Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak engem idegesít a "párom" kifejezés?
Nekem se tetszik :)
A férj/feleség vagy barát/barátnő
Biztos mást is. Engem nem. Nekem férjem van, de amikor a párom volt, akkor így neveztem, mert a párom, társam az életben.
A barát/barátnő olyan tinikapcsolatos hangzása van számomra. A szerelmem meg jó egymás között, de társaságban pl nagyon csöpögős...
Pasim/csajom meg úgy hangzik, mintha egy kis suhanc menőzni akarna azzal, hogy dug valakit....
Engem is idegesít. Párja a hollónak meg a farkasnak van.
Azóta nagy divat ez a kifejezés, amióta majdhogynem ciki lett házasságban élni, és a férjem/feleségem szavakat váltja ki. Fiatalok meg hajlamosak párom-nak hívni az éppen aktuális barátjukat/barátnőjüket, ami enyhén szólva is mosolyogtató. :)
Engem is rohadt mod iddgesit, soha nem hasznalnam ezt a szot a baratomra, olyan bena...
20L
Akkor már csak azt árulja el valaki, miért zavar az valakit, ki hogy hívja a párját?
Látom, rendesen le lettem pontozva... nekem a párom továbbra is a párom marad... de azért várom a javaslatokat, hogy melyik kifejezés az, ami jobban tükrözné a kettőnk kapcsolatát?
A "férjem" nekem túl hivatalos.
Az "uram"... nem vagyok se a tulajdona, sem a szolgája... társak vagyunk...
"Barátom" - 20 év házasság után???
"Szerelmem" - ennél azért több nekem.
"Pasim" - ennél pláne....
Az, hogy ki hogy nevezi mások előtt, az tükrözi a két fél kapcsolatát. Nekem párom van, ennyi! Lehet érte lepontozni! :D
Egyébként családban a keresztnevén említem, de ha kollégákkal, idegennel beszélgetek, neki a keresztnév nem utal arra, hogy a férjemről van szó, neki az jelentheti a szomszédot, a boltost, vagy a postást is akár....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!