Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki tisztában van a rossz tulajdonságaival miért nem változtat rajtuk?
Csomó embertől hallom hogy ha valaki felrója a viselkedését neki: "Jó, jó tudom, hogy ez nem jó, de én ilyen vagyok". Ha tudod hogy valamiben változtatnod kéne akkor miért nem teszed? Tudtam magamról hogy zárkózott, életunt, bunkó alkat vagyok, de komoly önfejlesztéssel elértem hogy életvidám, barátságos alkat legyek. Akaratos is voltam és soha nem fordul elő hogy nincs igazam, szintén fejlődés útján elértem hogy másnak is lehet igaza, és már inkább a kompromisszumot részesítem előnyben. Egyesek miért nem képesek változni? Szerintem egy kapcsolatban is előny ha az ember tud alkalmazkodni a másikhoz.
Ha tudom magamról hogy érzékeny és türelmetlen vagyok akkor azon leszek minden erőmmel hogy tegye ellene. Ti hogy vagytok ezzel?
Próbálok uralkodni rajtuk, de teljesen elnyomni, megváltoztatni nem fogom, mert ezzel vagyok önmagam.
A párom sok mindent tolerál nekem. Ezért is ő a párom.
Ez fordítva is így van. Jól érzi magát mellettem, mert elviselem a hülyeségeit, dühkitöréseit stb.... Ez is hozzá tartozik a jelleméhez. Ő is próbál uralkodni magán, de épp elég neki a munkahelyén, boltban, hivatalos helyeken.
A párja, az embernek azért is a párja, mert önmaga lehet mellette.
azért nem változtatnak,mert a másik fél ezt nem várja el és szemet huny,nyugtázza az ellenszenves viselkedést ahelyett,hogy megnevelné.
olyasmi ez,mint amikor egy kellemetlen helyzetben ugat a kutya és a gazdája cserébe megsimogatja,vagyis pozitív visszaigazolást ad neki,mert rossz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!