Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megváltozott a barátnőm értékrendje. Menthető még valahogy a sokéves kapcsolat?
6 éve vagyunk együtt jóban-rosszban. Úgy alakult az élet hogy felkapott lett a szakmája az utóbbi 2 évben és meglódult a fizetése erősen felfele. Most már kb. 2x annyit keres mint én (nettó 150e a fizetésem).
Sajnos emiatt elkezdett megváltozni. Előkelő helyekre jár a munkatársaival, nem nézi semminek az árát. Havonta elkölt csak éttermekre 40 ezret. A ruhákat és cipőket meg ne is említsem. Autóra nincs gondja, egy zsír új Audi A4 kombi cégest kapott.
Sokszor jár el menő, sznoboknak fenntartott VIP szórakozóhelyekre, de még így is félre tud tenni havi 100-at.
Nem gondoltam hogy ennyire meg fog változni, már a hetekben előfordult hogy elítélt valakit az öltözéke alapján. Üzletet kellett volna kötnie valakivel, aztán otthon mesélte nekem, hogy gagyi hamisítvány órája volt a fickónak és ráadásul egy 8 éves VW Passattal érkezett. Ebből leszűrte hogy nem lenne pénze arra amire szerződtek volna.
Nagyon elkeserít ez a dolog, én azt hittem hogy ha sokat fog keresni akkor beadunk mindketten a közösbe 50-60e forintot és veszünk egy Pest megyei településen egy kis házat, fizetjük a törlesztőt és élünk boldogan (az emberek 80%-a ezt csinálja, mert mást nem nagyon lehet manapság). Ő is ezt akarta, most meg már nézegeti a duna parti lakóparkokat (kis lyuk lakások amiknek az árából luxus berendezésű házat lehetne építeni vidéken)
Velem (még) nincs problémája, boldogan mutogat az ismerőseinek (bár szerencsém hogy a csajok szerint jóképű vagyok és sportos). Bár elkezdte hogy nekem is vegyünk xy menő márkás ruhákat, majd ő kifezeti. Meg menjek vele ilyen "mislencsillagos" étterembe, majd ő fizet. Nem vagyok zsugori vagy ilyesmi, régen is elvittem mindig étterembe a saját pénzemből de nem vagyok hajlandó tízezrekért vacsorázni. Régen a fellegekben volt ha olyan helyre vittem ahol összesen fizettünk 10-et (nekem ez is luxus valamilyen szinten).
Beszélni próbáltam már vele, de annyira ilyen közegben van hogy nem látja a valóságot. Szülei se tudnak rá hatni, ők is engem kérlelnek hogy csináljak vele valamit.
Szeretem és szeretnék tenni azért hogy olyan legyen mint régen. Ő is szeret attól nem tartok, de kezdek így már kiábrándulni belőle. Ennek így nincs jövője.
Tudom sokan azt fogják mondani hogy "tessék elmenni több pénzt keresni" de ez nem így megy. Nem vagyok én sem csöves, akár feltornázhatom a fizetésemet 200e forintig is, de ezzel párhuzamosan az ő fizetése is nő és megmarad a szakadék köztünk (most fogják várhatóan előléptetni). Én egyszerű srác vagyok, nem akarom felvenni ezt az életstílust, távol áll tőlem.
Érdekbarátok, érdekemberek, megjátszás... Kinek kell ez?
Kedves kérdező!
Fiatal, ambiciózus, kiemelkedően sikeres nő vagyok. Mindig is cél és sikerorientált voltam, sosem engedtem, hogy bárki is beleszóljon abba, amit csinálok, kivéve ha valaki olyan tette, aki a szakmámban már tapasztalt, felettem áll. 20 éves korom óta önellátó vagyok és igen, szeretek élni. Régebben sem kellett nélkülöznöm, mert a szüleim is jól állnak anyagilag, de most főleg nem. Kb. olyan életem van, mint a barátnődnek. Nem tudom milyen személyiség a barátnőd, de én pl. senkit nem nézek le, csak kicsit visszahúzódó vagyok idegenekkel, ezért sokan arrogánsnak gondolnak. Szerintem, ha az ember sokat keres, akkor azt élvezze is, megdolgozott érte. Ez addig teljesen rendben van, amíg a dolgok nem csapnak át dekadens keretekbe. Ha tesz félre a pénzéből, akkor szerintem nincs gond.
Tudod miért hordunk márkás ruhákat?
