Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátnőm nem akar egyetemre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátnőm nem akar egyetemre menni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szerinte nincs értelme, mert úgy sem kap munkát, és amúgy sem menne neki, pedig elég okos, de Ő inkább egy OKJ-s szakmát akar, amivel szerintem egyáltalán nincs esélye munkához, és nem akarom hogy elrontsa az életét.
2010. febr. 2. 20:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Akkor nem is kéne senkinek diploma zárassuk be az egyetemeket!:D Majd egy okj-s orvos megműt téged!:D
2010. febr. 2. 21:07
 12/19 anonim ***** válasza:
20:46-osnak üzenem, hogy ha már ennyire nagyra van a diplomájával, és lenézi azokat akiknek nincs, akkor gondolkozzon el, ezen: Kinek nem inge ne vegye magára. Nem személyes sértésnek szántam, de a reakció mindenesetre elgondolkodtató.
2010. febr. 2. 21:30
 13/19 anonim ***** válasza:
Valamint még annyit, hogy nem azért nincs diplomám, mert "selejt" vagyok, hanem mert 18 évesen nem áll szándékomban diplomázni. Ha úgy hozza az élet, majd fogok. De ha nem lesz, se hiszem, hogy kevesebb lennék nálad, aki diplomázáshoz készülődik (azaz még nem is biztos, hogy sikerül), vagy azoknál akiknek már megvan ez a papírjuk.
2010. febr. 2. 21:34
 14/19 Thurston ***** válasza:

Én ugyan még messze vagyok attól korban, hogy diplomám legyen, de a történelem tanárom egyetemen is tanít (romai jogot), és rendszeresen behozta a diákjai dolgozatait, hogy szemléltesse mennyire ostoba emberek képesek egyetemre járni, és lediplomázni. És igaza van.

Mellesleg millió ember van, akik három diplomával sem tudnak mit kezdeni. Akkor van értelme a diplomának, ha olyan munkát akarsz végezni, aminek az előkészületeihez tényleg hat-nyolc évig kell képezned maga. De az ilyen munkák többsége meg másról sem szól, hogy az egész életedet elbaszod arra, hogy legyen pénzed. (Igen, az orvosokra gondolok pölö.)

Az OKJ képzéseket meg ne nézd le szerintem, mert igen rövid idő alatt juthatsz olyan szaktudáshoz, amivel nagyon könnyen elhelyezkedhetsz. Vegyük példának a hangtechnikusi képzést (merthogy én arra pályázok). Elvégzed másfél év alatt, és kapkodnak utánad az emberek, mert egyszerűen brutális mértékű hiány van a piacon hangtechnikusokból. És nem egy ilyen OKJ képzés létezik. Még ha csak egy szar masszőr tanfolyamot végzel el, amihez érettségi sem kell, azzal is simán megkeresel nettő háromszázat egy hónapban, ha van egy kis eszed, meg tudsz megfelelő vásárlókört kialakítani.

Szóval nem kétlem, hogy hazsnos dolog a diploma (vannak szakmák, amikhez elengedhetetlen), de hogy OKJ-vel nem fog munkát találni, az egy elképesztően nagy baromság volt részedről.

2010. febr. 2. 21:40
 15/19 anonim ***** válasza:
20:46-os, annyit még üzennék neked, hogy a diploma, és az államvizsga előtt tanulj meg fogalmazni, és addig ne nézzél le bárkit is, amíg nem tudsz tenni egy vesszőt. Tudom, tudom, csak gyorsan gépeltél.)
2010. febr. 2. 21:44
 16/19 Thurston ***** válasza:
Ja. Szokták mondani, hogy aki a helyesírási hibákért szól be, az áll vesztésre a vitában, de ezúttal eléggé jogos. Kiválóan szemléleteti, hogy egy olyan ember is jrhat egyetemre, aki írni sem tud elfogadható módon. (Mert azt ne mondja senki, hogy a helytelen tagolás csak egy sietség okozta hiba.)
2010. febr. 2. 21:47
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem itt fogjuk meggyőzni egymást arról hogy ki mit tanuljon és hol! Mindenkinek a sajátja a legjobb! Addig jó legalább senki se érzi úgy hogy rosszul döntött! Egyébként meg tudom hogy baj van a helyesírásommal de ezen nem tudok változtatni és a számok területén nincs is sok szükségem rá!
2010. febr. 2. 22:02
 18/19 A kérdező kommentje:

Én masszőrnek akartam tanulni OKJ-s képesítéssel, de mivel dolgozik több ismerős ebben a körben, így tudom hogy semmire nem megyek vele, ahogyan a többivel sem valószínű. Anyukám igazgatónő egy intézményben, és hozzá is mennek naponta hogy nekik ilyen meg olyan OKJ-s szakmájuk van, de nem tud velük mit kezdeni, mert nem kell tele van vele az intézmény.

De ha logikusan gondolkozik az ember, akkor nyilván mindenki úgy döntene hogy inkább OKJ-set tanul egy évig mint egyetemen, és ezért van belőlük túl sok, diplomásból meg aki szélesebb körben és jobban van képezve pedig kevesebb.

És sok olyan álláshirdetés van, amiben feltétel a diploma, de mindegy milyen, csak legyen. Én ezért gondoltam hogy érdemesebb egyetemre menni. Köszönöm a válaszolóknak.

2010. febr. 2. 22:09
 19/19 anonim ***** válasza:
Persze ha van olyan munkakör amit diplomásként meg okj-sként is el lehet végezni akkor persze hogy elég az okj meg azt hamarabb felveszik. De azért többségében nem olyan végzettségek vannak az egyetemeken mert hát akkor felesleges is lenne.
2010. febr. 3. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!