Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha felvetném neki a problémáim...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha felvetném neki a problémáimat, akkor megváltozna?

Figyelt kérdés

A barátnőmmel összeköltöztem 3 hete és zavar egy-két dolog.

Úgy veszem észre, hogy elég lusta. Ő nem tud főzni, a vacsorát is mindig én készítem, ő csak néha segít. Például a múlt héten kérdezte, hogy mit eszünk este. Mondtam hogy van még hús csak köret kell hozzá. Nem kezdtem el csinálni, mert kíváncsi voltam, hogy ő elkezdi e, mert sült krumplit tud csinálni. Nem kezdte el, amikor megéhezett csinált magának egy tál müzlit és megette. Így megcsináltam én ismét a vacsorának valót és megkérdeztem, hogy ő is kér e és mondta, hogy igen.

Egy másik példa: Neki reggelente korábban kell mennie dolgozni, de én is felkelek vele együtt és amíg készül megcsinálom neki a kávét és magamnak a teát. Az egyik reggel megkértem, hogy csinálja meg nekem a teámat, erre a válasz: "arra sincs időm, hogy elkészüljek".

Harmadik példa: Az egyik délután munka után el kellett menni még a boltba a vacsorához venni egy-két dolgot. Megkértem, hogy menjen el, de neki nem volt kedve. Mondtam neki, hogy akkor elmegyek én, de addig vágja össze a húst és a krumplit. Mire hazaértem, nem csinált semmit. Amikor elkezdtem csinálni a vacsorát, akkor jött oda és megpucolta a krumplit. Mosogatni meg egyáltalán nem akar csak nagyon ritkán, az is mindig rám marad. Még nem vetettem fel neki, hogy mi a problémám vele.

Ha elmondanám neki megváltozna? Szerintem aki ilyen felfogásban él az nem fog változni, legfeljebb egy kis ideig. Azt sem akarom, hogy miattam változzon, ezeket a dolgokat neki kéne észrevenni és változtatni magától. Többször is próbáltam viccesen utalni rá, hogy jó volna ha több rész kivenne a dolgokból. Meg az is zavar valamilyen szinten, hogy nem akar megtanulni főzni. Nem azt várom el, hogy jól tudjon főzni meg hogy mindig ő főzzön, hanem csak annyira, hogy egy pár alapkaját elsajátítson.

Még adok neki 2 hónapot. Ha addig sem veszi észre a dolgokat, akkor sajnos ott kell hagynom, mert szerintem hosszú távon ez nálam nem működne.

Én 27F Ő 24L

2014. nov. 1. 07:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
*gondja lenne veleD
2014. nov. 1. 08:27
 12/20 anonim ***** válasza:
A 11-es kommentet a 8asra irtam:)
2014. nov. 1. 08:28
 13/20 A kérdező kommentje:

8-asnak

Nem három hónapja, hanem 3 hete élünk együtt.

Szerintem ha nem akar elmosogatni az nem a megbeszélésen múlik, hanem az ő lustaságán. Nyilván én is hibás vagyok, hogy mindenben kiszolgálom. Viszont nekem az is rosszul esett amikor néha kértem valamit és egyszer sem csinálta meg, pedig nem nagy dolgok voltak. Ha ő kért tőlem valamit, én szó nélkül teljesítettem.

Elmondom neki a problémámat és majd meglátjuk, hogy akar e ezeken változtatni.

2014. nov. 1. 08:59
 14/20 anonim ***** válasza:
47%

Mi vagy te? CSICSKA?

Állj a sarkadra! Ez nem nő, hanem trehány nőnemű. Ha most ilyen mi lesz vele?

2014. nov. 1. 09:12
 15/20 anonim ***** válasza:

Az első és legnagyobb hibát a barátnőd szülei követték el, amikor "királylányt" neveltek a gyerekükből és nem tanították/nem kényszerítették rá az önállósodásra.

A második hibát Te követted el, amikor nem jelezted neki még az összeköltözés előtt, hogy nem tetszik, ahogy a házimunkához viszonyul.

A 3. hiba az, hogy azt gondolod, majd észreveszi magát.

