Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy esne, ha párod mindig egyes számba beszélne miközbe elvileg most vettetek egy "közös" házat?
A barátom és én most vettünk egy kertes házat. Az összeköltözés még odébb van, mert felújítás szükséges.
Tisztába vagyok vele, hogy ő vette fel a hitelt és övé a tuljadonjog is. Ennek ellenére, ha már közös jövőt tervezel a másikkal, akkor nekem fordított esetbe természetes lenne,hogy közös kuckónknak tituláljuk a házikót.
Ha valaki kérdezi barátomat, akkor rendszerint egyesszámba beszél.Nincs olyan, hogy "mi",miénk.
Igy van ez a mostani házzal kapcsolatban is. (házam,kertem,utcám...stb)
Annyira rosszul esik ez az egész, hogy soha nem vagyok benne egy mondatában sem és most a háznál sem. Próbáltam érzékeltetni a dolgot vele is, a válasz annyi volt, hogy unja már ezt a kié,mié dolgot. Hozzáteszem még nincsenek közös dolgaink, semmi. Neki jóval magasabb a fizetése is mint nekem, szóval lehet a bútorokat is ő szeretné megvenni én meg csak bólogatok h ok ez szép, ez illik ide stb.:(
Így azt érzem, hogy én csak úgy leszek mint egy szipmla lakótárs.
Nektek mi a véleményetek?
Nem aranybogár.. Te a ház része leszel... Nem egy lakótárs...
Te választottad... Vagy pénz vagy szerelem...
Látod, én hasonló helyzetben vettem házat, mindig azt mondtam az exemnek, hogy ez a mi házunk, ő meg ragaszkodott hozzá, hogy mivel én fizettem, ezért az enyém, és nem tudta sosem közösnek érezni, vége is lett.
Mindenkinek megvan a maga keresztje :)
Te adtál pénzt a házra? Vagy csak a pasid vette egyedül? (illetve ő fizeti a hitelt) Ha te nem adtál bele egy fillért se akkor mégis mit vársz? AZ az ő háza.
Ne akarj már olyasmiből részesedni amibe semmit nem tettél bele.
6-os: ez marhaság. Volt, olyan, hogy egy párom lakásában éltem, volt, hogy az enyémben élt egy párom, és mindig úgy gondoltam a helyre, mint az otthonunkra, függetlenül attól, hogy mi volt a tulajdoni viszony.
Egy párkapcsolat attól is párkapcsolat, hogy megosztod vele az életed, ebbe bele tartozik az otthon is, a kérdező nem azon siránkozik, hogy nem íratja a nevére a fél házat, nincs rajta haszonélvezeti joga vagy hasonló, nem megszerezni akarja, csak nem érti, hogy az miért nem az ő jövendőbeli otthona is. Ez nekem logikus problémának tűnik.
6-os válaszoló:Nekem nagyjából 200.000 ft spórolt pénzem volt, ami én fel is ajánlottam, de visszautasította.Sőt, ha véletlenül nem tudná fizetni vmiért a hitelt, egyértelmű h fizetném.
utolsó válaszoló:Én is így látom a dolgokat:( Szó sincs arról, hogy én tulajdonostárs v haszonélvező szeretnék lenni. Én úgy vélem, ha fordított helyzet adódott volna, miszerint egyedül én vettem volna a házat, eszembe sem jutott volna hogy a párom ne a saját otthonaként kezelje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!