Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért jó a másik kedvében járni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért jó a másik kedvében járni?

Figyelt kérdés

Rengetegszer olvastam itt is, hogy meg akarnak felelni a párjuknak, tetszeni nekik - de miért?

Tényleg nem olyan válaszokat szeretnék kapni, hogy "mert szeretem" és "mert így természetes/normális", vagy "mert így van és kész".

2014. máj. 24. 15:09
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
De miért jó érzés? Mi jó benne? Növeli a, mit tudom én, az önbizalmad? Vagy büszke leszel magadra?
2014. máj. 24. 15:39
 12/16 anonim ***** válasza:
Az, hogy például gondoskodni tudsz valakiről, ellátni, örömöt okozni neki, az növelhet például az önbizalmadat, a büszkeségedet, az önértékelésedet. Azt az érzetet kelti, hogy értelme van élned, valakinek szüksége van rád.
2014. máj. 24. 15:44
 13/16 A kérdező kommentje:
És ha valaki másban látja az élet értelmét? Nem egy másik embernek élni? Mondjuk: többet tenni? Ne tessék megsértődni, csak meg szeretném érteni, mert véleményem szerin az érzelmek túl vannak értékelve.
2014. máj. 24. 15:54
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha ez számodra kérdés, akkor mindegy.

Ez vagy jön magától, vagy nem. Nem késztetheted magad rá. Egyszerűen attól vagy boldog, hogy ő boldog. Tudatalatti.

2014. máj. 24. 16:46
 15/16 anonim ***** válasza:

Érzelmi okból, tehát nehéz racionális magyarázatot adni, mivel az ok irracionális.

Illetve mégis létezik racionális magyarázat, a(z evolúciós) pszichológia magyarázza az érzelmek jelentőségét az emberi kapcsolatokban. Ha egy kapcsolatot fenn akarsz tartani, akkor tudat alatt ezt váltja ki Belőled, mivel a másik ember is úgy működik, hogy az ő tudatalattiját ezek a gesztusok a kapcsolat fenntartására sarkallják.

2014. máj. 24. 18:05
 16/16 anonim ***** válasza:

Természetesen nem úgy kell érteni, hogy csak ezért élsz, és ez életed értelme. Szimplán fontosnak érezheted magad ettől, ennyi.

Ettől még lehet más értelme is az életednek.

2014. máj. 25. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!