Őt úgy is szerette a családja, hogy nem csinált otthon semmit, ha kiszolgálják. Neki ez a természetes. Neked viszont már rég, határozottan el kellett volna mondani neki, hogy te így nem kívánsz vele élni, Te a viszonosság elvét tartod normálisnak.

2014. nov. 1. 09:16
 16/20 anonim ***** válasza:
Azt is mondd el, hogy ha nem valtoztat, akkor nem akarsz tovabb vele lenni, hogy legalabb tudja, hogy milyen kovetkezmenye lesz. Jol teszed, hogy elmondod. Beszeljetek meg, hogy ki mit csinal a hazi munkabol.
2014. nov. 1. 12:37
 17/20 anonim ***** válasza:
Nekem is mindent a fenekem ala raktak, es nekem is meg kellett egy csomo dolgot tanulnom. A kapcsolatunk elejen en voltam a rendetlenebb, es azt sem tudtam, hogy hogyan kell rendesen takaritani. Mivel lattam, hogy ez mekkora frusztracio a paromnak, atbeszeltuk, hogy ki mit csinal, es onnantol kezdve csinaltam. Szoval attol meg mert valakit elkenyeztetnek meg meg tud tanulni normalisan hazi munkat vegezni.
2014. nov. 1. 12:41
 18/20 anonim ***** válasza:
35%

dönget ám a kettős mérce. :) bezzeg ha a kérdező lenne a nő, a harcias amazonok és az önjelölt teremtés koronái már mindennek lehordták volna, hogy mit képzel, hogy házimunkára fogná a féééérfit!

ha csak azért szeretted, mert azt gondoltad hogy majd lesz valaki aki a TE rabszolgád lesz, akkor tényleg szabadítsd meg magad tőle. a szavaidból az süt, hogy nincs egyetlen olyan tulajdonsága sem, amivel felül tudná írni azt, hogy nem házias. mi az istennek vagy vele egyáltalán? neked kellett volna pótanyuci?

2014. nov. 1. 13:29
 19/20 anonim ***** válasza:

Utolsó, ez nem igaz.

Éppen 1-2 kivételtől eltekintve mindenki a munkamegosztást hangztatja itt. És éppen azt, hogy ezt az elejen kell tisztázni, és nem 10 év múlva sírni..

Az én férjem tegnap éppen sütit sütött m este 9 kor hazaértem a munkáből, most megyek takarítani, ő a( késői) ebédhez a krumplit pucolja..

Nálunk így normális...

Fordított helyzetben ugyanezt a választ kapta volna tőlenm, sőt ha jól emlékszem volt is már fordítottkérdés hőnapokkal ezelőtt.

2014. nov. 1. 13:54
 20/20 anonim ***** válasza:

Szerintem ne várj 2 hónapot. Mondd el neki a problémádat, és adj neki 2 hetet. A barátnőd nagyon lusta és önző is. Az rendben van, hogy nem tud főzni, és otthon mindent megcsináltak neki, de ezen lehet változtatni. A neten fent van minden kaja részletesen leírva. Senki nem úgy születik, hogy mindent tud. Én is mostanában kezdtem el főzni magamnak, elég béna vagyok még, de főztem már olyat, amivel meg voltam elégedve. Gondolom ha azt látnád, hogy magától megfőzi a vacsorát, akkor nem szólnál neki azért ha esetleg nem sikerül tökéletesre.

"Azt sem akarom, hogy miattam változzon, ezeket a dolgokat neki kéne észrevenni és változtatni magától."----Nem fogja észrevenni magától. Én is olyan kapcsolatban vagyok, ahol alap dolgokkal van probléma. Magától nem veszi észre, ha szólok miatta, úgy már nem ugyanaz. De már nem bírtam, és megmondtam mivel van problémám. Sajnos nem értette meg, fel volt háborodva, és olyan dolgokkal vágott vissza és olyan stílusba, amit nem érzek egyáltalán jogosnak. Úgyhogy gondold át, nehogy te is ilyen helyzetbe kerülj.

2014. nov. 1. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!