1. Elvárják tőlünk, a magas pozícióval, befolyással ez jár.
2. Kényelmesebb, jobb a minősége, jobban áll és nem utolsó sorban azért jó érzés az is, hogy megengedhetjük magunknak.
Ami pedig a barátnőd üzletfelét illeti, én megértem a reakcióját. Te, ha egy nagy tételű üzletet akarsz megkötni, akkor bizonyítanod kell, illetve adni kell a megjelenésre. Ezek az első benyomások. A hamisított dolgok pedig szerintem minden esetben elég cikik. Aki ért az ilyesmihez, az észreveszi rögtön a hamisítványokat és ez egyáltalán nem ad jó első benyomást. Az üzleti világ így működik. A méregdrága holmikra szükség van, nem jelenhetsz meg trógerul sehol. Konkrétan engem azért is fikáznak sokan, mert sokat járok taxival, illetve van egy sofőröm is, aki sok helyre elvisz, ha épp nem a városban dolgozom. Ha bent a városban van valami, akkor metrózok, meg gyalogolok. A lakásdolgot is megértem teljesen. Vidéken, házban lakni nem egy fiatal, feltörekvő nőnek való szerintem. Magamból indulok ki, Budán van lakásom és eszem ágában sem lenne házba költözni. Pont elég volt a szüleimmel kertes házban élni, fél napokat elvesztegetni a ház körüli munkákkal. Én nem engedhetem meg magamnak időben, hogy egy egész délelőttöt azzal töltsek, hogy füvet nyírok, udvart söprök, virágokat, fákat gondozok és egy kaszárnyát takarítok, mert amíg ketten vagytok, addig egy családi ház bizony kaszárnya. Rengeteg a munka a ház körül. A lakásomra is, ami két szobás, takarítónőt kell hívnom, aki vasal is, mos is, mert nem érkezem, meg ha hazaérek késő délután, akkor már kedvem sincs csinálni. Az én életformám és a tradicionális életforma szinte esküdt ellenségek. És ez történik most nálatok is. A barátnőd elkezdett felfelé mászni, ami teljesen rendben is van, de itt neked kell döntened, hogy követed őt és vele együtt szárnyalsz, megpróbálod visszahúzni, vagy elhagyod. Engem próbáltak már visszahúzni és szakítás lett a vége. Mindkettőtöknek olyan pár kell, aki veletek együtt szárnyal, mindegy melyik irányról van szó. Ha egymással nem tudtok szárnyalni, akkor értelmetlen a kapcsolatotok. Nincs jogod visszahúzni a barátnőd azért, mert te másmilyen életet képzeltél el és ugyanúgy a barátnődnek sincs joga arra, hogy esetleg téged hátráltasson valamiben. Én azt mondom, hogy menjen mindenki a maga céljai után, aztán ha össze lehet vegyíteni a dolgokat, akkor vegyüljenek, ha nem, akkor pedig kalap, kabát.
Utolsó nagyon igazad van.
Pont ez a lényeg,figyelj Kiyosakit aki ismeri,vett egy gagyi Rolexet,volt egy mentorra aki ,,gazdag apja" volt,egyik kedves barátja apukája,és elment hozzá fogta a gagyi óráját letépte róla és összetörte,hozzátette:
,,ha mégegyszer egy ilyet meglátok soha többé ne merj elém kerülni,én komolytalan emberekkel nem foglalkozok."
Tehát igen ezért kell a márkás ruha mert jó érzés és ad egy érzést,plusz nyitottabbak rád az emberek főleg a szép lányok,meg más érzet abban igen embernek érzi magát aki hordja.
Lehet sznobság de ez az igazság.
Nekem volt egy komplett ruhatár csere azt mondta a haver, ,,ilyenbe te nem jössz ki velem partizni",és kidobtunk mindent hozzáteszem jogosan gusztustalan göncök voltak nem az a szint ami oda kell ahova akar kerülni emberfia.
Egy komoly sikeres társaságban egyből végig mérnek,tested,alakod,ruháid,márkája,órád,karláncod.
És azonnal betesznek egy skatulyába,és úgy kezelnek.
Kérdésedben a válasz:
Én egyszerű srác vagyok, nem akarom felvenni ezt az "életstílust, távol áll tőlem."
