Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak / Nők! Szerintetek mik a gazdag illetve a szegény emberek legjobb illetve legrosszabb tulajdonságaik?
Előnyök
Szegény:
Be tudja osztani a keveset is
Takarékos
Beéri kevéssel is
Gazdag
Pénze miatt sok lehetőség áll előtte
Sosem hal éhen
Nagyszabású terveket lehet csinálni vele
HÁTRÁNYOK
Szegény:
Depresszió, szorongás
Kilátástalan élethelyzet
Éhezés, fázás
Semmi lehtőég a kitörésre.
Gazdag:
- Pazarlás
- Nagyképűvé, arrogánsá válás
- Másokon átgázolás "nálam én a pénz vagyis azt csinálok amit akarok másokkal"
- Divatmajommá válás elvárásoknak élé (de hát a Mr.Tölgyessyéknek is 3 kertészük van, mi nem érhessük be kettővel!!!
bármely tulajdonságot is sorakoztatom fel egyik vagy másik tábor mellett... az igaz lesz a másikra is.
Viszont vannak veszélyes kombók:
pl a Pató Pál úr szegényeknél. Ha nincs biztos anyagi háttere, és nincstelen is, az mellett egy élve elfödelés lesz az élet. Hiába törtetnél felfelé, nála mindig elfolyik a pénz.
Játék/cigi/italfüggőség szegényként... szintén elfolyik a pénz. A gazdag egy idegi tudja ezeket finanszírozni és csak lelkileg törik bele a kapcsolat.
Gazdagnál a szívtelenség, embertelenség, lelketlenség.
Mert hiába van vagyonilag jobb helyzetben: nem tudja értékesen felhasználni.
őőő én nem tudok így általánosítani...
az kedves ember aki megosztja mással amije van legyen akár szegény akár gazdag
ne legyen olyan, hogy az utolsó Ft-ot is sajnálja kiadni a kezéből legyen akármennyi pénze...
nem az ember pénzének a mennyisége a lényeg szerintem hanem a pénzhez való hozzáállása...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!