Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hol a határ egy párkapcsolatban (szexben)?
Melyiknek kell jobban érvényesülnie:
1. Ha szeretsz bármit megteszel értem (megteszed a kedvemért).
2. Ha szeretsz, nem kérsz olyanra, amit nem szeretnék.
Nem egészen értem. Kérni bármit lehet. Követelni semmit.
Van aki a maximumot adja, de lehet, hogy az ő maximuma neked szinte semmi.
Kompromisszumkészség! Ez a kulcs.
Mérlegelni kell, hogy a szeretet függvényében mit tennél meg a párodnak, és mi az, ami tabu. Követelni, erőltetni semmit nem szabad!
Vegyünk egy egyszerű példát: arcra élvezés, nem egy nagy dolog,de nő nem szereti, megalázva érezné magát.
Erre a pasi mondhatja, ha szeretné, megtenné a kedvéért. A nő meg azt, hogy ha ő is szeretné, nem kérne ilyet, amit ő nem akar. Kinek van igaza?
A 2.
Ha olyat kérnek ami a másiknak megalázó az már nem jó. Onnantól nem élvezi, ezt érezni is lehet rajta, legközelebb már nem lesz úgy kedve és nagyon gyorsan megromlik a szex.
Van akinek nagy dolog, van akinek nem. El lehet beszélgetni róla, hogy neki miért nagy dolog, miért érzi megalázónak, el lehet mondani, hogy a másiknak ez mitől jó érzés, miért fontos, stb.
Alapból ahhoz szoktak alkalmazkodni aki tartózkodik valamitől. Ha meg túl sok ilyen van és nem tud változni akkor valószínű nem tartható fenn a kapcsolat.
Az, hogy valami pl. undorít és nem tudom megtenni nem azon múlik, hogy szeretem-e a másikat. Azt inkább az jelzi, hogy a számomra egyébként semleges dolgokat megteszem-e.
Az, hogy rákényszerítem valamire (nem a normális kérésre gondolok!) azt jelenti, hogy nem törődök az érzéseivel.
Ha valami nem jó, azt nem kell erőltetni, de ha ki se próbálod akkor honnan tudod milyen? Úgy gondolom, hogy ami egy férfi-nő kapcsolatban felmerülhet annak biztosan nem mondanék nemet.
37F
Ha azt látom a partneremen, hogy amit csinálok az nem jó neki akkor is abbahagynám, ha arra kérne, hogy folytassam.
37F
Az első és a második keverve.
Annó én is leteszteltem a barátnőmet a 2. napján hogy együtt voltunk, hogy bepróbálkoztam nála, engedné-e hogy lefektessem.
Azt tudtam hogy nem akarja, de engedte volna. Nekem ennyi elég volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!