Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A tanár-diák viszonyt a pszichológiában hogyan nevezik?
Ne haragudjatok a kérdésért, de sajnos nem találom azt a kifejezést a neten, amit a pszichológiában használnak arra a "betegségre"(?) , amikor egy diák folyton a tanáraiba szeret bele, vagy csak úgy érzi(?). Már-már függőség.
Esetleg ilyen élményekre is kíváncsi vagyok, ha valaki tud ilyet.
Szerintem az anya/apakomplexus lehet a jó kifejezés.
Ezt főleg a korkülönbség miatt gondolom.
Azt hiszem egyezik azzal a kifejezéssel, amit a pszichológusok azokra a páciensekre használnak, akik beleszerettek a pszichológusukba (elég gyakori eset).
A függőség váltja ki. Egy pszihológusnál a lelki függőség, egy tanárnal pedig eleve ez az "alárendeltség". Hogy: "Ő a tanár, én meg csak a diák."
Ilyen fordult már elő olyan esetekben is, amikor valaki fogva tartott valakit. Ott a fogvatartott testi épsége volt a tét. Ott alakult ki a függőség, ami néhány elvont esetben szerelemhez vezetett. Tudunk több olyan párról is, akik így összeházasodtak és gyerekeik is lettek. Pedig valamikor régen túszul ejtette.
akkor lehet, hogy ezt az utóbbit csak véletlenül kevertem be a képbe, de az első kettő azért még igaz.
Rákerestem a stockholm-szindrómára, köszi a tippet, de nem erre gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!