Jogosan van egy kis bűntudatom?
Ő most már NINCS abban az időszakban,hogy utánozzon téged,mert ő már nem utánzással tanul.Ez kisebb korban szokott megjelenni.(Olyan 5-6 éves kor körül van az,hogy idősebbnek érzi magát és idősebb akar lenni,mint amennyi idős)!
Egyébként amúgy természetesen példát kell mutatni,de látod,hogy amilyenek a barátok,őt formálják!
De persze magától is dönthetett így.
Én 18 évesen jöttem rá,hogy nem éri meg károsítani a saját szervezetemet ezzel a szeméttel...mégis ráfüggtem.
"Ő most már NINCS abban az időszakban,hogy utánozzon téged,mert ő már nem utánzással tanul.Ez kisebb korban szokott megjelenni.(Olyan 5-6 éves kor körül van az,hogy idősebbnek érzi magát és idősebb akar lenni,mint amennyi idős)!"
Kamaszkor, példaképkeresés?
El kéne mondanod neki,hogy egyrészt fiatal a koffeinhez ,kávézni sem engedném 14 évesen. Másrészről ha magas a vérnyomása orvoshoz kell vinni ,és főleg nem serkentőket inni.
Nem hiszem,hogy te vagy az oka,ne legyen bűntudatod.Gondolom te idősebb vagy és gyűjtöd a dobozokat . Nyugodtan elmondhatod neki,hogy te sem iszol minden nap és neked rendben van a vérnyomásod.
De a legtöbb kamasz kipróbálja ezeket /energiaital,cigi,alkohol,rosszabb esetben komolyabb drogokat is/ testvér nélkül is,mert a kortársaiktól is ezt látják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!