Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Megváltozott a barátnőm...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megváltozott a barátnőm értékrendje. Menthető még valahogy a sokéves kapcsolat?

Figyelt kérdés

6 éve vagyunk együtt jóban-rosszban. Úgy alakult az élet hogy felkapott lett a szakmája az utóbbi 2 évben és meglódult a fizetése erősen felfele. Most már kb. 2x annyit keres mint én (nettó 150e a fizetésem).

Sajnos emiatt elkezdett megváltozni. Előkelő helyekre jár a munkatársaival, nem nézi semminek az árát. Havonta elkölt csak éttermekre 40 ezret. A ruhákat és cipőket meg ne is említsem. Autóra nincs gondja, egy zsír új Audi A4 kombi cégest kapott.

Sokszor jár el menő, sznoboknak fenntartott VIP szórakozóhelyekre, de még így is félre tud tenni havi 100-at.

Nem gondoltam hogy ennyire meg fog változni, már a hetekben előfordult hogy elítélt valakit az öltözéke alapján. Üzletet kellett volna kötnie valakivel, aztán otthon mesélte nekem, hogy gagyi hamisítvány órája volt a fickónak és ráadásul egy 8 éves VW Passattal érkezett. Ebből leszűrte hogy nem lenne pénze arra amire szerződtek volna.

Nagyon elkeserít ez a dolog, én azt hittem hogy ha sokat fog keresni akkor beadunk mindketten a közösbe 50-60e forintot és veszünk egy Pest megyei településen egy kis házat, fizetjük a törlesztőt és élünk boldogan (az emberek 80%-a ezt csinálja, mert mást nem nagyon lehet manapság). Ő is ezt akarta, most meg már nézegeti a duna parti lakóparkokat (kis lyuk lakások amiknek az árából luxus berendezésű házat lehetne építeni vidéken)

Velem (még) nincs problémája, boldogan mutogat az ismerőseinek (bár szerencsém hogy a csajok szerint jóképű vagyok és sportos). Bár elkezdte hogy nekem is vegyünk xy menő márkás ruhákat, majd ő kifezeti. Meg menjek vele ilyen "mislencsillagos" étterembe, majd ő fizet. Nem vagyok zsugori vagy ilyesmi, régen is elvittem mindig étterembe a saját pénzemből de nem vagyok hajlandó tízezrekért vacsorázni. Régen a fellegekben volt ha olyan helyre vittem ahol összesen fizettünk 10-et (nekem ez is luxus valamilyen szinten).

Beszélni próbáltam már vele, de annyira ilyen közegben van hogy nem látja a valóságot. Szülei se tudnak rá hatni, ők is engem kérlelnek hogy csináljak vele valamit.

Szeretem és szeretnék tenni azért hogy olyan legyen mint régen. Ő is szeret attól nem tartok, de kezdek így már kiábrándulni belőle. Ennek így nincs jövője.

Tudom sokan azt fogják mondani hogy "tessék elmenni több pénzt keresni" de ez nem így megy. Nem vagyok én sem csöves, akár feltornázhatom a fizetésemet 200e forintig is, de ezzel párhuzamosan az ő fizetése is nő és megmarad a szakadék köztünk (most fogják várhatóan előléptetni). Én egyszerű srác vagyok, nem akarom felvenni ezt az életstílust, távol áll tőlem.

Érdekbarátok, érdekemberek, megjátszás... Kinek kell ez?

2014. szept. 10. 11:23
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

"a fizetésem így is 6-os számmal kezdődik."

az üzemben a futószalag mellett dolgozóé is, csak neki 4 db 0 van mögötte:-)

u.i.: csak egy kis humor, pontosan értettem, hogy mit akart kifejezni, mielőtt belemennénk, hogy élő fába is belekötök:-)

2014. szept. 10. 14:25
 22/41 anonim ***** válasza:
A 27 éves "6-os keresetű" nagyon jól szólt. Végre egy ellenpélda.
2014. szept. 10. 14:30
 23/41 anonim ***** válasza:
Értem a humort, az nem fizetés függő, szerencsére :D
2014. szept. 10. 14:30
 24/41 anonim ***** válasza:

22-es!

Köszönöm, csak próbáltam a kérdezőbe lelket önteni, és realizálni a helyzetét, ami már most sem egyszerű.

