Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan lehetne ezen változtatn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehetne ezen változtatni és miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok, 3 éve van barátom (mindketten felsőoktatásban tanulunk). Sajnos az utóbbi időben kiveszett a kapcsolatunkból a harmónia és a békesség, ami miatt részben én vagyok a hibás.

A kedvesem nagyon barátságos, szinte mindenkivel megtalálja a közös hangot. Így sok lánnyal is. Korábban nem voltam veszettül féltékeny, de a legutóbbi esetek teljesen szétzilálták az önbizalmamat, a bizalmamat és a kapcsolatunkat, miközben a párom a kedves, szeretetteljes, figyelmes viselkedése eltűnt és a szöges ellentétét produkálja mindennek.

A probléma az, hogy gyakran generált kétértelmű helyzeteket más lányokkal (persze tudom, hogy nem csalt meg, de nem csupán ettől érezheti magát rosszul az ember). Sokszor naivan viszonyult ezekhez a dolgokhoz, kezdetben nem értette meg, hogy ezeket a beszélgetéseket, viselkedést nemcsak én értem félre, hanem az a harmadik személy is. Eddig minden ilyen helyzeten túljutottunk, mindig megértette később, hogy mivel okozott fájdalmat és ígérte, többé nem tesz ilyet. A jelenlegi problémám az, hogy egyrészt feltűnt a színen egy régi kiszemeltje, akivel állítólag sosem beszél és már nem is tetszik neki a lány, de az utóbbi hónapokban mégsem tudta nélkülözni a vele való csevegést, ami nemcsak arról szólt, hogy kivel mi történt azóta, hogy legutoljára találkoztak. Mindez akkor kezdődött, amikor egy szórakozóhelyen, ahol én is ott voltam, összefutottak, a lány pedig ezek után furcsán viselkedett, engem bámult és megpróbált mindig a közelünkben táncikálni. Persze én is nőből vagyok, egyből sejtettem mi folyik itt, de a párom leintett. Furcsálltam és bántott, hogy ezek után - még ha csupán az interneten keresztül is - de szinte napi rendszereséggel keresték egymást. Kezdtem úgy érezni, hogy a párom őt értelmesebbnek és jobb beszélgetőpartnernek találja (pl. olyan dolgokban kért segítséget tőle, amelyekben én sokkal inkább tudtam volna segíteni), amit ő tagadott, szerinte rosszul láttam, de mivel egyébként is voltak problémáink, vitáink, a helyzet nem esett jól. Ráadásul azt sem tudtam meg, hogy miről tudnak olyan jól elcsevegni, de ismerve a kedvesemet, lehettek ott kétértelmű dolgok bőven. Nem azt mondom, hogy ha flörtöl, akkor megcsal, de neki sem esne jól, nekem sem és a problémákat ez csak tetézte.

Aztán megismerkedtünk diákmunka közben egy lánnyal, akit nagyon megkedveltünk mindketten, kedves és szórakoztató, de valahogy a párom olyan figyelemmel fordult felé, ahogyan felém nem. Nem zavart volna, hogy hülyéskednek, másokkal is szokott, de egy idő után azt vettem észre, hogy szinte csak erre a lányra figyel, csak vele beszélget, csak vele nevetgél, noha állította, hogy nem tetszik neki és nem úgy néz rá, mint nőre, de eközben engem elhanyagolt.

Sajnos egyre hevesebben reagáltam ezekre az esetekre, mivel többször előfordultak és változó volt a súlyuk is, a kedvesem pedig egyre inkább semmibe vette azt, hogy fájdalmat okoz nekem. Azt mondta, hogy szünet kell neki, magány, de én közben szenvedek. Nem az a bajom, hogy azt hiszem, hogy megcsalna, hanem az, hogy annyira elvették ezek az esetek az önbizalmamat, hogy úgy érzem, semmiben sem vagyok elég jó a szemében. Persze ő ezt cáfolja, de valahogy nem eléggé meggyőző. Mindez persze elég komplex érzés, hiszen az is hozzátartozik, hogy iszonyúan fáj a kedvesem megváltozott viselkedése, amiről persze tudom, hogy én tehetek, de nem tudom hogyan változtassak mindezen. El vagyok szomorodva, mert szeretem és szeretnék változtatni, szeretném ha ő is változtatna, de nem tudom mit tegyek. Kezdem azt érezni, hogy én futok utána, miközben ő élvezi a magányát (bár azt állítja, hogy sokat gondol rám).

Remélem érthető a soraimból, hogy mi is a problémám. Nem vagyok hisztérika, a párom jóban van olyan lányokkal, akikkel szemben semmiféle rossz érzésem sincs, bár szerinte túl féltékeny vagyok és legszívesebben minden lány elől elzárnám (ezt nem tudom honnan veszi, sosem mondtam ilyet és nem is éreztettem vele ezt). Nem tudom mi lenne a jó megoldást, elvileg megbeszéljük majd a dolgokat, de kíváncsi vagyok más véleményekre is.

