Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátnőm nem akar egyetemre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátnőm nem akar egyetemre menni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szerinte nincs értelme, mert úgy sem kap munkát, és amúgy sem menne neki, pedig elég okos, de Ő inkább egy OKJ-s szakmát akar, amivel szerintem egyáltalán nincs esélye munkához, és nem akarom hogy elrontsa az életét.
2010. febr. 2. 20:32
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
én se akarok:D én is OKJ-s nézegetek de figyelj ha okj-t elvégzi néhány egyetemen beszámít és tanulni sosem késő
2010. febr. 2. 20:33
 2/19 A kérdező kommentje:
De már két éve érettségizett és nem csinál semmit, munkát nem kap, egyetemre egyáltalán nem akar menni, de OKJ-s szakmásokkal tele van a munkaügyi hivatal, mindnek van vagy három és nincs munkájuk.
2010. febr. 2. 20:36
 3/19 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy túl sok a diplomás ember, és egyre kevesebb az olyan, aki jól tud egy szakmát. A mai világban szinte minden hülyének van már diplomája. Szerintem is többe tér egy jó szakmával. Az egyetemet meg csinálhatja majd munka mellett is, ha meggondolja magát.
2010. febr. 2. 20:36
 4/19 A kérdező kommentje:
Hát ha szakmunkást végzett volna az biztos többet érne, de OKJ-s nemhiszem.
2010. febr. 2. 20:39
 5/19 anonim ***** válasza:
pontosan melyik OKJ-s képzést fogja elvégezni? mert a mi sulinkban van 2 OKJ-s képzés is ezért gondolom több OKJ-s képzés is van
2010. febr. 2. 20:44
 6/19 anonim válasza:

Ne erőltesd!

Különben meg léteznek olyan okj-s képzések amit kevesen tanulnak.Én is ilyenre járok és valószínű ha befejezem kapok is állást.CSak marketing meg ilyenekre ne enged,mert abból tényleg sok van

2010. febr. 2. 20:45
 7/19 anonim ***** válasza:
63%

20:36 Ezt általában azok mondják akiknek nincs diplomájuk! (gondolom neked sincs) Ugyanis én nem gondolom hogy minden hülyének adnak diplomát vagy akkor én nem vagyok elég hülye mert eléggé megszenvedek az egyetemen hogy meglegyen minden vizsgám..és akkor hol van még a diploma..nyelvvizsga, diplomamunka, államvizsga és még csomó,csomó vizsga választ el tőle...szóval amíg nincs diplomád ne pofázz!! Persze vannak selejt szakok ahol könnyebben meg lehet szerezni de azzal nem is érsz semmit!

Na szóval hogy a kérdezőnek is válaszoljak szerintem mond meg a barátnődnek hogy lehet diplomával is nehéz munkát találni de gondoljon bele ha egy munkahelyen a diplomás és okj-s között kell választani szerintem egyértelmű kit vesznek fel! Ha meg nagyon nem akar nem kell erőltetni!!

2010. febr. 2. 20:46
 8/19 anonim ***** válasza:

20:46 ez hülyeség már bocsi..a diplomásokra sok helyen azt mondják h túlképzett. de majd rájössz ha meglesz a sok sok vizsgád, a nyelvvizsgád az államvizsgád meg stb. és nem kell leugatni egy olyat aki nem diplomás!! még neked sincs, és amig nem adják a kezedbe, addig nem kell verni a nyálad...utána se mert te is ugyanúgy sorba fogsz állni a munkanélküli hivatalban!

bocs az offért, ezt muszáj volt.

ha nem akar egyetemre menni, ne erőltesd, pár év és rájön hogy akarja-e tényleg vagy nem :)

2010. febr. 2. 20:52
 9/19 anonim ***** válasza:
A diplomának is van hátránya. Kedves leendő diplomás. Azt írtad h vajon kit vennének fel a 2 közül. Hát szerintem nagyobb esély van arra, h azt veszik fel akinek csak sima okj-s vizsgája van, hiszen a munkáltató is tudja, h a diplomásnak többet kell fizetnie:) (és attól h diplomás, nem feltétlenül képzettebb attól, akinek csak sima szakmája van) persze vannak itt is kivételek, nem általánosítani akarok. Abban igaza van, h kell tanulni a diplomáért, de azért bele nem hal az ember. A barátnőd pedig ne befolyásold, mondd el neki h neked mi a véleményed, és kész. Ha ő így látja jónak...lehet később megbánja, a már az ő baja. Kár ráerőltetni olyat, amit nem akar.
2010. febr. 2. 21:03
 10/19 anonim ***** válasza:
20:52 Te azon ne aggódj hogy én fogok-e munkát kapni mert fogok! De tisztában vagyok vele hogy azzal se könnyű munkát találni én csak arra reagáltam hogy állítása szerint "minden hülyének adnak diplomát" ez nem így van!
2010. febr. 2. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!