És bármennyire lepontozták az első hozzászólót, igaza van. Nettó 300e Ft még nem egy nagy pénz. Ha hajlandó lennék Pesten dolgozni azonos szakterületen amiben dolgozom ennek a dupláját megkeresném. Vidéken én most keresek annyit mint párod Pesten. És ennek ellenére nem szórom a pénzt. És még valami. Ebből a fizuból azért még nem futja csak úgy costesre meg Ónixra. Ha meg tud takarítani havi 100-at akkor ezekben az éttermekben nem ő fizet. Ez már eleve egy nem jó jel, mert valaki tejel helyette. Most még téged szeret, aztán szépen az lesz a menő aki nála is többet keres, akinek a pénze révén a barátnőd számára még "elitebb" kapcsolatrendszere van, és te már csak egy unalmas kis paraszt leszel majd neki akivel nem érti, hogyan is bújhat egy ágyba. És ejteni fog. Vagy ezt így ahogy van elmondod neki, hogy ez hirtelen változás, kifordult magából, és nem érted sem te, sem a szüleid, és amilyen irányban elindult az nem az a közös út amin eddig haladtatok. Nem kell kimondani, hogy nem feltétlenül vagy hajlandó vele ezen az úton tovább tartani, de le kell hűteni, hogy kapjon észbe, az a mit ő keres egy európai minimálbér, itthon sem sok, egy elfogadható szint. Tehát eleve rosszul látja a világot, és mint mondtam ezt nem 100%-ig ő fizeti, valaki már képben van. Még nem párkapcsolati szinten, csak úgy ismerősként, de előbb utóbb ez fog kelleni neki ha nem tér észhez és téged le fog cserélni egy ilyen kaliberű emberre.
Én a helyedben nyíltan őszintén elmondanám neki, hogy mit gondolok, és gondolkozzon el rajta. Nem kell kisembernek maradni, nem mondom, hogy a pénzt kuporgatni kell és nem lehet az igényeket bővíteni ha a lehetőségek tágulnak, de ezen túllőni nem is szabad. Lehet Duna parti lakásotok, de akkor ne egy kis luk legyen, hanem a vidéki házhoz fogható. Na az meg már sokkal több. Érezze a különbséget, mert ő most a leírásod alapján nem érzi, csak azt látja, hogy most könnyedén futja neki olyasmire amire eddig nem.
11-es.
"2. Kényelmesebb, jobb a minősége, jobban áll és nem utolsó sorban azért jó érzés az is, hogy megengedhetjük magunknak."
Már ezzel sznob lettél.
Jobb a minősége, kényelmesebb.
Ugyanott készül, mint a márkátlan "szarok".
Van amiben fontos a márka, mert fejlesztés áll mögötte. De te divatos ruhákra gondolsz a megjelenés miatt, én meg olyan sportruházatra ami mögött mérnöki tervezés áll, és ahol ezt fizeted meg a nevében. A kijelentésed ebben az esetben megállná a helyét, de egy H&M minden csak nem minőség. Attól válik azzá, hogy olyan drágán adják, hogy nem fogja egy szélesebb kör elérni, így azon szűk rétegnek akik meg tudják venni azt a hamis érzést kelti, hogy ők kiemelkedőbbek, és persze egyből társul a jó hülye gondolkozás miatt az is, hogy ha drága akkor minőségi. Nem így van.
Tehát te is egy sznob gondolkozású karrierista pitscha vagy, mint kérdező barátnője. A megkeresett pénzt valóban élvezni kell. Nem lehet, hanem kell. Ha nem tudod, feleslegesen keresel annyit, és értelmetlenné válik, okafogyottá. Ha tudod élvezni, mert jut rá időd, energiád, akkor jó. És amíg nem szórod, hanem értelmesen gazdálkodsz, a jövődre tekintettel, akkor vagy az optimális úton. Az egyik irányban dekadens sznob leszel a másikban egy szerencsétlen kisember aki max álmodozik, de elérni sosem tudja az álmait és egy megkeseredett irigy emberré válik.
"Ami pedig a barátnőd üzletfelét illeti, én megértem a reakcióját."
Újabb bizonyíték, hogy hülye vagy, és felszínes akit már egy TagHauer órával és egy bérelt A6-os Audival megvezetek, meg a szabómnál egyedileg készült öltönyömmel.
Min-Liang Tan ,Stephen Wozniak, Nick Hanauer, Larry Page, Sergey Brin, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Steve Jobs, és sokan mások.
50$-os Pólós farmeres, vagy 200$-os inges szövetnadrágos fickók. (Az összeg a ruháik össz. értéke amiben dolgoznak.)
