Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek az tényleg igaz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek az tényleg igaz hogy MINDEN ember talál magának olyan másik embert, aki el tudja fogadni és tényleg olyannak szereti, amilyen?

Figyelt kérdés
2010. febr. 1. 13:50
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

ha el tudsz képzelni alkalmast, akkor van.

mert ami nincs azt el sem tudjuk képzelni.

2010. febr. 1. 14:49
 22/29 anonim ***** válasza:
0%

Én meg a 14:36osnak üzenem, hogy ő egy ufonauta!

Egyébként gratulálok, ha le tudod vezetni az érzelmeket és az emberi viselkedést a matematikával. Sokan próbálkoztak már, maximum idealista modelleket tudtak csinálni, amik a való világban sosem igazak. De kíváncsian várom az egyenleted, te nagyon okos és vicces egyed!

2010. febr. 1. 14:54
 23/29 anonim ***** válasza:
59%
Ez a statisztika szerintem "hülyeség". Tök mindegy hogy több lány van Magyarországon mint fiú. Mert nem minden lánynak fiú a párja, és nem minden magyarnak magyar a párja.. a 14:49-esel teljesen egyet értek :)
2010. febr. 1. 14:55
 24/29 anonim ***** válasza:

14:29-esnek:

A 6000-ből egy csak példa volt, hasra ütésre. A lényegbe kötöttél bele te is.

A kérdezőnek:

„De biztos hogy van ALKALMAS ember? Attól függetlenül, hogy találkozik-e vele vki vagy se.”

Nem biztos, hogy van. Az alkalmasság is csak egy valószínűség. Annak valószínűsége, hogy egy nagyon nagyigényű embernek az élete során születik-e alkamas párja, éppenséggel lehet, hogy egy a tizenkétmilliárdhoz, ami azt jelenti, hogy 50% esélye van, hogy élete során meg se születik az illető. Szerintem ez a valószínűség nincs felülről limitálva, azaz elképzelhető, hogy egy embernek majdnem 0 esélye van, hogy valahai is szülessen hozzá illő személy.

Ahogy látom, egy-egy hátrány vagy különlegesség alaposan lecsökkentheti az alkalmas egyének arányát. Pl ha valaki mondjuk rokkant, amiről nem is ő tehet, mégis 10-ed vagy 100-ad annyi esélye van, mint még ép korában volt. Most képzeljünk el egy rokkant, ápolatlan, csóró, gonosz embert – én el tudom hinni, hogy abból a hatmilliárdból egynek se kelljen.

Viszont tökéletesen 0% valószínűség nem nagyon létezik, tehát ha emberek végtelen sok generációját nézem, akkor minden bizonnyal fel fog tűnni legalább egy olyan ember, aki alkalmas volna ennek a képzeletbeli rokkantnak, csak éppen az nem biztos, hogy egy időben élnek. Sőt, mivel egy ilyen rokkant felbukkanása feltehetően sokkal gyakoribb mint egy alkalmas szeretőé, ezért – ha a feltevés igaz – matematikailag igazolható, hogy nem juthat minden ilyen képzeletbeli rokkantnak pár.

„ha el tudsz képzelni alkalmast, akkor van.

mert ami nincs azt el sem tudjuk képzelni.”

De ez nem jelenti azt, hogy amit el tudunk képzelni, az van. Minden létező elképzelhető, de nem minden elképzelhető létező. (Vö: Minden bogár rovar,….)

„Egyébként gratulálok, ha le tudod vezetni az érzelmeket és az emberi viselkedést a matematikával.”

Nagyon sok emberre le lehet. Sok mindent legalábbis. Pánikoló emberek hada pont úgy működik, mint egy folyadék. A tőzsdei mozgásokat kizárólag emberek viselkedése generálja (eladás és vétel nagy tömegben), mégis hullámfüggvényekkel lehet analizálni, amire fizikusokat alkalmaznak.

2010. febr. 1. 15:40
 25/29 A kérdező kommentje:
Az egy dolog hogy én el tudok képzelni egy alkalmast de ÉN alkalmas vagyok-e valakinek... elég "furcsa" ember vagyok, de ezt nem úgy, hogy jaj mekkora király hogy ilyen egyedi vagyok meg stb, hanem inkább negatív értelemben vagyok furcsa, na mindegy. :) Nem lényeg amúgy.
2010. febr. 1. 15:40
 26/29 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom hogy minden ember megtalálja, más kérdés hogy él a lehetőségével vagy hagyja futni azt.
2010. febr. 1. 18:41
 27/29 anonim ***** válasza:

"Az egy dolog hogy én el tudok képzelni egy alkalmast de ÉN alkalmas vagyok-e valakinek..."

A fenti számításban definíció szerint kölcsönösnek vettem a vonzódást, vagyis azt definiáltam alkalmasnak, aki nekem tetszik és akinek én is tetszem. Persze lehet két lépésben is, azaz előbb leszűkíteni arra, aki nekem tetszik aztán azok közül venni akiknek én tetszem, de ennek nem látom értelmét, mert így is két lépésben pontosan ugyanoda vezet, ahova az egy lépéses számolás.

Így aztán ha maradunk ennél a definíciónál, akkor amikor azt mondom hogy "elképezelek egy alkalmas embert", akkor olyat képzelek el, akinek bejövök.

2010. febr. 1. 23:21
 28/29 A kérdező kommentje:
De számomra meg épp az a lényeges lépés, amit te egynek veszel, de már mondtam :D
2010. febr. 1. 23:24
 29/29 anonim ***** válasza:
remélem!!!
2010. márc. 13. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!