Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lánykérés előtt, vagy után kell közölni a szülőkkel?
Pontosan hogy működik ez a része?
Szeretném megkérni barátnőm kezét, viszont nem tudom, hogy kivel mikor kell közölni a hírt.
Ha jól tudom, első körben barátnőm szüleitől (édesapjától) kell megkérni.
Ha megtörtént a lánykérés, utána kell a saját (vőlegény) szüleimmel közölni?

Szerintem igen :)
Sok sikert tuti orulni fog a leanyzo!!!:)

A konkrét kérdés nem az, hogy a faterját megkérdezzem-e előtte vagy ne, igazából az nem is kér(d)és lenne, hanem kijelentés, hogy örüljön. Jóba vagyok vele, és ő is szokta kérdezni, hogy hogy állunk, mikor lesz lánykérés, szóval nem lesz vele probléma.
A fő kérdésem inkább az, hogy a saját szüleimet illik-e a lánykérés előtt tájékoztatni, vagy már csak utána?
A második komment első fele tetszett :D
Köszi!

Ma már azért nem szokás, hogy bárkitől is engedélyt kérjen az ember, hogy megkérje a párja kezét.
Nyilván gondolom nem 15-16 éves emberekről van szó.
Megkéred a barátnőd kezét, aztán szépen elújságoljátok a szülőknek.
Nálunk is így volt. Se az én szüleim, se a párom szülei nem tudták, hogy a férjem anno megkéri a kezemet. Az eljegyzés, amit ugye családon belül tartottunk, azt beszéltük meg a szülőkkel, hogy mikor és hogy legyen.

Szerintem a szuleidnek mondd el de a lanyt erje meglepeteskent^^
Az nagyon jo lehet :))

Először kérdezd meg egyáltalán hozzád megy-e
aztán a menyasszony szüleinek kell elmondani, vagy engedélyt kérni, vagy áldást kérni...stb, aztán a saját szüleidnek

Ahogy látom, akkor mindenki másképp csinálja. :)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!