2014. szept. 10. 14:31
 25/41 anonim ***** válasza:
52%
20-as, ne haragudj, de a hozzászólásodból ezt tudtam kivenni, hogy nagyon jobbos ember lehetsz. Én kérek elnézést. Nem vagyok bróker, de nem szeretném elárulni a szakmám, elégedj meg azzal, hogy a mindennapi életben fontos. :) Szerintem meg igenis élek. Délután 5-től, néha 6-tól szabad időm van, eljárok szórakozni, ha külföldön van munkám, akkor egyidejűleg kirándulok is. A szabad időm túlnyomórészt a barátaimmal töltöm, akikkel már gyerekkorunk óta ismerjük egymást, csak egy barátom van, aki szakmabeli. Sok mindent csinálunk együtt és nem minden a luxus körül forog. Kicsit talán összetett vagyok, van, amiben számít, meg van, amiben egyáltalán nem. :)
2014. szept. 10. 14:36
 26/41 anonim ***** válasza:

"az utóbbi 2 évben és meglódult a fizetése erősen felfele"

Ez elkerülte a figyelmemet és szerintem sokak figyelmét.

Ez már 2 éve tart? Vagy akkor kezdődött és valamikor mostanában csúcsosodott ki? Mert ha már több mint egy éve ebben éltek akkor itt egyre kevesebb esélyt látok menteni a dolgot. HA még csak mostanában kezdett igazán behülyülni akkor még volna miről beszélgetnetek, de tényleg úgy ahogy egy előttem szóló már írta. Leülsz vele úgy, hogy vagy ott megbeszélitek és konszenzusra juttok, vagy úgy álltok fel, hogy már nem lesztek egy pár.

2014. szept. 10. 14:39
 27/41 anonim ***** válasza:
60%

#25:

Rendben, de azt érdemes lenne belátnod, hogy az az irány amerre eltolódott a nevezett barátnő az minden, csak nem normális. Lehet gazdagon élni normálisan és el is harapódzhatnak a dolgok. Láttam már mindkettőre példát. Utóbbira szerencsére még csak egyet, és már nem barát és nem sokat tudunk róla. Neki így jó, hát nekünk is.

Lényeg röviden. Aki ennyire nem tud kezelni már ennyi pénzt sem (mert 300e Ft havonta nem nagy összeg, Pesten meg főleg nem!), azzal bajok vannak és ha most ugyanígy halad előre később még nagyobb bajok lesznek. Így amit leírtál jó lenne ha erre a helyzetre megállná a helyét. Ez a lány nem szárnyalni fog, hanem csúnyán eldeformálódott személyiséggé válik, és kifordul önmagából. Amikor már a családod sem ért meg, azért ott baj van, és mint a kérdésből kiderül, már a családja sem tudja elfogadni, de úgy fest rájuk sem hallgat, agy képtelen megérteni őket. Ami bizony elvakultságot feltételez, vagy csak az értelem hiányát. Így a te példád ebben az esetben nem szerencsés, és a kérdező számára nem hasznos. OK, hogy te normális maradtál, de itt most más a helyzet.

2014. szept. 10. 14:45
 28/41 HMartin válasza:
100%

Kedves kérdező!

Értem a helyzeted. Szerintem állíts mérleget. Úgy látom, hogy most inkább a számodra negatívumokat soroltad fel. Nézd ezt a helyzetet kicsit másképp. Először is, soha ne a fizetésed alapján határozd meg, hogy te mennyit érsz. Csakis az számít, hogy milyen ember vagy, tehát maga a tény ne zavarjon hogy a párod 2X annyit keres. Ez a te jellem hibád, ha téged ez zavar, ebben neked kell felnőnöd. Az már más kérdés, hogy ahogy a mondandódból kivettem téged az zavar inkább, hogy a több(amúgy annyira nem kell beszarni 300 ezer ft-tól, Angliában ennyi a minimálbér) pénz felül írja a jó eltervezett kis életeteket. Párodnak hirtelen lett társasága, jár ide-oda stb. Gondolom te nem vagy az a nagy társasági ember. Puccos éttermek, fogadások - nem a te világod. OK. Ezzel nincs semmi baj. A lényeg, hogy egyrészt te is találd meg a te világodat. Túrázz, próbálj ki extrém sportokat, találj ki valami vállalkozást, vagy bármi egyebet. Gondolom eddig inkább egymásnak voltatok, nem kapta el egyikőtöket sem a karrier csinálás szenvedélye. Most változott a helyzet. Fontos, hogy egymással is legyetek. Közös programok stb, de a párod hobbija a melója azt el kell fogadnod. Legyen egy fix összeg amit félre tesztek, azon felül nem kell garasoskodni. Ne zárkózz el azért teljesen az ő világától. Néha kísérd el ide oda, de nem kell mártírt csinálni magadból, hogy mindenhova elmész ér próbálsz jól viselkedni - megnyerő lenni, miközben valójában szarrá unod magad. DE ha az a helyzet áll fent, hogy párod elszállt magától, lenéz téged, nem kezel egyenrangú félként akkor tedd helyre, ha meg nem megy hagyd ott, mert akkor ő a gyenge jellem.

