Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Egy kis pszichológia! Mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy kis pszichológia! Mit tegyek? Csak komoly válaszokat, tanácsokat várok!

Figyelt kérdés
Van egy 15 éves barátnőm. Én 23 éves vagyok.(jó tudom ez liliom tiprásnak számít).A lényeg az hogy szeretem őt és ő is szeret engem bár ezt néha elég furcsán mutatja ki.Mivel 8 év köztünk a kor különbség ezért másképp fogjuk fel a világ dolgait. Sokszor csak önfeledten nevetgél a barátnőivel felelősségtudat nélkül. De a kamaszok már csak ilyenek.Általában az ilyen fiatal lányok ha lehülyéznek, sértegetnek, esetleg megütnek(nem pofonról beszélek hanem egy lábra vagy fenékre mért ütésről), akkor az azt jelenti hogy tetszem neki csak ezt így fejezik ki. Tudom egy kicsit furcsán hangzik.Ha pl. a barátnőm belém üt és utána azt mondja hogy "olyan hülye vagy" és közben mosolyog akkor az azt jelenti hogy tetszett amit mondtál. Az utóbbi időben azzal cseszeget hogy szakítsunk. Ezzel nagyon megtud bántani, és mikor már látja hogy minden kötél szakad mivel én ezt komolyan is gondolom akkor oda bújik és azt mondja "csak vicceltem te kis hülye". Olyan színészi tehetséggel adja elő a dolgokat hogy az ember a falra mászik tőle. Tuti hogy nem gondolja komolyan amit mond mert annyira ismerem már. Van hogy közeledni próbálok felé és ő gőgösen, fennhéjázva ellöki a kezemet. Utána 2 perc múlva odabújik.Van hogy beszólogat ok nélkül sokszor elég irritáló módon, de nem reagálok rá semmit mintha meg se hallottam volna. Ilyenkor látni rajta hogy meghökken, nem érti hogy mi van.Mit lehet ez ellen tenni?Valamilyen Pszichológiai ráhatás kellene, mert fizikailag bántani nem akarom. Lehet hogy az édesanyja halála (néhány éve) megviselte. Az apjával is ilyen szemtelen. Pszichológusok írjatok. Előre is köszi.
2010. jan. 14. 22:16
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Csak az a baj ha blöffölök vagy cinikus megjegyzéseket teszek akkor csak teszem alá a lovat és még jobban csinálja a fesztivált.
2010. jan. 14. 22:42
 12/27 anonim ***** válasza:
84%
Ez a lány még gyerek! Abszolút nem érzi a súlyát egy kapcsolatnak, vagy tetteinek. Jó kis támaszték vagy neki, úgynevezett vakvezető bot. Akire mindig számíthat, aki körberajongja, és jót játszhat vele mint a kutyájával. Ebből a kapcsolatból nem lesz semmi, ennek nincs jövője. Még valameddig tűröd a szélsőséges viselkedését, de megváltoztatni ebben a korban úgysem tudod. Ő ugye elveszítette az édesanyját és kapaszkodik valakibe aki szereti, ugrál körülötte. Te ebbe belefáradsz!
2010. jan. 14. 22:42
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Bennem csak egy kérdés merült fel.Miért vagy vele? Mi az,amiért beleszerettél? Erre kiváncsi lennék,mert egyetlen jó szót nem mondtál róla,csak a rosszat.Mi az,ami még mellette tart,mit "élvezel ki" ebben a kapcsolatban.A szexet? Vagy mit?
2010. jan. 14. 22:46
 14/27 A kérdező kommentje:
Tisztelt 22:40 perc. A fizikai bántalmazásról csak annyit hogy nagyon sokan nem viselnék el amit művel és lehet hogy bántanák. Személy szerin ellenzem az ilyesmit.
2010. jan. 14. 22:48
 15/27 A kérdező kommentje:
22:46 Ez egy jó kérdés. Nem csak a szex miatt vagyok vele. Amikor nem szemtelenkedik nagyon aranyos, kedves is tud lenni. Ég és föl olyankor a különbség.
2010. jan. 14. 22:55
 16/27 anonim ***** válasza:
87%

Tudom, biztos sokan mondták már, de van abban igazság, h igenis számít a kor. Később, mikor mindketten idősebbek vagytok ez nyilván már nem lenne így, de most még nagyonis számít. 15 évesen az ember épp serdül, benne és körülötte is viharok dúlnak, amibe akarva-akaratlan Téged is bele fog rángatni. Ráadásul most változások küszöbén áll. Felfedezi önmagát, feszegeti a határait, bontogatja a szárnyait. Ez biztos, hogy csak egyre inkább zavarni fog.

