Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valami jó ötletetek ilyen helyzetre?
A szüleim nem engednek társaságba, az iskolából is egyből haza. Nem tudok ismerkedni sem. Ha néha-néha meglépek itthonról (mert másképp nem tudok sehova menni) nagy kiabálás van utána, hogy felelőtlen vagyok stb...!
Nem értem miért csinálják ezt, 18 éves vagyok. Kitűnő tanuló, nem vagyok sem felelőtlen/sem meggondolatlan.
Csak szeretnék néha az iskolán kívül is találkozni a barátaimmal, meg ismerkedni fiúkkal is. De azt sem szabad... próbálkoztam neten de végül vele sem találkozhattam.
Most nem akarnak orvosira engedni, mert az nincs itt nélunk, de van ezer más válasszak abból..!
Elegem van ebből, szeretnék néha a barátaimmal lenni, szeretném ha lenne egy barátom akivel találkozhatok is. De nem titokban meg elszökdösve itthonról!
Mit tegyek?
(Előre is köszönöm annak akinek van valami ötlete és segíteni próbál)
Ha el akarsz menni valahová, menj el. Nagykorú vagy. Mit csinálnának? Megkötöznének? Ha üvöltenek, hát üvöltenek. Majd berekednek.
A jelentkezést te adod be és nem a szüleid. Oda add be, ahová menni szeretnél. Ez nem az ő döntésük, hanem a tiéd.
Hát elég furcsa szüleid vannak...Nekem kb 10 évesen csinálták ezt, mert féltettek...Engem se engednek nagyon csavarogni de ha megbeszélem velük (hol avgyok, kikkel, mikor jövök haza)akkor nem szolnak.
Én a helyedbe megmondanám,hogy gyertek csak anya apa beszélgessünk vagy csak anyuddal...megértöbbek néha. És megmondod neki, hogy mit szeretnél és hogy bízzanak benned mert igy tönkreteszik az egész tinédzserkorodat...
Nekem már engedékenyebbek 15L
Ne félj beszélni velük!!!
Nekem nem az tűnik a legdurvábbnak, hogy nem engednek el... Hanem az, hogy el akarják dönteni, hova menj egyetemre! Az egész hátralévő életedben legyen olyan munkád, amit nem szeretsz, csak azért, hogy néhány évvel tovább lakj a szüleidnél? Szerintem a szüleid elég önzők! Én inkább örülnék, ha a gyerekem tudja, mit akar csinálni, és elég jól tanult ahhoz, hogy felvegyék az orvosira.
Én inkább leülnék velük beszélgetni, hogy 18 évesen már nagykorú vagy, és lehet, hogy ez nem jelenti azt, hogy már mindent tudsz az életről, és teljesen érett vagy, azért vannak dolgok, amikben már neked kell döntened, pl. egyetem.
A barátnőmnek voltak ilyen szülei. És csak úgy tudtuk megoldani, hogy "nálam aludt" olyankor amikor a barátjánál volt.
Ez egy jó megoldásnak tűnik,de nem annyira az. Nem tudták a szülei, hogy hol van, és ha valami baja esett volna akkor nem tudtak volna neki segíteni.
A szüleid nagyon féltenek, és ezért nem engednek el, de ezzel még rosszabbat tesznek. Ezt kéne velük megértetned.
A jelentkezési lapot neked kell kitölteni. Szóval írd be egyszerűen azokat az iskolákat ahova menni szeretnél.Így el tudnál költözni koleszba.Azt írtad, hogy jó tanuló vagy, szóval egy ösztöndíjat is simán megpályázhatsz ami fedezi a költségeidet, ha a szüleid nem fizetnék ezeket ki.Ha pedig minden kötél szakad vállalj valamilyen diák munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!