Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megijedtem. Hatalmas bűntudatom van, mit tegyek?
A vőlegényemnek van egy pszichés zavara, amibe nem mennék bele most részletesen. Nem gátolta (eddig) a mindennapjait, csak abban észrevehető, hogy kicsit "fifisebb", mint más, de kiegyensúlyozott, intelligens, kedves ember, nagyon szeretem.
Néhány napja elhatalmasodott ez a dolog rajta (az tett rá a dologra, hogy nem voltam itthon, sajnos nem lehettem). Teljesen kikészítette magát, olyan állapotba kerül,t hogy mondtam neki, hogy a pszichiátriára kellene menni...
Haza értem és megbeszéltük a dolgokat, a problémát, a forrását, megnyugodott, már nincs gond. De én meg nem nyugodtam meg, folyton arra gondolok, hogy hogyan vállaljunk később gyereket, hogyan legyek a felesége, ha folyton nekem kell tartanom a hátamat, nekem ki fog segíteni? :(
Annyira bűntudatom van, hogy ezeket gondolom...Ne ítéljetek el, szőrnyen érzem magam. Azta akarom, hogy komolyan gondoljam a jóban-rosszbant néhány hónap múlva, nem akarok hazudni...Úgy érzem megbuktam a "próbán". Bár stresszes időszak volt az elmúlt néhány nap számomra is úgy érzem csak az első néhány napban tudtam támogatni, utána már nem tudtam annyira empatikus lenni vele. Ő ezt nem érzi így, hálás, amiért támogattam, vele voltam.
De én úgy érzem cserben hagytam...:(
Persze, nyílván ki kezelik ebből, annyira nem súlyos.
Csak attól ijedtem meg, hogy nem tudtam mellette lenni 100%-osan...ez bánt.
11. Így van.
De én most szeretném elhitetni magammal, hogy ez nem így van, nem így lesz...
Fogalmam nincs, merre tovább, nem tudok képes lennék-e egész életemben "egyedül" vállalni a problémák oroszlán részét.
Egyébként a bajban mellettem volt eddig mindig a párom, akkor igazán számíthattam rá, vállal felelősséget, ilyen értelemben támogató, de nem tudom, nem-e sok így ez az egész...:(
Naná, hogy áthelyezték, ha egyszer nem jo kategóriába irtal.....
Amúgy meg pl az en parom agorafobias pánikbeteg, de terápiával egész jol halad: mar képes ezt azt egyedül is elintézni, illetve segítővel akar buszra, vonatra szállni is, igaz, egyenlőre rövidebb útra. A terápiás rengeteget segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!