A másik pedig, hogy talán tényleg szükség lenne egy kis ráhatásra, hogy a lány ne legyen züllött, vagy ne menjen el rossz irányba, meg a hasonló veszélyek. De erre valószínűleg nem Te vagy a legalkalmasabb, talán inkább egy szakemberhez kellene fordulnia. Valamint nem hiszem, hogy jót tesz neki ha huszonéves a pasija. Ahogy neked sem vmi előnyös egy tizenévessel járni, bármennyire fejlett is mondjuk testileg. Tudom, hogy sablon, de egészségesebb a saját korosztályotokban keresni párt, mert ugyanazokkal a problémákkal szembesültök akkor ketten, nem pedig ilyenfajta konfliktusokkal kell foglalkoznotok. Ami viszont érdekes: "hasonló a hasonlót vonzza" elv alapján, ha a lány problémás és bizonytalan, akkor bizony magadban is érdemes körülnézni, nem vagy-e te 23 éves létedre ugyanilyen :) (ezt semmiképp nem sértésnek szánom).

A szakítunk-nem szakítunk játék pedig szerintem sosem zajlik mögöttes gondolatok nélkül. Tehát ha ilyen jól színészkedik, vagy küldd el színésznek, vagy gondold át jól, nincs-e realitása a szakításnak. Vagy mindkettő :)

Összességében szerintem értelmes pasi vagy, szóval érdemes lenne jól átgondolnod ezt a kapcsolatot. Hogy biztos akarod-e. Hogy így akarod-e.

2010. jan. 14. 22:55
 17/27 A kérdező kommentje:
Tisztelt 22:55 perc! Nem vettem sértésnek amit mondtál :-) Nagyon sok igazságot mondtál.
2010. jan. 14. 23:00
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

huuuuuuuuuuuh...

én még nem vagyok pszichológus, de azt tanulok, szóval leszek, ha minden igaz...:P

NEm kell ide nagy pszichologiai tudás, csupán életkori sajátosságokról van szó...ő most serdül, keresi önmagát, helyét a világban...erre az időszakra tehető az első szerelem átélése is, amit néha igen bohókásan élnek át...normálisnak számít az ő korában, hogy ennyire szeleburdi, ennyire szerepjátszó...ez a "dolga"...ha belegondolok én is ezt csináltam (csak nem 23 évesekkel:P jóna csak vicc volt)

És igen ebben az időszakban nagyon sokat nyom a kor a latba...ha te lennél mondjuk 3o és ő 22 akkor semmi probléma...de így ő még "gyerek" te meg felnőtt vagy...lehet, hogy neki csak "pótapára" van szüksége vagy egyszerűen valakire akire felnézhet, aki szereti őt és törődik vele...

és jól mondta az egyik válaszadó, ne akard megváltoztatni, helyes amit most ő csinál...csak neked fura...ami persze részedről is érthető...tényleg gondold át, hogy kivárod míg "elmúlik" ez az időszak, vagy változtatsz a helyzeten...sajnos nem nagyon tudok mit tanácsolni tapasztalatom sajnos nincsen...

de gondolkozz azon, hogy valóban erre van szükséged vagy esetleg "többet", vmi "komolyabbat" szeretnél...

sok sikert

2010. jan. 14. 23:06
 19/27 anonim válasza:
Gyakori az eset, ha vki fiatalon veszti el a szüleit. Tudok olyaról, aki emiatt "örök gyerek" maradt. Nehéz. Idővel felnőttesebb lesz...a kérdés hogy ki akarod-e várni
2010. jan. 14. 23:06
 20/27 anonim ***** válasza:
64%
Tájékoztatlak, hogy ide pszichológusok nem nagyon járnak. Mit vársz egy sza.ros 15 évestől? ilyen agyalágyult idióta. ha nem bírod keress mást, ha meg hülye kis tini pi.csákkal kezdessz, akkor vállald a következményeit.
2010. jan. 14. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!