Billi bátyó pl. legendásan sóher volt egy időben, csak turista osztályon utazott, nem használta a business class-t.
Tehát a megjelenésről kifejtett baromságodról ennyit. Én VELED nem kötnék üzletet, mert megbízhatatlannak éreznélek a csillogó felszín mögött eltitkolt belső miatt. Nem a kirakat kell.
Megint hülyeséget beszélsz:
"Vidéken, házban lakni nem egy fiatal, feltörekvő nőnek való szerintem. Magamból indulok ki, Budán van lakásom és eszem ágában sem lenne házba költözni. Pont elég volt a szüleimmel kertes házban élni, fél napokat elvesztegetni a ház körüli munkákkal."
Ha igazán tehetős vagy akkor nem ez fog visszatartani a családi háztól, mert majd megfizeted a kertészt, és a takarítónőt, aki karban tartja a házat. De látom erre már nem futja, tehát te is az a fajta sznob vagy aki még az igazán tehetősek világába nem szagolt bele, tehát a kommented megint hiteltelenné vált.
A záró gondolatodhoz még annyit. Te sem tervezted gyereket szülni, mert elcsúfítja a tested, nincs időd, energiád rá, vagy ha van akkor a bejárónő neveli azt is és esténként be kell mutatkozz nekik, hogy "én vagyok anyu, ne sírj, nem bántalak". Ugye?
Sok sikert az életben...
Hát kérdező nem irigyellek :)
Őszinte leszek, azoknál akik megérzik a pénz szagát és könnyen elcsábulnak ne várj nagy változást a visszájára.
A barátnőd most élvezi, hogy jobban keres, hogy a munkahelye által eljut olyan helyekre , olyan társaságokba ahova eddig nem.
Ez nem hinném, hogy változni fog. Ne legyen igazam, de egy idő után zavarni fogja, hogy kevesebbet keresel, és nem akarsz ilyen helyekre járni.
Én ugyanebben a cipőben vagyok nő létemre. 27 éves vagyok és nem a fővárosban élek, a fizetésem így is 6-os számmal kezdődik. A családommal mindig is jó módban éltünk, így mire én dolgozni kezdtem, már kaptam a szüleimtől egy családi házat. Azóta lett egy autóm is, és mindegyiket nekem kell fenntartani.
Vezető pozícióm van, a kollégáim mind férfiak. Az öltözködésemre szigorú szabályok vonatkoznak ( na nem a márkát illetően), és én alig várom, hogy hazamehessen és a kosztüm / magassarkú kombómat levehessem, és "normális, laza" életet élhessen délutánonként.
Viszont a pároddal ellentétben és nem költöm el a fizetésem amíg van, amellett, hogy egy családi ház fenntartása sem túl olcsó. Nem járok hű de drága ruhákban, és utálok VIP partikra járni, MERT AZ NEM ÉN VAGYOK! A munkám megkövetel bizonyos dolgokat, de ha azoknak eleget tettem, otthon én is szeretem kiereszteni a gőzt.
És annak ellenére, hogy nincs anyagi gondom, nem a pénz / kinézet vagy kor alapján ítélem meg az embereket. Ugyanaz a baráti köröm, és ugyanúgy eljárok velük moziba vagy túrázni mint annak idején.
Szép és jó dolog az anyagi biztonság, de ezért cserébe sokat dolgozom, és eddig kevés férfi volt aki ezt elfogadta...
Ja, és tudni kell kezelni a sikert és a pénzt!!!! És soha nem elfelejteni, hogy az ember honnan jött és mennyit dolgozott azért, hogy odáig eljusson. Csak ez kevés embernek jut eszébe!
Remélem a helyzet javulni fog, te próbáld elfogadni, hogy többet keres, és bízz abban, hogy TÉGED szeret és nem a pénzt!
27/ N
Kedves 14-es!
