Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » "Nézd meg az anyját, vedd el...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Nézd meg az anyját, vedd el a lányát" - Mit gondoltok erről a kijelentésről?

Figyelt kérdés

2014. júl. 25. 22:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%
Én sokban hasonlítok anyámra, főleg a rossz tulajdonságaimban (pl.: depresszióra való hajlam, pesszimizmus, féltékenység, önbizalomhiány, kishitűség stb...). Ezt már beszéltük a párommal, hogy figyeljek oda rá, mert se én, se ő nem akarja hogy olyan legyek. Viszont nehéz leküzdeni, mert ebben szocializálódtam, ez volt a női minta előttem. Mindenesetre remélem, hogy nálam ezek leküzdhetők, mert én nem egy egoista bunkó diktátorhoz megyek hozzá, mint az anyám.
2014. szept. 16. 19:03
 12/17 anonim ***** válasza:
46%

Nem akkor a "baromság" ez a mondás, mint ahogyan a többiek írják. Tényleg nem.

Mivel általában egy lányos anyuka helyzetében, az anya a legnagyobb példaképp a gyereknek, ő az akit kell utánozni. Mint a birka szellem, csak ez ösztönös és kinőhető.

Ha egy nő anyja maga a két lábon járó házisárkány, nem ritka, hogy a lánya is átvesz tőle ezt-azt...

Persze nem mindenben hasonlítunk a szülőkre, bár hazudnék ha megpróbálnám letagadni az anyukámtól örökölt főzés tudományomat...:-)

És fordított esetben (a "Nézd meg az apját, vedd el a fiát") helyzetben is érvényes a szabály.

Így hát fiúk, lányok figyelem! Nyugodtan környékezzétek meg a párotok szüleit...:-)

2014. szept. 16. 19:13
 13/17 anonim ***** válasza:
16%
Nagyon is igaz! A genetikán túl az anya az első számú női minta, akit nap mint nap lát miközben felnő. Nagyon nem mindegy, hogy egy csinos, külsejével törődő nőt lát maga előtt, vagy azt, hogy az anyaság és háziasszonyi feladatok feljogosítják arra, hogy szabadidejében a TV előtt tespedjen.
2014. szept. 16. 19:24
 14/17 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem nem igaz a mondas, mert inkabb en ugy latom a lanyomrol hogy anyosomra hasonlit, a termeszete is, de talan meg az alkata is..biztos vannak olyan tulajdonsagok, kulso-belso amit orokolni lehet, de nem biztos hogy pont a lany az anyjatol orokolte a tulajdonsagait, van hogy 1.2. generacioval elotte levo nagyszuloktol, dedszuloktol.
2014. szept. 16. 19:30
 15/17 anonim válasza:
53%

Javarészt én is igaznak tartom, de mint a kinézetre az öröklés, van amikor első generációnál jön ki ,van amikor a másodiknál... De sok mindenben igaz. Van amikor külsőben igen, belsőben nem, van h fordítva, van hogy mindkettőben. De hogy egyikben sem, az aztán ritka... Mert hány dundi nőnek van pl vékony lánya... aztán sokáig így is marad, de egyszer csak, pl 40 fölött elkezdik pár év alatt beérni... De tulajdonságokban is igaz pl... Exemre lehet mondani, h egész más pl a világnézete, de viselkedésben, szokásokban, önfejűáségben, stb. rengetegben pl kiköpött anyja...

úgyhogy szerintem jóval több igazság van benne, csak én úgy módosítanám a mondást:

Nézd meg az anyját, menekülj el a lányától!

2014. szept. 16. 19:33
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
És a többi felmenővel mivan? Az ő génjeik is öröklődnek. Én állítólag kiköpött anyai nagypapám vagyok kívül-belül (csak lányban), a húgom külsőre apai nagymama, belsőre tiszta apja, makacs, egoista, akire nem hat semmilyen anyai intő szó, vagy befolyás. Okos gyerek ráadásul tanul a szülei hibáiból, tehát akár szöges ellentétei is lehetnek egymásnak.
2014. szept. 16. 19:40
 17/17 anonim ***** válasza:

Én külsőre nem sokban hasonlítok anyukámra, anyu könnyen hízik, én egyáltalán nem, sőt. Mikor kicsi voltam, anyai nagymamám nem fogadta el apámat, ennek az lett a vége, hogy anyu is a fejemhez vágta, ha összevesztek, hogy "olyan vagy, mint a hülye apád". Ez nekem nagyon rossz érzés volt, mint ha el akarna taszítani magától. Anyunak van egy betegsége is, ami megnehezíti az együttélést, de ez csak idővel derült ki mindenki számára (nagymamám mai napig nem akarja tudomásul venni, hogy a lánya ebben más, mint a többi ember). Én nagyon remélem, hogy nem örököltem ezt, minden esetre igyekszem kerülni azokat a helyzeteket, amik anyunál felerősítették a bajt.

Anyu nem tud tájékozódni, könnyen eltéved, én viszont elég jól tájékozódom (ebben apámra se hasonlítok, mert ő se igazán van otthon ilyen téren, inkább az egyik apai nagynéném, akire ebben hasonlítok).

Nem szeretném, ha anyukám után ítélnének meg. Örököltem a szüleimtől dolgokat, de sok köztünk a különbség is. Öcsém jobban hasonlít rájuk, mint én.

2014. szept. 21. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!