Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nigériai a párom, mindenki utál, miért? Miért rasszisták az emberek?
1 éve ismerjük egymást, most jöttünk össze.
A lakótársam kidobott az albérletből. A szüleimmel azzal fenyegetőznek, hogy nem támogatnak tovább. Az egyetemen is mindenki megbámul minket, összesúgnak mögöttünk.

27-esnek a londoni lany vagyok.
Igen, van ilyen is, en nem tagadom! Nem 100%-ban mindenki a vizumra hajt. Es nem mindenki rossz apa, R. ferje mondjuk nem szerelmes a felesegebe, de a gyerekeivel nagyon jol banik, figyel rajuk, tanitj oket, bekit veszekedesnel.
En mindenesetre maradok a feher sracoknak, az o mentalitasuk jobban egyezik az enyemmel, de kozuluk se mindenkie nyilvan. :)

Szerintem a kérdésnek két síkja van:
1.) Magyarországon miért van ilyen fokú rasszizmus?
a.) Negatív megközelítés: Az egész társadalom szeret gyűlölködni, ellenségképeket keresni, és a szembeötlő tulajdonságok, pl. hogy valaki hajlesz, cigány, sárga vagy néger, ezek vörös posztóként lebegnek sokak szeme előtt.
b.) Pozitív megközelítés: A magyar emberek döntő része - pláne vidéken - úgy nő föl, hogy nem lát négert, tehát előítéletek alapján tájékozódik. Kínait már igen, ha megnézed, lehet, hogy őket sem szeretik, de nem utálják annyira.
2.) A néger pasiddal mi lehet a baja az embereknek a rasszizmuson túl?
a.) Az, hogy Magyarországon nincs multikulti. Van valami Budapesten és az egyetemi városokban, de lásd be, perpill buborékban élsz, ahol bizonyos értékközösséget érzel a néger pasiddal (egyetem, debreceni, értelmiségi, stb.). Ez azonban a világnak egy kis szelete, és ráadásul ebből a világból sokan ki is maradnak, akiknek a választásod nagyon idegen.
b.) A kulturális háttér transzkontinentális vonatkozásban erős akadály lehet. Amit az egyik kommentelő is írt, azt én is látom több ismerősömnél: persze, küzdjünk a rasszizmus ellen, össze is jött egy srí lankai férfival, felcsináltatta magát, a csávó megszerzett mindenféle papírt, aztán összeverte, kirabolta a feleségét, mert azt egyszer rászólt, hogy elmosogathatna. Tehát maradjunk abban, hogy az, hogy mint nők ti itt miniszoknyában járhattok meg egyetemre mehettek, ez a világ jelentős részén nem természetes, és Afrikában meg egyáltalán nem, szóval fogalmad sem lehet, hogy mit tekint az ő kultúrájában alap dolognak. Sokféle kultúra van az afrikai feketék között is, de ne feledd, hogy MÁS. NAGYON MÁS. Az emberbe pedig ősidők óta bele van kódolva a nők védelme, mivel a nők számától függ egy csoport továbbélése, férfiból elég sokkal kevesebb is; ezért amikor egy idegen kultúrájú férfi magáévá tesz a csoportból egy nőt, ez sok emberben ősi ellenérzést vált ki, míg fordítva ez nem így lenne.

Azt én apukám Nigériai, nem Magyarországon születtem ,de itt élek kiskorom óta a nagyszüleimmel. Hogy miért? Mert apámnak csak azért kellettem, hogy megkaphassa a letelepedési engedélyt, anyám pedig belebetegedett abba, hogy átverték, és nem tudta gondomat viselni.
Ettől függetlenül, még ugyan úgy összejönnek egy nem magyar sráccal is (én sem vagyok magyar, de itt nőttem fel, a ez a kultúrám), némi elővigyázatossággal. Pár hónapja muszlim párom volt, de annyira nem illett össze a felfogásunk, hogy sajnos vége lett, pedig nagyon rendes ember volt. Ő egy asszonyt keresett - én pedig egy talpraesett lány vagyok, és rohadtul nem fogok otthon ülni és mosogatni :) ezt így meg is mondtam neki.
Egyébként meg, attól függetlenül, hogy félvér vagyok, mindig megbámulom a négereket vagy vegyes párokat mert egyszerűen szokatlan :D
20/L

34-es tokeletes peldaja annak, hogy a kulturalis kulonbsegek borszintol eltekinte ugyanugy kiutkoznek. Nekem nem az a bajom a feketekkel, meg muszlimokkal hogy maskepp neznek ki, hanem hogy mas a vilagkepuk, annyira mas, hogy nem hogy nem egyezik meg a tipikus europiaieval, hanem egyenesen utkozik azzal.
Pl. a fenti lany hiaba felver ugyanugy Magyarorszagon nott fel, az europai ertekeket kepviseli es nem turne meg ha asszonykent kezelnek. Ez nem borszin kerdese, hanem neveltetes, vilagkep, kultura kerdese.
Sajnos sok ilyen tortenet van mint a fenti, azert orulok, hogy talpraesett lany lett beloled. Es finoman megjegyzem, habar nem vagyok oda a vegyeshazassagokert, marmint en pont a kulturalis kulonbsegek miatt nem szeretem, nagyon szep gyerekek szuletnek belole :) A gimis szerelmem is felver volt de Magyarorszagon nott fel, Istenem az a pasi quva jopasi volt. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!