Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy tudassam a barátommal,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudassam a barátommal, hogy mégsem akarok Vele "összeköltözni"?

Figyelt kérdés
A barátommal lassan 1,5 éve vagyunk együtt, én 22 éves vagyok, ő pedig 23. Mindketten egy iskolába járunk. A családunkkal lakunk, egymástól 80km-re, de mivel mindkettőnknek messze van a suli, így mindketten más-más kollégiumban voltunk eddig. Tavaly felvetettem azt az ötletet, hogy most szeptembertől közös albérletbe folytassuk a suli mellett, majd ha lediplomáztunk, megint külön megyünk a saját családtagjainkhoz, miután pedig találunk munkát és lesz pénzünk, össze is költözünk végleg. Csak az a baj, hogy a másfél év alatt rengeteg negatív dolog ért Vele kapcsolatban. Például nagyon önző, egyik családtagjával is baj van, gyerekes, megcsalás, más nők stb... még is kitartottam mellette. Persze nem mondom, hogy ez a kapcsolat a végtelenségig rossz, de elbizonytalanodtam. Már volt 2 szakításunk is. Hozzátenném, hogy kapcsolatfüggő vagyok. Voltak nagy veszekedések köztünk, az utolsó olyan volt, hogy már a 2 család is megharagudott egymásra és így nem mehettünk egymáshoz, csak suliba találkoztunk. Akkor felvetettem neki azt az ötletet, hogy a mostani helyünkön keressünk közös albit és munkát, így együtt tudunk lenni. De ő visszakozott, hogy az úgy milyen fura lenne. Nem tudta megindokolni, hogy miért, csak egyszerűen nem és kész és ez nekem nagyon rosszul esett, hogy inkább a családi kényelmet válassza, minthogy együtt legyünk és tegyünk a dolgokért. Azóta már a 2 család közt is minden rendben, szóval tudunk egymáshoz menni, de maga az, hogy megtudtam, kettőnkért nem menne bele olyasmibe, amiért meg kellene mozgatnia magát, nekem nagyon rosszul esett... Elment a kedvem az egész közös albérlettől, nem akarok egy gyereket a nyakamba venni, aki sokszor hisztizik és könnyebb a szőnyeg alá seperni a problémákat szerinte, mint megbeszélni... Az első hónapok borzalmasak voltak, aztán kb. fél év után látszott az, hogy jobb, azóta hullámzó.... jöttek a lányok, majdnem megcsalt, önző a végtelenségig, az ő érdekeit nézi sokszor... elmúlt a rózsaszín köd és tisztábban látok. Nem érett még meg arra, hogy ilyen lépésre készen álljon! Hogy mondhatnám ezt neki el úgy, hogy ne legyen sértődés? Nagyon érzékeny és a legkisebb problémát is hisztivel reagálja le.

2014. máj. 18. 17:32
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
r3d4me köszönöm a hozzászólást, nem is vártam mást egy városi kinyalt popójú embertől :) Nem 1933-ban egyébként, hanem mostanában velem kettesben, de semmi baj, ismét értelmezőképesség0 :D Ne aggódj, műtétekkel visszatehetik a farkadban lévő egérhere nagyságú agyadat az eredeti helyére, bár ilyen kis méreteket öltő főszervnél már tökre fölösleges az életmentő műtét... :) Kedves hozzászólók, én egy kapcsolatfüggő ember vagyok, tehát nem tudok kilépni egy rossz kapcsolatból csak úgy, max pszichológus segítségével, de ennek is meg van a maga oka, hogy eddig miért nem mentem el... addig is halasztom az időt, amíg el nem jutok odáig. De nem akarnám hiú ábrándok után vágyakozni, viszont már nem is akarok vele veszekedni, mert miatta már nem akarok... nem az ő lelke miatt akarok finoman fogalmazni, hanem magam miatt, hogy csendesen kivegetáljam ezt a pár hetet/hónapot, amíg erőt nem veszek magamon segítséggel és lehetőleg a legkevesebb stresszel akarom ezt megvalósítani...
2014. máj. 18. 19:15
 22/33 Költőnő? ***** válasza:
Miért nyugszol bele a függőségedbe ? Miért nem teszel ellene?
2014. máj. 18. 19:15
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, kicsit visszásnak tartom az egyik válaszolót ért szexista példádat tekintve hogy te vagy kapcsolatban egy olyan emberrel aki a jelek szerint: megcsalt, önző, önállótlan, konfliktuskerülő, anyucipicifia, csajozós, nem érdekled - soroljam még? - tehát minden ami párkapcsolatra alkalmatlanná tesz egy embert. Innentől kezdve a te eszed kérdőjelezhető meg nem a másik válaszolóé.

A kérdésemre adott válasz meg röhejes, kapcsolatfüggő vagy, ha tudod mi a baj miért nem próbálsz tenni ellene? Vagy ha valaki beismeri hogy alkoholista már szabad neki inni?