2014. szept. 10. 16:13
 29/41 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Hallgattam a tanácsokra és beszéltem vele:

3 órás beszélgetés volt. Részben mindenkinek igaza volt. Azt mondta hogy nem kis váltás volt hogy az eddigi havi 100e helyett 300-at keres és amiből eddig élt azt félre tudja tenni és a dupláját "elszórni". Tetszik neki ez az életstílus.

Valóban van egy másik férfi a képben, csak nem teljesen úgy. Egy munkatársnőjével és annak barátjával ment ebédelni még nyár közepén, csatlakozott hozzájuk a srác egyik haverja is. Egy nagyon jómódú 30-as üzletember (úgy tudom havi milliókat keres). Nincs is ezzel gond, de az illető egyre többször jelent meg az ilyen ebédeken váratlanul (és igen, ő fizetett, mert "nem hagyja hogy a hölgyek fizessenek"). Később szigorúan üzleti ügyben hívta meg ebédre, ami persze csak ürügy volt. Pár hete már elhívta közös ebédre is de nem ment el vele, megmondta hogy barátja van és csak havernak tekinti. Plusz a jövőben csak társasággal együtt megy el vele bárhova mert nem akarja hogy félreértse.

Nem akar ilyen pasit magának, azért akar engem ilyen helyekre hívni, azért akar drága ruhákba öltöztetni mert azt szeretné hogy én magamtól rákapjak erre az életmódra, megszeressem és magamtól akarjak olyan lenni mint azok a pasik. Ezzel akar ösztönözni mert szerinte bennem megvan minden vagy több is mint bennük és az eszem és személyiségem alapján simán vihetem annyira mint ők. Nem akar otthagyni és kicsit visszafogja magát, de segíteni akar hogy én is elérjem azt amit ő vagy még többet.

Szóval ez volt ... Nem tudom mit gondolja. Nekem az jött le hogy végülis meg akarna változtatni, mert már nem felelek meg neki így ahogy vagyok. Túl megszokott, nem akar lecserélni viszont azt akarja hogy más valaki legyek. A beszélgetés után időt kértem, nem reagáltam nagyon semmit, át kell gondolnom a dolgokat. Addig egy havernál csövezek.

Ti mit gondoltok? Nagyon jókat írtatok sokan, kiváncsi lennék ez nektek hogy jött le?

2014. szept. 11. 10:47
 30/41 anonim ***** válasza:
70%

Nem bántásból írom, de férfi létedre nagyon naiv vagy!!!!

Oké a barátnőd, és szereted. DE! Nem kis felelőtlenség , hogy azért mert most 3x annyit keres, ezért 2x annyi pénzt szór el. Ő elszórja, te meg spórolsz mindenre? Hogy is van ez? Egy ilyen életstílusban az ember elég gyorsan ki tud égni. Érdek emberek fogják körülvenni a barátnődet akik eddig szóba sem álltak vele, csak most hogy jó poziciója lett, meg céges kocsija stb.

Ez az üzletemberes szitu is kilométerekről bűzlik. Kicsit se imponált a barátnődnek, hogy egy "csilliárdos" üzletember akarja elhívni ebédelni????

És téged nem azért akar megváltoztatni, mert nem vagy elég trendi ehhez a körhöz?????

ÉS a drága órával meg öltönnyel lesz belőled akárki is? Ugyan már! Ne áltasd magad!

Addig te voltál álmai férfija amíg azonos szintű fizetést vittetek haza?

15-ös voltam, és nem akartalak megbántani csak leírtam mit gondolok!

2014. szept. 11. 10:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!