztában vagyok azzal, hogy gyerekes emberrel jöttem össze és felelősséggel jár, de ugyanezzel neki is tisztában kellene lennie, tehát nem várhatja el tőlem, hogy önként veszélybe sodorjam a gyermekeim megélhetését, most mégis erre kér.

2015. máj. 25. 22:32
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Hitelt NEM veszünk fel! Főleg nem olyan üzleti tervvel,hogy "nincs pénzünk albérletre" meg "majd csak lesz valahogy"!
2015. máj. 25. 23:09
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem ő vesz fel hitelt?
2015. máj. 25. 23:10
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szigorúan pénzügyi szempontból nézve, a párod egy analfabéta:

Ha most nincs pénzetek albérletre, de vesztek fel hitelt, akkor később miből lesz pénzetek ugyanarra az albérletre PLUSZ a hiteltörlesztőre?

Ez a logika egyenes út az eladósodottsághoz és lecsúszáshoz! És ha eddig is voltak konfliktusok a pénz miatt, ezek után garantáltan hatványozódni fognak a viták is.

Pénztelenségre nem a hitel a megoldás, hanem a bevételek növelése. Például túlórázhatna a párod, ha már ennyire szeretne jobb albérletet.

2015. máj. 25. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!