Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Megijedtem. Hatalmas bűntudato...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megijedtem. Hatalmas bűntudatom van, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A vőlegényemnek van egy pszichés zavara, amibe nem mennék bele most részletesen. Nem gátolta (eddig) a mindennapjait, csak abban észrevehető, hogy kicsit "fifisebb", mint más, de kiegyensúlyozott, intelligens, kedves ember, nagyon szeretem.

Néhány napja elhatalmasodott ez a dolog rajta (az tett rá a dologra, hogy nem voltam itthon, sajnos nem lehettem). Teljesen kikészítette magát, olyan állapotba kerül,t hogy mondtam neki, hogy a pszichiátriára kellene menni...

Haza értem és megbeszéltük a dolgokat, a problémát, a forrását, megnyugodott, már nincs gond. De én meg nem nyugodtam meg, folyton arra gondolok, hogy hogyan vállaljunk később gyereket, hogyan legyek a felesége, ha folyton nekem kell tartanom a hátamat, nekem ki fog segíteni? :(

Annyira bűntudatom van, hogy ezeket gondolom...Ne ítéljetek el, szőrnyen érzem magam. Azta akarom, hogy komolyan gondoljam a jóban-rosszbant néhány hónap múlva, nem akarok hazudni...Úgy érzem megbuktam a "próbán". Bár stresszes időszak volt az elmúlt néhány nap számomra is úgy érzem csak az első néhány napban tudtam támogatni, utána már nem tudtam annyira empatikus lenni vele. Ő ezt nem érzi így, hálás, amiért támogattam, vele voltam.

De én úgy érzem cserben hagytam...:(

2014. júl. 2. 09:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Sajnos az ilyen párkapcsolatokban fokozottan "észnél" kell ill. kellene lenni a pszichésen ép félnek. Nagyon sok ember azt hiszi, különösen egy érzelmileg elkötelezett állapotban, hogy kellőképpen erős ahhoz, hogy még egy másik, valamilyen szempontból beteg (vagy fogyatékos) ember mindenféle gondját is magára vállalja. Senki nem fog elítélni, ha más irányba veszed az életed. Nem buktál meg semmilyen próbán, hanem kezded világosabban látni a helyzetet, jobban átlátni a realitást. Ha azonban mellette maradsz, akkor számolj azzal, amire már-már magad is ráébredtél, hogy neked senki nem fog segíteni, neked magad kell majd vállalnod az összes eljövendő nehézséget és ez az a pont, ahol képes vagy eleve boldogtalan irányba irányítani saját életedet is. Sajnos az életben vannak ilyen válaszutak, ahol érzelem és értelem között kell dönteni, azaz egymással nem összemérhető dolgokat kell mérlegre tenni.
2014. júl. 2. 09:35
 12/16 A kérdező kommentje:

Persze, nyílván ki kezelik ebből, annyira nem súlyos.

Csak attól ijedtem meg, hogy nem tudtam mellette lenni 100%-osan...ez bánt.

2014. júl. 2. 09:42
 13/16 A kérdező kommentje:

11. Így van.

De én most szeretném elhitetni magammal, hogy ez nem így van, nem így lesz...

Fogalmam nincs, merre tovább, nem tudok képes lennék-e egész életemben "egyedül" vállalni a problémák oroszlán részét.

Egyébként a bajban mellettem volt eddig mindig a párom, akkor igazán számíthattam rá, vállal felelősséget, ilyen értelemben támogató, de nem tudom, nem-e sok így ez az egész...:(

2014. júl. 2. 09:45
 14/16 A kérdező kommentje:
KEDVES GYK! KÖSZI? HOGY ÁTHELYEZTÉTEK A KÉRDÉSEMET IDE. REMÉLEM ÉRTITEK AZ IRÓNIÁT.
2014. júl. 2. 09:46
 15/16 anonim ***** válasza:
Beszélned kéne ezekről a félelmekről... vele.
2014. júl. 2. 09:52
 16/16 anonim ***** válasza:

Naná, hogy áthelyezték, ha egyszer nem jo kategóriába irtal.....

Amúgy meg pl az en parom agorafobias pánikbeteg, de terápiával egész jol halad: mar képes ezt azt egyedül is elintézni, illetve segítővel akar buszra, vonatra szállni is, igaz, egyenlőre rövidebb útra. A terápiás rengeteget segít.

2014. júl. 2. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!