Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A romatikus filmekben (is) miért mindig a nő a csalfa? Hát nem érdekes?
Elég sok ilyen témájú filmet nézek, és általában van benne egy működő/nem működő párkapcsolat, aztán jön a rosszfiú/lovag/szegény de jóképű fiú, és elszereti a nőt a párjától, titkos légyottok, stb. a végén happyend, elgyalogolnak a lemenő napfényben.
De hát ez akkor is megcsalás, ezáltal "legalizálják" a nők számára a hűtlenkedést.
Hallottál már a klisé kifejezésről?
A feka hal meg elsőnek, a németek a háborúban csak gonoszok lehetnek, a fánkot zabáló hanyag rendőr, a 12 éves hacker betör a NASA rendszerébe, a klasszikus "meghalt apám, megbosszulom" sztori, a terhes nő mindig a legnagyobb bajok közepette kezd el vajúdni és igen, a nő megcsalja a férfit, de végül kibékülnek és mindenki boldog. Ezeket hívják kliséknek. Mivel a romantikus filmek legjava a filmművészeti ranglétra alján helyezkedik el, így nem csoda, hogy ilyen közhelyes az összes. Ennyi erővel abba is beleköthetnél, hogy miért mindig 00:00:01-nél hatástalanítják a bombát mindig, vagy hogyan tudnak a cowboyok úgy telibe trafálni valamit, hogy csípőből lőnek. Ez mind filmográfia, semmi köze a való élethez, nem véletlenül látható a "TÖRTÉNETBEN SZEREPLŐ KARAKTEREK A KÉPZELET SZÜLEMÉNYEI, MINDENNEMŰ HASONLÓSÁG A VALÓSÁGGAL CSUPÁN A VÉLETLEN MŰVE" felirat sok film elején/végén.
Ahogy a 6os mondja. Nem beszélve arról, hogy én több olyan romantikus vígjátékot láttam, ahol a férfi volt hűtlen, és szépmagyarul szólva s***ggfej. Kinek mi szúr szemet, azért a néző is szelektálja, hogy mit néz meg, nem a filmkészítők döntik el. Csomó filmet nem láttam még, ami pedig létezik. Mert én elég specifikusan válogatom össze a filmeket. Azok alapján kérdezhetném, hogy miért mindig a férfi a démoni, a nő meg a tündér szereplője a filmeknek?
Mellesleg a való életben, ha az egész világ statisztikáit nézzük, nincs 75 meg 25 százalékos eloszlás. A megcsalók kb 50-50%-ban oszlanak el a nemek között. Mert ez jellem függvénye, nem attól függ, hogy valakinek csak egy, vagy netalán két darab X kromoszómája van. Én lány vagyok, sosem csaltam meg még senkit, és nagyon nem azért, mert nem lett volna rá alkalmam (mert kb naponta lenne rá), hanem mert nekem nem ilyen a jellemem.
Amúgy olyan filmet még nem láttam, amit te mondtál. Kíváncsi lennék, pontosan, mik azok a filmek :D Inkább a fordítottját szoktam látni. Vagy azt, ahol a nő őrlődik egy rossz kapcsolatban, és jön a hős megmentő, és azért happy end, hogy végül összejönnek. De akkor sem hűtlenkedés után.
De ha szerinted ezáltal legalizálják a nők számára a megcsalást, akkor az akciófilmek legalizálják az önbíráskodó igazságszolgáltatást (Batman?), a szabad gyilkolászást, maffiába való belépést, ésatöbbi dolgot, amit történetesen jogilag is büntetnek, míg a hűtlenkedés önmagában "csak" egy erkölcsi normaszegés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!