Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit választanál? Kapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit választanál? Kapcsolat vagy iskola?

Figyelt kérdés

Ha a kapcsolatod abban a városban marad tanulni ahol te is laksz, viszont te máshová mennél, akkor mit csinálnál?

Nagyon szeretjük egymást és a kapcsolatunkkal sincs baj, viszont neki itt kell maradnia tanulni. Én elmennék, mert a helyi iskola nem a legjobb. (felsőoktatásról van szó)

Nem akar elveszíteni (én se őt) és próbál győzködni, hogy maradjak, viszont én az oktatás színvonala miatt nem szeretnék maradni. Nagyon szeretem és vele akarok lenni, de nem itt.

2010. febr. 8. 23:11
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
94%
Persze hogy menj az iskolába amibe szeretnél, és tartsd is meg a barátodat. Ha a kapcsolat nem bírja a távot, majd megszűnik magától. Amúgy bírnia kell ha tényleg erős a kötelék. Nem értettem soha, hogy miért gond pár 10 vagy párszáz km. Én pár ezerrel voltam távol a páromtól és semmi nem ment szét. amikor tudtunk találoztunk, meg levél, fax, telefon. Még jobban odavoltunk egymásért.
2010. febr. 8. 23:35
 12/30 anonim ***** válasza:
94%
Utolsónak teljesen igaza van, akik igazán szeretik egymást tudnak várni egymásra!
2010. febr. 8. 23:42
 13/30 anonim ***** válasza:
94%
Amúgy milyen messze kerülnétek így egymástól? Mert ha mást nem akkor a hétvége egymásé így pedig megoldható mind a kettő. Én is távkapcsolatban élek és megoldjuk... Én azt vallom, hogyha szeretitek egymást akkor igaz nehezebb lesz de kibírjátok sőt a jó kapcsolatokat a távolság szorosabbá teszi (tapasztalat)
2010. febr. 8. 23:44
 14/30 anonim ***** válasza:
már nem azért, de leírta, hogy nem jó az ahova jár és járhatna jobba. Én sem cseszném az időmet egy szar főiskolán, aminek a diplomáját leszarják, ha valaki valami jobb nevű diplomát lobogtatva állít be ugyanarra az állásra.
2010. febr. 8. 23:55
 15/30 anonim ***** válasza:
88%

23:56:

attól, hogy neked szar az életed, lehet, hogy más értelmesen dönt a továbbtanulásában...

2010. febr. 9. 00:02
 16/30 anonim ***** válasza:

Hát, nem tudom, én férfiként úgy látom a dolgot, hogy, ha a fene fenét eszik is, csak akkor járhatok jól ebben az életben, ha tanulok. Az igaz, hogy mit számít, hogy a vagyon, ha az ember szegény, de akárhogy is nézzük, ha földönfutó leszek, azt jobb, ha egyedül csinálom, mert nincs annál rosszabb érzés, mint magamhoz láncolni valakit a legnagyobb nyomorúságban... Lényegében ez nagyobb önzőség, mint azért dolgozni, hogy a CSALÁD mindent megkapjon... Ezzel nem több ember életét próbálnám javítani, hanem egyszerre kettőét tenném tönkre...

Persze itt ez már lényegesen elrugaszkodott gondolati szál a kérdéshez képest. Arra válaszolva, ahogy többen is írták, az igazi szerelemnek nem árthat párszáz kilométer, ráadásul, ha máskor nem is, hétvégenként biztosan találkozhatnátok, különben sem az őskorban élünk, létezik internet (milyen meglepő, nem?), telefon... Nem ez az igazi elszigeteltség...

A barátod pedig, ha szeret, akkor a legjobbat akarja neked, és ez esetben be kell látnia, hogy egy előnyösebb iskola csak a javadra válhat.

Még csak annyit, hogy azért az egyetem nem olyan "hejjdenagymóka" mindenhol, ahogy azt tartják azok, akik nem vesznek részt egyetemi oktatásban, vagy valóban valmi gagyi büfészakra járnak, ahol Hawaii az egész élet, és még az az említett két hónap is túlzás a belefektetett energiához képest. Vannak kemény egyetemek, amik tényleg ütőképes diplomát adnak az ember kezébe, és ott bizony hétről hétre megy a "szopatás" bizonyos tárgyakból, gyakorlatokból, laborokból.

Meg azt sem szabad elfelejteni, hogy hozzáállástól függ, hogy ki mennyi időt fordít tanulásra, és persze, az igaz, hogy, amennyiben valaki csak a vizsgákra készül, az sokszor másnap már nem sok dologra emlékszik, de vannak ellenpéldák is.

Ha te úgy érzed, hogy egy versenyképes szakmát választottál (mert a tévhitekkel ellentétben bizony egyetemen is lehet szakmát tanulni, csak ezt manapság kicsit mintha kihagynák a "reklámokból"), akkor mindenképp menj a jobb egyetemre. Ha nem bírja a kapcsolatod, akkor lehet, hogy nem ugyanolyan gyorsan, de ígyis-úgyis leépülne...

2010. febr. 9. 00:07
 17/30 anonim ***** válasza:

Az "agymosott, semmirekellő diplomásokról" annyit, hogy nem minden diplomás semmirekellő, és az agymosás, hogy is mondjam, "alacsonyabb rétegekben" működik csak igazán, és az agymosás eredménye, hogy az emberekkel elhitetik, hogy jó nekik, ha alacsonyabb a végzettségük.

Azért nem kellene elfelejteni, hogy, akárhogy is, az egyetem mégis egyfajta műveltséget képvisel, mai lebutított változatában is, és aki igazán profi egy olyan dologban, amit egyetemen oktatnak, az egyetemre megy, jó egyetemre, és kizárt, hogy az agyát mossák, egy alapvetően jó képességű embernek (természetesen van olyan szakma, melynek nincs felsőoktatásbeli oktatása, ezen szakmák űzőinek felesleges egyetemre menni, de nem kell megelégedni azzal, hogy ne művelődjenek, és művelődnek is az igényes, magukra valamit adó emberek, még akkor is, ha nem járnak egyetemre).

Tessék csak lepontozni...

2010. febr. 9. 00:19
 18/30 anonim ***** válasza:
iskola. nem akarok aztan minimalberert, 5 gyerekkel, gürcölni.
2010. febr. 9. 00:20
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Iskola! ott a jövö... lehet épp elmennél,s akkor bánnád meg igazán... jól gondold át
2010. febr. 9. 00:20
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

suli mindenképp...a jövődről van szó. A lány lehet egyik nap neaggyisten otthagy, oszt nézheted magad.

Nekem is kellett választanom, az egyetem és a barátnőm között. Az egyetemet választottam. És nem bántam meg.

2010. febr. 9. 00:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!