Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom szeretné ha megtérnék és keresztény lennék mint ő. Mit gondoltok, mit tehetnék? :S (többi lent)
Lassan 3 hónapja vagyunk együtt,és szóba került nemrég,amikor felhoztam,hogy most akkor probléma e az neki hogy én nem vagyok vallásos egyáltalán(családom sem,de az ő családja igen,mindenki),mert eddig nem említette,gondoltam nem is probléma,mondta volna.
És akkor mondta h közös hullámhossznak meg kell lennie,csak úgy lehet boldog közös jövő.
Na és folyton azt mondja hogy menjek el megnézni hogyan zajlik egy prédikáció, menjek el az apjáéra,mert az apja amúgy ezzel foglalkozik,szóval sokat jár el,utazik,és tart ilyeneket.Meg ő csak annyit kér hogy ismerjem meg az Urat,és hogy jobb lesz nekem,meglátom.
(annyit tudni kell még hogy az édesapja nem volt mindig hívő,csak megtért,amikor már nagyon bűnös életet élt,és meglátta a fényt,a kiutat abból)
Félek tőle,hogy ha nem megyek bele,akkor vége a kapcsolatunknak.Beszéltem vele sokat,mondtam is ezt neki,meg hogy úgyérzem h rámerőlteti,de csak azt mondja h nekem kell eldöntenem,ő nem erőlteti,csak megmutatja ezt az utat is,hogy több van mint amit látunk,és hogy ő maga sem tudja mi lesz még,azért nem válaszol konkrétan hogy mi lesz ha nem térek meg...
Én nagyon azt érzem hogy rámakarja erőltetni,és az édesapja is,folyton mondogatják h pokolra fogok jutni,meghogy csodák történnek,és hogy Isten létezik...
De amikor nem beszél erről a barátom,teljesen jól megvagyunk,nagyon sok közös van bennünk,gondolkodásunk is egyezik,minden szuper,csak ez az egy nem,hogy meg kell térnem.
Ő,és a testvérei is egyébként betartják, hogy házasságig nincs szex.
Őszintén nem tudom mi legyen. Szerintetek mit csináljak?
Én 20, ő 19 éves,nekem ő az első barátom,neki már volt pár barátnője előttem. Eléggé komoly a kapcsolatunk,már a házasság is szóba került a részéről,meg a közös jövő tervezés is.
Tényleg úgy érzem,hogyha nem térek meg,akkor neki nem jó,és vége lesz. Nem tudom mit tegyek. Én gyógyszerésznek készülök, tudományokban hiszek inkább,de egyébként úgyérzem miatta képes lennék rá hogy megtérjek,csak az ugye nem vmi jó,hisz magamtól kell éreznem hogy megakarok,amire nem látok túl sok esélyt,mert engem amúgy sem érdekel ez a téma,magamtól biztos nem mennék bele,és fel sem ötlene bennem,hogy én hívő legyek. :S
Még annyit hozzátennék,hogy én elfogadtam volna őt így,hogy hívő,nekem semmi kifogásom ellene. De neki ezek alapján nem fér bele hogy én nem vagyok az,és ha elő jön a téma,vitatkozásba torkollik,ő mondja a maga érveit Isten létezése mellett,én hajtogatom hogy én nem hiszek abban..egyikünknek engedni kell,nyilván azt gondolja én fogok,és akkor minden happy. Csak hogy én nem úgy terveztem az életem hogy gyermekeim is már úgy nevelkedjenek hogy Isten létezik.Majd ők eldöntik miben hisznek,de a barátom nyilván úgy gondolja hogy hinniük kell,merthogy létezik...Nem tudom mi legyen:S
A ti életetek.
Lehet egy vallásost le jöttmentezni, meg le vaskalaposozni, meg le hittérítőzni, meg ismeretlenül lehányni az apósjelölteket, (akikről csak te tudhatod, hogy valójában mennyire toleránsak, vagy sem) de:
Amikor összejöttetek, tudtad hogy a srác hisz Istenben. Ő is tudta, hogy te nem. Kimondatlanul, de feldobtátok a magaslabdát, hogy ezt a meccset előbb-utóbb le kell majd játszani.