A te eseted jelenleg az, hogy nem akarsz összeköltözni, lehetsz őszinte vagy hazudhaszt a lényegen nem fog változtatni; brámit mondasz az a nagyranőtt kisgyerek akit te a prodnak hívsz hisztizni fog.

Nem akarok érzéketlen lenni, de te választottad ezt az embert még most is vele vagy a történtek után. Ha valaki nem tud úszni ne csodálkozzzon ha megfullad miután vízbe ugrott. Senki nem fogja tudni helyetted, te ismered a párodat neked kellene a legjobban tudni.

2014. máj. 18. 19:25
 24/33 A kérdező kommentje:
Úgy látszik ma nem az értelmeseké a főszerep... mint írtam az előző hozzászólásomban, elfogok menni pszichológushoz, eddig is elakartam menni, de nem tudtam bizonyos okok miatt, de nyáron már szabad lesz a pálya előttem! Szóval nem, nem akartam eddig sem hagyni magam, tenni akartam/akarok ellene, de ezt már előzőleg is leírtam :) Nem csalt meg egyébként, csak majdnem :) De a többi igaz rá... nem akarok még egyszer huszadjára is magyarázkodni azért, mert mások nem tudnak értelmezni, úgyhogy kérlek, mielőtt írsz, olvasd el figyelmesen, de legfőképpen értelmezd is! :)
2014. máj. 18. 19:30
 25/33 Költőnő? ***** válasza:
Sztem nem jártál ennek kellőképpen utána. Nem csak az orvos lehet megoldás.
2014. máj. 18. 19:35
 26/33 A kérdező kommentje:
Már szakítottunk is, akkor jártam bulizni, barátokkal, családdal kikapcsolódni, kirándulni, de pár nap után megint egymásra találtunk... a másodiknál 1,5 hétig nem beszéltünk, majd 2 hét után megint együtt voltunk, de ott is mindenki mindent megtett, hogy ne kezdjük újra, vagyis az én részemről a barátaim és a családom, de nem sikerült... szóval sima natúr dolgok, amik más embereken segítenek, nálam nem... vagy esetleg másra gondoltál? :)
2014. máj. 18. 19:39
 27/33 anonim ***** válasza:

23-as vagyok elovastam az összes hozzászólásod és a kérdést is 2x (ez szakmai ártalom). Ettől függetlenül úgy gondolom, struccpolitikát folytatsz és halogatod a dolgot. A saját felelősséged meg tagadod bár érzed hogy nem oké ezért mész ennyire agrsszíven annak aki erre rávilágít.

Megértem ha valaki elfoglalt (én reggel 8-tól este 7-ig dolgozom utánna edzés), de 1,5 év alatt nem eljutni pszichológushoz kicsit erős, te magad írtad, hogy az első hónapok borzasztóak voltam ezek szerint már akkor tudatosulnia kellett, hogy ez így ngyon nem oké.

2014. máj. 18. 19:49
 28/33 anonim ***** válasza:

Nem hinném hogy itt bárkinek is baj lenne az értelmezőképességével!

Szerintem fontos lenne tudnod, hogy az, hogy tudod hogy mi a te problémád, az nem kellene hogy azt jelentse hogy emögé akármikor és akármiért elbújhatsz. Rosszat tett, de te megbocsátottál, te mindent elnéztél "de óó hát ezt csak azért mert nem tudok máshogy cselekedni, ó én kapcsolatfüggő vagyok, én nem tudtam mást tenni, egyszerűen nem tehettem!" Érted? Ezt így nem szabad csinálni. Jól értelmezek én is, köszi, tudom hogy ezeket a sorokat nem írtad ide le, csak én ezt érzem abból amit írsz.

Probléma oké, eddig rendben van, de nem szabad ezt hagyni, hogyha tényleg ilyen nagy gondnak érzed akkor menj el, keress erre egy jó szakembert, de kérlek ne halogasd ezt a problémát. Minél előbb segítetek magadon - merthogy ez egy közös munka - annál jobb lesz neked. Ne húzd az időt, ne hitegesd magad mással, mert nem fog nagyon változni ez a helyzet.

2014. máj. 18. 19:51
 29/33 A kérdező kommentje:
Az elmúlt fél évben döbbentem rá, hogy kapcsolatfüggő vagyok, vagyis nem csak én... a pszichológus pedig nem 2 fillér és nem tudom, hogy mennyi időbe telik ez a dolog nálam, plusz most jön a vizsgaidőszak, már csak másfél hónap és jöhet a segítség! Bíztam benne, hogy megváltozik, tudatosult bennem kb. fél éve, hogy nem jó ez így nekem, de mivel nem tudok tőle elszakadni, nyilván ez a probléma nálam... én látom a problémát, hogy milyen, teljes mértékben le is írtam, de nem tudok tőle szabadulni.... Így már érthető végre? :)
2014. máj. 18. 19:52
 30/33 anonim ***** válasza:
Tudsz tőle szabadulni csak nem hiszed el, bizonyára félsz a fájdalomtól és attól hogy mi lesz utána. Semmi kemény dolog nem lesz.
2014. máj. 18. 19:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!