Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak a személyiségem miatt. Túlreagálom?
A barátommal 2 hónapja vagyunk együtt, nekem ő az első párom, 20 éves lány vagyok. A barátom külföldi, tehát angolul beszélünk egymással.
Nem vagyok egy szép lány, de azért mindig adok magamra, kihozom a maximumot magamból. Sajnos van egy elég látható testi problémám, amire felhívtam a figyelmét még mielőtt találkoztunk, hogy ne érjék meglepetések.
Tegnap este lefekvés előtt rengeteget beszélgettünk. Szóba került ez a régi betegségem, ami miatt van ez a fizikai problémám.
Ezután elkezdett mesélni az exeiről, ami alapvetően nem zavar, mindenkinek van múltja. Az viszont zavart, amikor elkezdte regélni, hogy az ex barátnője milyen gyönyörű és kedves és aranyos volt, de a személyisége nem volt hozzá passzoló (nem voltak tervei a jövőre...stb)
Ezután elkezdte, hogy amikor szakítottak a lánnyal, megfogadta, hogy többé nem nézi, hogy hogy néz ki a barátnője.
Majd kinyögte ezt, ami valahol fájt:
"I can honestly tell you, the only thing I'm meeting with you now is your personality. You can be proud of your personally."
Angolul nem tudóknak; "Őszintén megmondom, az egyetlen ok, amiért járunk, az a személyiséged. Büszke lehetsz rá."
Nem vártam, hogy egekig magasztaljon, de azért minden barátnő szeretné szerintem, ha nem csak a személyiségéhez vonzódna a párja.
Manapság heti háromszor járok edzőterembe és dietazom is, csak hogy tetsszem neki, de nem tudom...teljesen elment a kedvem az egésztől.
Túlreagálom?
6-os:
Az ÉN-be a külsőm is beletartozik.
A külsőm is ÉN vagyok.
Lehet ezt csűrni és csavarni, de lényegtelen.
A testem az ÉN testem, tehát a testem is ÉN vagyok. Fizikálisan, de ettől függetlenül ÉN vagyok.
Tehát ha a párom azt mondja, hogy a testemet nem, de a lelkemet szereti, akkor ő azt az ÉN-t, ami én vagyok -a testemmel együtt- nem szereti.
"a testemet nem, de a lelkemet szereti" -igen (mert természetesen végsőfokon Egy az egész, amiről írtam)
de nem ezt mondta! ne tekerjük ki, nem ezt mondta.
És vegyük figyelembe: a párbeszédben egyik fél sem az anyanyelvén beszélt - ez is sok félreértésre ad lehetőséget. A komplexusok nagyon is hajlamosítanak a "félreértésre", a "más beleértésre", mint amit a közlő szándékozott közölni.
A kérdezőnek gátlásai vannak - és azért húzta be ezt a "nem tetszem" jelentést. A férfi meg érzi ezt a gátlásosságot, azt próbálta egy szerencsétlen nyökögéssel oldani. (az exről pedig nem jó beszélni - az csak fölösleges féltékenységet okoz, ez is szerencsétlen volt)
Ez az én értelmezésem.
Értem én, hogy nem anyanyelven beszélt egyik fél sem, DE ha a srác a személyiségét akarta volna dicsérni a kérdezőnek, akkor nem írja oda, hogy az egyetlen dolog, amiért együt van vele, az a személyisége. Azt a részt simán kihagyhatta volna, de nem.
Ráadásul akkor nem mondta volna előtte, hogy milyen gyönyörű exei voltak.
Ebből egyértelműen le lehet szűrni, hogy nem tetszik külsőleg a kérdező a másiknak.
Azt hiszem, csak egy elbaltázott bók akart lenni, ami nagyon rosszul jött ki, mert ma beszélgettünk, kérdezte, hogy milyen napom volt.
Mondtam neki, hogy voltam edzőteremben, a héten már másodszorra. Meséltem neki, hogy fogytam az elmúlt 4 hétben 3 kilót, és jobban érzem magam a bőrömben. Kérdezte, hogy mi az, ami ennyire motivál.
Mondtam neki, hogy szép szeretnék lenni a szemében, hogy ne csak a személyiségem miatt szeressen.
Megdöbbent fejet vágott, és azt mondta, hogy szépnek tart, honnan veszem, hogy nem.
Azt tudom, hogy az alkatom nem tetszik neki (illetve nem ez a típusa), de mivel ezen dolgozom jelenleg is, ezért így megnyugtatott a válasza. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!