Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetek, ha nem hívő a barátnőm?
"Szerelmed kegyelem,
fény és élet;
közös álmunkból
lelkem Istenre ébred.
Hisz Őt szeretjük egymásban…
fürkészőn, szerelemesen;
csak Benne válhatunk
eggyé teljesen." - Simon András
Ez az idézet szerepelt bátyámék esküvői meghívóján. Szerintem van miről beszélni.
A hitet fenntartani mindig fanatizálást jelent.
A monoton ismételgetés, a szertartások felépítése. Az imák hangsúlya és lejtése ugyanaz mint a meditáció közben keltett egyéb hanghatások a keleti vallásokban. Az ideológiát, és írásokat is így válogatják össze, hogy "ne legyen mozgástér". (ezért olyan sok az apokrif) És persze hozzáidomítják a társadalmi elvárásokhoz. (így lett a szüz mária kultusz a pogány artemisz,niké, stb.. isnteő kultuszokból, egyházi ünnepek a pogány ünnepekből,így lett magdolnából prosti stb...) A cél az, amit a kérdezőn látsz. (érdemes megnézni a rejtélyes vallás című sorozatot, ott eléggé egyértelműen kiderül, hogy alig igaz az egészből valami.)
elmondod számodra mi a vallás, mi isten, a biblia stb, ő meghallgat és dönt.
Ennyi.
utolsóéval tökéletesen egyet értek.
A hit, vallás nem összekeverendő az egyházzal.
Egy szóval sem mondtam, hogy mindenkinél sikerül is :)
De a cél ez.
És ugye az álláspont az,hogy ha nem teljesen úgy élsz ahogy az egyház tanítja akkor nem üdvözülsz. Ergo: a szigorúan vett vallásosságot vettem ide, nem korunk olyan hivőit akik nem csak kérdeznek és gondolkodnak, hanem sokkal rugalmasabban is élik meg mint amit a katekizmus előír. A vallás maga ilyen, az egyén amelyik ebbe csak egy ideig vesz részt, és mérlegeli mennyit fogad el/meg egy másik. :))) Szóval érted miről beszélek, és jó,hogy nem sikerült téged ennyire berántani. De sokakat igen.
Egy egyszerű kérdés a Kérdezőhöz!
Mi van akkor, ha a szex nem működik házasság után?
És az előző kérdésemre sem válaszoltál, mi lenne ha a barátnőd világi életet akarna élni és téged meggyőzni arról, hogy az a jó amit ő csinál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!