Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan mondjam el a barátomnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan mondjam el a barátomnak, hogy sclerosis multiplexem van?

Figyelt kérdés

Egy éve diagnosztizálták nálam a betegséget. Azóta komolyabb kapcsolatom nem volt, így eddig nem agyaltam ezen. Az eddig ismert talán legjobb gyógyszert kapom, és azóta semmi bajom. Vannak olyan ismerőseim, akik már több éve kapják és teljesen megállította náluk a betegséget, azóta nincs új shub egyikőjüknél sem, szóval én is nagyon bízom benne, hogy velem is minden rendben lesz.

Nagyon félek neki elmondani, mert attól tartok, hogy azonnal sarkon fordulna és elhagyna.

A fő dilemmám az, hogy mondjam el még most, rögtön az elején, vagy várjak amíg komolyabbra fordul a kapcsolat?

Én 20 éves vagyok, ő 28.

2015. jan. 26. 00:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
14%
Milyen jó lett volna ha leírod hogy milyen betegség az. Tudod, arra való a kifejtős rész.
2015. jan. 26. 00:32
 12/27 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy ezzel kell együtt élned. Felnőtt már, valószínűleg fontos neki, hogy egyszer családot alapíthasson, így valóban nincs értelme titkolni. Tényleg ülj le vele, mondd el neki, azt is, hogy mi ez, mire számíthat. Valószínűleg nehezen tud majd mit felelni erre.

Nem lehet azt mondani, hogy "ha szeret, veled marad!", mert ez hülyeség. Ha szeretne gyerekeket, 30-40 év múlva is együtt lenni boldogan a társával, jobb túlesni rajta neki is. De még éveken át hazudni, megvárni, míg lépni akar és komolyra váltani, tényleg értelmetlen.

Ettől függetlenül ne engedd el magad, ne térj rossz útra, próbáld meg egy kicsit összeszedni magad, és sok kitartást kívánok!

2015. jan. 26. 00:34
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj sclerosis multiplexem van. Nem kell megilyedni nagyon jó gyógyszerek vannak rá.. viszont jobb ha tudod most az elején minthogy később derülne ki.Ha komolyan gondolja akkor semmikép nem fogja érdekleni.. max magamból ki indulva 1 éjszakát végig a gép előtt tölt és másnapra orvosnak képzeli magát:D:D:D és segit amibe tud. Enyi az egész.Mostani párommal nem régóta vagyunk együtt, de ha meg tudnám, hogy valamilyen betegsége van meg se fordulna a fejembe, hogy elhagyjam.
2015. jan. 26. 00:35
 14/27 anonim ***** válasza:
[link] nesze #11-es, ez az SM. Figyelj, ha elmondod neki, és otthagy, akkor eleve nem is kellett volna rá energiát pazarolnod. Ha veled marad, akkor meg szép és jó és stb, és nem kell előtte titkolóznod.
2015. jan. 26. 00:36
 15/27 A kérdező kommentje:
Megfogadom a tanácsokat, összeszedem magam, és a következő találkozásnál elmondom, hogy mi a helyzet.
2015. jan. 26. 00:44
 16/27 anonim ***** válasza:
Sok sikert! Majd számolj be az eredményről itt is. :)
2015. jan. 26. 00:48
 17/27 opened paradise ***** válasza:
Egy kalappal :/ :)
2015. jan. 26. 00:51
 18/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Mindenképpen meg fogom írni, hogy hogy ment. :)
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Először is hadd gratuláljak az első két válaszolónak, sikerült primitívségi csúcsot felállítaniuk.

Nyilván barátod azért van veled, mert szeret. Ha pedig szeret, akkor nem csak akkor szeret, ha minden tökéletes, és minden rendben van.

Most belegondoltam, vajon ha barátnőm azt mondaná, hogy valami betegsége van, elhagynám? Dehogyis, utolsó görény lennék, ha úgy tennék. Akár beteg, akár egészséges, szeretem.

Ha mondjuk közvetlenül, miután összejöttünk, akkor derült volna ki, hogy valami betegsége van, elhagytam volna? Nem. Akkor sem, ha neadjisten olyan ebtegsége lenne, ami miatt előbb-utóbb tolószékbe kényszerül.

Ha meg neadjisten elhagy, akkor nem is szeret igazán.

Viszont az igaz, hogy jó, ha felvilágosítod a betegségről, inkább te mondj el neki minden tényt, mint hogy internetes féligazságokból akarjon tájékozódni.

20/27 anonim ***** válasza:
Simán mondd el neki. Az őszinteségről szólna a dolog, nemde?
2015. jan. 26. 00:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!