Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetek, ha nem hívő a barátnőm?
Kedves utolsó Válaszoló! Köszönöm, hogy időt szántál az értelmes válaszra. Nem rengettél meg semmit, szilárd alapokon nyugszanak bennem ezek a dolgok. A szexszel kapcsolatban sem gondoltam meg magam, más érvek is vannak, amiket nem hívők is megfontolhatnak, de itt most nem erről van szó.
Magát a témát szerintem kimerítettük, amennyire itt lehetett. Talán nem a legmegfelelőbb fórumon tettem fel a kérdést. Köszönöm mindenkinek, aki nem destruktív módon közelített a témához.
Kérdező, feleségül olyat vegyél, akivel kötöttségek nélkül tudsz eszélgetni az élet minden területéről. Hisz minden elmúlibk egyszer, a szerelem, a testi vágy, a gyermekek nevelése/irányítása, az egzisztenicia kiharcolása... Minden! S ott maradtok ketten, két öreg, akik nem szólhatnak egymáshoz, mert nem azonos a világnézetük. Ez lenne a boldogság, amit a párodnak szánsz?
A hit létét, vagy nemlétét kutatások szerint az agy egy bizonyos pontjának a hőmérséklete dönti el. Aki nem alkalmas a hitre, azzal tehetsz bármit, nem fog veled csatarendbe állni, legfeljebb a béke kedvéért rábólint, mint tették azt a középkorban is, akik nem akartak máglyára menni. Hagy ezt a szegény lányt békén és keress egy magadhoz hasonló társat.
Miquel általában egyet értek a válaszaiddal,most mégis hozzáfüznék vmit.
Ateista családban nőttem fel és sokáig elkövettem azt a hibát h a hitet a katolikus egyházzal azonosítottam. Sok bigott vallásos emberrel vitatkoztam erről és nem tudtak meggyőzni. Arra a következtetésre jutottam h a hit a gyengék védekezése a világ ellen akik nem akarnak v lusták gondolkodni.
Aztán történt vmi. Volt egy időszak, amikor rájöttem, h a vhogy dacára az összes anomáliának, vhogy mégis rend van az univerzumban.
Azóta béke van bennem és a saját "képemre átformálva" hinni kezdtem. Nem egyik napról a másikra. Azóta folyamatosan változom és sok béke költözött belém és sok gyűlölet hagyott el.
Nem vagyok isteni lény, érzek haragot, van bennem bosszúvágy olykor mert ember vagyok, de már meg tudok őszintén bocsátani és megtanultam bocsánatot kérni és elismerni a hibáim.
Számomra a hit az az, h egy vagyok a természettel és eggyé váltam önmagammal.
Annyival jobb így élni, mint korábban, haragban magammal,.a világgal.
Nekem a hit semmit nem vesz el sem fizikailag sem továbbra sem, lelkileg viszont sokat adott.
Miguel... "Az agy egy bizonyos pontjának a hőmérséklete..." Végtelenül tudományosan hangzik. De tudod, minek hangzik még? Materialista maszlagnak, szánalmas próbálkozásnak a hit megdöntésére. Ezt te sem gondolhatod komolyan. Erős hit kell az ateizmushoz...
Nyilvánvaló, hogy a megtérés nem lehetetlen, még csak nem is ritka. "Költőnő?" példáján is látszik, ez is egyfajta megtérés. És ha sorra vesszük a Katolikus Egyház szentjeit, akkor is sok olyannal találkozunk, aki nemhogy Isten nélkül, de Isten ellen élt, aztán mégis megtért, és most szentként tiszteljük. Persze, lehet, hogy csak kívülről változtatták az agyuk hőmérsékletét a négydimenziós fénylények... (Ugyan már.)
Az viszont tény, hogy az MRI-n látszik a vallásos, és nem vallásos ember agyműködése. Volt erről egy kiváló műsor a discovery-n. Már agyterület aktívabb a vallásosnál.
Elsősorban az empátia, és érzelmi működés az aktívabb, és a racionális rész viszont alig.
Az agykutatók nagy kérdése, hogy miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!