2010. jan. 3. 00:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Azt kifejted, hogy mit tettél, hogy kiveszett a harmónia és a békesség?
2010. jan. 3. 00:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Túl hevesen reagáltam, persze nem mindig azonnal, csak amikor már úgy éreztem, hogy ez sok és nem változik semmi, hiába tudja, hogyan érzem magam. Neki pedig a veszekedés volt sok, amit megértek, de megbeszélni meg nem nagyon lehetett vele, mert "ő csak haverkodik és én rosszul látom a dolgokat".
2010. jan. 3. 00:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem olyan gondja van, hogy úgy érzi, túl hamar lekötötte magát és még nem tapasztalt eleget. Ha tényleg így van, nem sokat tehetsz ellene. Azzal, hogy sorozatosan ismétlődnek ezek az esetek, csak azt bizonyítja, hogy bizony egyre kevesebbet jelentesz számára. Ritkán mondom ezt, de ebben az esetben talán az lenne a legjobb ha megemlítenéd a szakítást. Ne azzal fenyegetőzve, de ne is komolyan, csak olyan szinten h gondolkodsz rajta. Akkor úgyis kibújik a szög a zsákból, mert ha nem akar elveszíteni, akkor kézzel-lábbal tiltakozni fog, ha meg egyből beleegyezik, akkor egyértelmű, hogy mire ment ki az eddigi csajos-flörtölős dolog. Én sem tartom magam egy féltékeny embernek, de hasonló helyzetben én is szenvednék ezektől. Ha szép szóval nem tudod megértetni vele, hogy te nem így képzelsz el egy kapcsolatot, akkor ez csak egyre rosszabb lesz. Bár ahogy írsz, azt feltételezem, értelmes a párod (és persze te is:), úgyhogy remélem találtok megoldást a problémára. Ha meg mégis szétmentek, akkor se a múltba nézz vissza, hanem élvezd egy kicsit azt, hogy szabad vagy.

Sok sikert, akárhogy is alakul a dolog! Remélem segítettem egy kicsit.

2010. jan. 3. 00:35
 4/9 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem, hogy a munkahelyünkön is feltűnt, hogy ők milyen jól érzik magukat együtt (ez a második esetre vonatkozik persze), és kezdetben vicces volt, ahogy célozgattak a kollégák, hogy ez egy szerelmi háromszög, ám később már nagyon zavart. A kedvesem persze továbbra is azt állítja, hogy haver és bár már nem dolgozunk együtt, az egyik közösségi oldalon intenzív kommunikációt folytatnak és sosem felejtik el egymás bejegyzéseit megnézni.
2010. jan. 3. 00:37
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm. A szakítást sokszor vágtam a fejéhez, az utóbbi időben ő is elgondolkodott rajta, de aztán mégis ő keresett meg, hogy beszéljünk, mert ő is szenved. Természetesen őt a veszekedések és a lobbanékony természetem zavarja nagyon, amin próbálok változtatni.
2010. jan. 3. 00:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Eléggé elharapódzott a helyzet, és mindketten hasonló mértékben tehettek róla talán.

A barátod megérthetné, hogy Neked fáj, hogy más nőkkel flörtölget, főleg ilyen feltűnően. Nehéz elhinni, hogy nem bírná ki ezek nélkül, és jobb érzés neki a barátnőjét bántania ezáltal.

Benned meg gondolom felgyülemlett már a feszültség, és emiatt még harapósabb lettél. Emiatt nem vagy hibáztatható, viszont ez is segítette leépülni a kapcsolatotokat.

Van egy olyan érzésem, hogy mindketten elsők vagytok egymásnak. Ezzel annyi a baj, hogy még tényleg nem tapasztaltatok, és felmerülhet, hogy a barátod tényleg szeretne még kipróbálni mást is. Elég szomorú, hogy hajlamosak vagyunk erre, sok kapcsolatot ez tesz tönkre.

Mindenesetre ezt Nektek kell egymás között megbeszélnetek. Hogy ő mit érez, akar Téged, vagy csak Téged akar? A sérelmeiteket megbeszélni, és megmondani a másikótoknak, hogy ezen hogyan lehetne változatani, hogyan felelne meg. Meg kell találnotok a határt, hogy melyikőtöknek mennyit szabad tennie.

Remélem sikerül megbeszélnetek, és hamarosan boldog leszel :)

2010. jan. 3. 00:56
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen, eltaláltad, az első kapcsolata ez mindkettőnknek. Azt hiszem nagyon érdekes dologra nyitottad fel a szememet, lehet, hogy tényleg munkálkodik benne ilyesmi érzés, kérdőre is vonom majd ezzel kapcsolatban. Viszont úgy gondolja, hogy alaptalanul vagyok kiborulva és ő semmit nem akar ezektől a lányoktól, csak barátkozik (viszont azt igen érdekesen csinálja).
2010. jan. 3. 01:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is szabadságvágyra gyanakszom a soraid alapján,talán úgy érzi,még nem élte ki magát.Ezt bizonyíthatja akár a szemed előtt történő flörtölgetések sorozata is.Amit nem biztos,hogy Te dimenzionáltál túl,hiszen mások is átlátták,mi a helyzet.Én is amondó vagyok,ajánld fel neki viszonylag higgadt hangnemben a szakítás lehetőségét.Ha belemegy,igazából nem is annyira kár érte,ha meg szeret,akkor nem fogja akarni ezt.Ne félj az egyedülléttől(nem egyenlő a magánnyal!),még mindig jobb,mint x évet végigszenvedni egy boldogtalan kapcsolatban.

2010. jan. 3. 01:52
 9/9 anonim ***** válasza:
LEhet hogy csak a vadászösztön. Egy idő után kell a férfinak az hogy tudja, hogy megkaphatná ezt vagy azt a kiszemeltet. ÉS csak ezt próbálgatja. Persze nem túl szép, pláne nem előtted, de tudnod kell hogy néha igenis szüksége van erre a pasiknak.
2010. jan. 3. 03:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!