Most én is "visszalőhetnék" olyanokkal, hogy nézd csak meg, milyen bunkók és arrogánsak a "hitetlenek", na ugye hogy em akarsz ilyen maradni, stb. -- de mi értelme lenne?
Mint mondtam, vagy (ha komolyan gondoljátok a kapcsolatot) ismerjétek meg egymás világnézetét alaposan, mélyebben, vagy a ti saját felelős döntésetek legyen, ha nem, -- de az ilyen gyk-n osztásokat ne vegyétek alapul.
Egyébként egy kis kezdeti gondolatindító, a "művelődéshez", -- ha gondolod, mutasd meg neki is, és közösen beszéljátek meg:
Zoli te, hallod-e!
"milyen bunkók és arrogánsak a "hitetlenek", na ugye hogy em akarsz ilyen maradni"
Na látod, ezt nem szeretem bennetek. Kulcsszavatok a MARADNI. Mintha mi, ateisták ragadtunk volna le a tudatlanság miazmájában, ti, vallásosak, istenfélők pedig továbbfejlődtetek volna. Magasabb rendűeknek állítjátok be magatokat. Ugyanúgy, mit az ezósok.
Pedig a különbség világos. Ti HISZTEK, mi TUDUNK.
Miquel:
Kérdezőnek írtam, és remélem, hogy veled ellentétben ő értelmezve olvassa, ("mondhatnék ilyent... de semmi értelme") ezért nem sikerül összeugrasztanod őket a barátjával, csak hogy a te büszkeséged ne sérüljön.
De azért megsúgom: ti is csak hisztek. De talán olvasd el, amit belinkeltem. Értelmezve, ha lehet. És ide már ne válaszolj, nem kéne a kérdést szét offolni...
Eltelt több mint 2 év. Hogyan döntöttél, együtt vagytok még?
Én a többséghez csatlakozom; itt kompromisszum nem tud születni, a barátod és családja elvárása, h. vallásos légy. Én hasonló - több generációs ateista háttérrel, a 'számok embereként' - semmiképpen nem folytattam volna a kapcsolatot. Igazából remélem, (saját érdekedben) Te sem.
Uhh milyen régi kérdés, mindegy, talán egy idetévedőnek hasznos lesz amit írok.
"Folyton mondogatják h pokolra fogok jutni" Gondolom valami hitgyüli vagy hasonló szekta tagjai, más vallásoknál azért ritka a pokollal való riogatás.
"Eléggé komoly a kapcsolatunk,már a házasság is szóba került a részéről" Egy nagy büdös frászt komoly, csak a valláskárosultaknál egy éven belül házasodni kell, mert az Úristenke azt mondta. Nem téged akar, hanem a házasságot, mert ezt diktálja a világnézete.
" tudományokban hiszek inkább" Nagyon helyes. Az okos srácok imádni fognak!
Amúgy meg nem tudom vágod-e, hogy az ilyen hagyományőrző társaságnál az asszonynak alárendelt szerep jut. Nem azt mondom, hogy ütni-vágni fognak, ennél ártatlanabb dolgokra gondolok, pl. h a döntés mindig az övé, és neked őt követned KELL, mert Pál apostol azt mondta. (Tényleg ezt mondta, nézz utána.) Szép lassan le fog téged beszélni a tanulásról és a munkáról, mert hogy az asszonynak otthon a helye, és a férj kötelessége őt eltartani. A tudomány az amúgy is férfidolog, még ha óvónőnek tanulnál az oké lenne, na de gyógyszerész!
Aztán vallásoséknál a szex sem olyan, mint a normális embereknél. Ha ők ilyen mélyen hívők, akkor a védekezést elfelejtheted, ha nagyon termékeny vagy esküvő után fél évvel már benned lesz a baba, rá két évre a következő és így tovább. A tanulásnak, munkának megint csak lőttek.
Ezeket nem az ujjamból szoptam meg ismerősöm ismerőse mesélte, hanem a közvetlen közelemben vannak ilyen párok, látom hogyan élnek.
Idetévedtem.
En helyetted az õ kedvéért elmentem volna, csak nem fognak megenni, nemis ertem miert kell ennyire félni?
Elmentem volna ha ez a kerese es majd eldontom . Nem kell túlragozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!