A sértegető hangnemedből ítélve gondolom még csak nem is jársz az üzleti világ közelében. :) Egy szóval sem írtam azt, hogy a döntő az öltözéke lesz valakinek, hanem azt mondtam, hogy első benyomásként fontos. :)
Hm, tudtommal a Chanel, Hermés és társai itt készülnek Franciaországban/Olaszországban. A svájci órák is Svájcban készülnek. :) H&M cuccaim is vannak és nincs vele semmi gond, szabadidőre tökéletes. Engem az tart vissza a háztól elsősorban, hogy nem szeretem, a kérdezőnek pedig elmagyaráztam, hogy miért. A szüleim nem fizettek sosem kertészt, vagy dadust, mert nem kellett, közösen megoldottuk, de én egyedül nem tudnám. Nem tudom mi a gond azzal, hogy nem az az elsődleges életcélom, hogy házasodjak és gyereket szüljek? Látod, ez a gond veletek konzervatívabb emberekkel. Nem az, hogy konzervatívak vagytok, hanem az, hogy a más életformát rögtön elítélitek. Én fejleszteni szeretnék, adni valamit a társadalomnak, imádom a munkám és nem tudom elképzelni magam anyaként. Az már másodlagos, hogy leszbikus vagyok. :) Gondolom ez még jobban felháborít. :)
11-16. Olvastam mind két hozzá szólásod és nem igazán értek veled egyet (lehet mert messze elmarad a fizetésem a tiéd mögött?).
De bocs, hogy meg kérdezem mit adsz vagy építesz te a társadalomnak? Mert fényűzően élsz, és még a lakásodat is más takarítja.
Ez az állítás akkor lenne igaz, ha pénzedet mit keresel jótékonysági célokra fordítanád. Igaz akkor nem tellene ilyen márkás bóvli cuccokra.
Gazdagságod és költekezésed mellett ne akard majdhogynem áldozatnak beállítani magad, aki a társadalomért él.
És ennek semmi köze ahhoz, hogy leszbi vagy.
Ha mind ez igaz akkor én kérek elnézést.
Csak ilyesmi nem túl jellemző a "gazdagokra" mert ők, általában azokat ki rosszabb módúak észre sem veszik.
Na, mindegy megyek dolgozni az éhbéremért.
"a Chanel, Hermés és társai itt készülnek Franciaországban/Olaszországban"
Örülök, hogy ezt hiszed. :)
"Én fejleszteni szeretnék, adni valamit a társadalomnak, imádom a munkám és nem tudom elképzelni magam anyaként. Az már másodlagos, hogy leszbikus vagyok. :) Gondolom ez még jobban felháborít. :)"
Nagyon mellényúltál. Nem vagyok konzervatív, csak feltételeztem, hogy előbb utóbb benned is elkezd dolgozni az evolúció által belénk kódolt ösztön, hogy bizony az értékes lényedet továbbörökítsd, és legyen belőled egy "folytatás", aki tovább viszi azt amit eddig te csináltál, ha nem is közvetlenül, de közvetve. Mindegy félreértettél...
Viszont áruld már el, hogy te mivel járulsz hozzá a társadalomhoz? Mit teszel, mit alkotsz, mit dolgozol?
Mert ha kiderül, hogy bórker cégnél vagy valami banknál b*szod a rezet akkor te semmit nem teszel a világért.
Fellengzős vagy és sznob. Az meg a kutyát nem érdekli, hogy a puncit szereted, de ha ezt kell már érvnek felhasználnod az elég sovány. Mert ez után majd jöhetsz vele, hogy azért szólok be, mert nem bírom a melegeket és mivel te is egy vagy közülük akkor én biztos valami vad jobbos magyar fkalap vagyok aki már csak ezért a tényért támad. Mielőtt ezzel próbálkoznál. Letojom. Ez az információ a mondókáddal kapcsolatban irreleváns. Ha valaki leszbikus nem halnak ki az ösztönei. Azok az emberek akiknek viszont tényleg nem fontos a gyerek, azokkal semmibajom nincs, de az ő pszichéjük egy érdekes irányban deformálódott. Nem baj, de senki nem úgy születik, hogy ez az igény idővel nem fejlődne ki benne. Viszont van akiből ezt ki lehet ölni. Ez nem természetes dolog. De én kérek elnézést, hogy nem a tipikus karrierista p**át láttam benned és feltételeztem, hogy nem a munka az első, hanem az, hogy élj. Te nem élsz. Te dolgozol, neked a munkád az életed, ez ad értelmet neki. Te már elvesztél. De legalább mást akinek még esélye van igazán ÉLNI, ne akarj lerántani magad mellé a fogaskerekek közé. Mert lehetsz te egy precíz minőségi gépezet legfontosabb legszebb legmegbecsültebb fogaskereke, attól még csak egy fogaskerék vagy aki ha nem teszi ami a dolga, kukába kerül. Lehet így is élni, de én azt nem tudom életnek nevezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!