Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, ti elválalnátok?
Külföldre költöznétek a barátnötökkel, de már jó ideje nem kapnátok munkát. A barátnötök úgy döntene, neki ennyi elég volt, inkább elmegy rabszolgamunkára (napi 8 óra, 10 naponta egy nap szabad)a McDonald´s-ba, de ne nyomorogjatok.
Vele tartanátok? Vagy dolgozzon csak ö, ti ellesztek otthon, hátha érkezik egy jobb állásajánlat, "a zasszony" meg addig keres annyit, hogy ne haljatok éhen, ti erre túlképzettek vagytok.
Kort is légyszi!
És kifejtve, ne egy szavas válaszokat
Ez olyan, mint nálunk: minimálbérért nem dolgozok. Ha így indulsz neki, nem is fogsz már munkát kapni. Az a minimálbér is bevétel, de amég nem csinálsz semmit, addig csak kiadásod van.
Illetve tapasztalatszerzésnek sem rossz.
Kicsit lejjebb kéne adni az egóból, vagy éhen fogsz halni. Ő sem biztos, hogy sokáig tűri az eltartásod.
Bár nem sokáig, de dolgoztam én már éhbérért, mert éppen akkor nem volt más, a pénz meg kellett. A szükség bizony nagy úr.
De volt olyan is, hogy nemet mondtam egy ajánlatra, és nem azért, mert "túlképzett" voltam (egyébként sem szeretem ezt a kifejezést), hanem mert majdnem ugyanannyit simán összemaszekoltam napi pár óra munkával, és aközben még szakmailag fejlődhettem is, míg a gyártósor mellett, vagy a "Meki" pultjában állva erre vajmi kevés az esély. Nem vagyok az az ember, akinek büdös a munka, de azért ésszerű keretek között - ha már az eddigi életem kétharmadát áttanultam - fenntartom a jogot, hogy ne kelljen mindenre automatikusan igent mondanom.
Olyan még szerencsére nem volt, hogy teljesen el lettem volna veszve.
Viszont ha az "asszony" meggebedne, hogy ne haljunk éhen, én meg tétlenül süttetném a hasamat, és várnám, hogy a sült galamb a számba repüljön, na, akkor ásnám el magam.
F 31
Nem Magyarországról származom.
A barátom szerint A2-es nyelvtudással még a mekibe se kellek, de próbálkozzak, ha ennyire odavágyok. :(
Ha nem akartok éhen halni, vagy, hogy kitoloncoljanak, akkor muszáj lesz valamit vállalni. Egyébként, ha takarítani vagy húspogácsát sütni vesznek fel, akkor bőven elég az A2 nyelvtudás.
A helyedben talán még egy másik barátot is keresnék, aki nem akar visszahúzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!