Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm nem akar egyetemre menni, mit tegyek?
Én ugyan még messze vagyok attól korban, hogy diplomám legyen, de a történelem tanárom egyetemen is tanít (romai jogot), és rendszeresen behozta a diákjai dolgozatait, hogy szemléltesse mennyire ostoba emberek képesek egyetemre járni, és lediplomázni. És igaza van.
Mellesleg millió ember van, akik három diplomával sem tudnak mit kezdeni. Akkor van értelme a diplomának, ha olyan munkát akarsz végezni, aminek az előkészületeihez tényleg hat-nyolc évig kell képezned maga. De az ilyen munkák többsége meg másról sem szól, hogy az egész életedet elbaszod arra, hogy legyen pénzed. (Igen, az orvosokra gondolok pölö.)
Az OKJ képzéseket meg ne nézd le szerintem, mert igen rövid idő alatt juthatsz olyan szaktudáshoz, amivel nagyon könnyen elhelyezkedhetsz. Vegyük példának a hangtechnikusi képzést (merthogy én arra pályázok). Elvégzed másfél év alatt, és kapkodnak utánad az emberek, mert egyszerűen brutális mértékű hiány van a piacon hangtechnikusokból. És nem egy ilyen OKJ képzés létezik. Még ha csak egy szar masszőr tanfolyamot végzel el, amihez érettségi sem kell, azzal is simán megkeresel nettő háromszázat egy hónapban, ha van egy kis eszed, meg tudsz megfelelő vásárlókört kialakítani.
Szóval nem kétlem, hogy hazsnos dolog a diploma (vannak szakmák, amikhez elengedhetetlen), de hogy OKJ-vel nem fog munkát találni, az egy elképesztően nagy baromság volt részedről.
Én masszőrnek akartam tanulni OKJ-s képesítéssel, de mivel dolgozik több ismerős ebben a körben, így tudom hogy semmire nem megyek vele, ahogyan a többivel sem valószínű. Anyukám igazgatónő egy intézményben, és hozzá is mennek naponta hogy nekik ilyen meg olyan OKJ-s szakmájuk van, de nem tud velük mit kezdeni, mert nem kell tele van vele az intézmény.
De ha logikusan gondolkozik az ember, akkor nyilván mindenki úgy döntene hogy inkább OKJ-set tanul egy évig mint egyetemen, és ezért van belőlük túl sok, diplomásból meg aki szélesebb körben és jobban van képezve pedig kevesebb.
És sok olyan álláshirdetés van, amiben feltétel a diploma, de mindegy milyen, csak legyen. Én ezért gondoltam hogy érdemesebb egyetemre menni. Köszönöm a válaszolóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!