Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit választanál? Kapcsolat vagy iskola?
Ha a kapcsolatod abban a városban marad tanulni ahol te is laksz, viszont te máshová mennél, akkor mit csinálnál?
Nagyon szeretjük egymást és a kapcsolatunkkal sincs baj, viszont neki itt kell maradnia tanulni. Én elmennék, mert a helyi iskola nem a legjobb. (felsőoktatásról van szó)
Nem akar elveszíteni (én se őt) és próbál győzködni, hogy maradjak, viszont én az oktatás színvonala miatt nem szeretnék maradni. Nagyon szeretem és vele akarok lenni, de nem itt.
"A műveltség nem helyfüggő, iskolafüggő."
- Az nem, de nem a műveltségéből kell majd az embernek megélnie, hanem a szakértelméből. Azt pedig nem az utcán szedi össze az ember. Vagy ha mégis, akkor ezt felróhatnád a szakmunkás haverjaidnak is, akik szintén ezzel "pocsékolták" az időt... és igenis nagy különbségek vannak a felsőoktatásban, és ezt Te is tudhatnád, ha benne lennél. De ha benne vagy, és nem tudod, akkor az nagy baj...
Köszönöm a válaszokat! Többen kérdeztétek mekkora távról lenne szó. 123 km
Írtátok azt is, hogy meg lehet oldani a találkozást, és ha erős a kapcsolat kibírja. Erre csak annyit mondanék, hogy részemről ez így van. Én tudom, hogy az iskola nem tart sokáig és jó esetben 3-4 napot kellene csak ott lennem. Viszont a barátom nagyon makacs és nem hajlandó ezt felfogni. Nagyon szeret és nem akar elveszíteni. Szüksége van rám, arra, hogy ott legyek a közelében ha valami problémája van, hogy átölelhessük egymást, egy-egy rosszabb nap után.
Én magam nem tettem volna fel a kérdést. Érte teszem, megpróbálom megtalálni a legjobb utat. Sokat segítettetek, sok mindenen nem gondolkodtam még el. Kaptam mindenféle érvet, mindkét oldalon. Így lesz mire gondolnom, ha elbizonytalanodom.
Viszont segíthetnétek még valamiben. Szívem szerint az iskola mellett döntenék, de ő ezt úgy fogja fel, hogy az iskolát választom helyette. Részben igaza van. Hogyan tehetném könnyebbé a jövőnket? Hogyan érthetném meg vele, ha a kész érveket ellöki magától, mert csak a fájdalmára koncentrál?
18voltam,szerelmes,határidő előtt 2 nappal megváltoztattam a jelentkezésemet,mentem oda,ahol akkori párom tanult,pedig nem ez volt az álom,hanem 300km-rel arrébb...
mire az egyetem elkezdődött,szakitottunk...
DE
ha nincs ez az egyetem,nem ismerem meg életem párját,aki miatt most külföldi melot halasztok még vagy 2 évig,őt addig ideköti sokminden,addig csinálok másoddiplomár énis legalább,és utána együtt el
mai napig nem bánom,hogy a BME helyett ezt választottam,annyi mindent adott ez az egyetem,ez a társaság,hogy azt el nem lehet mondani
és itt ismertem meg a nagy Őt,és ez a fontos...
tanulni bárhol lehet
és mára imáádom azt amit csinálok,másoddiplomát csinálhatnám azt ami tervben volt elsőnek,de már nem is foglalkoztat a szakma...
22/L
A barátod részéről ez elég önző dolog. Ha ennyire akarja, hogy közel maradjatok egymáshoz, fel sem merült benne, hogy ő adja fel a választott iskoláját, és menjen oda, ahova te?
A tanulásellenes válaszolónak pedig tanácsolnám, hogy egy andragógust ne vegyen egy kalap alá egy kereskedelmi pilótával...
azért az "ismert közeg" itt most ne szerepeljen nyomós érvként, hiszen az ember minden iskolával és minden munkahellyel új közegbe kerül. Nem hiszem, hogy objektíven nézve ez jelentősebb érv lehet, mint a te jövőd, amit ahogy olvasom, a közös jövőtöknek szeretnétek.
Megoldások sokasága van, hogy kis kompromisszummal mindenki boldog legyen.
Ha ketten kivesztek egy nagyobb szobát, az nem hiszem, hogy többe kerül, mint a két kolidíj.
123 km nem tétel, plusz fősulin elég rugalmas időbeosztásod lesz.
Viszont ha kihagyod az iskolád, egész életben tüske lesz, hogy mi lett volna ha... Akkor is, ha minden tök ugyan úgy lett volna.
Arról nem is beszélve, hogy életreszóló döntést életreszóló kapcsolatban (legalábbis annak tűnőben) hoz az ember. Egy életben pedig mi az a két év "kényelmetlenség"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!