Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem tudok kilépni a kapcsolatból, mert terrorban tart és ver a párom. Mit tegyek?
Lassan 1 éve volt autóbalesete. 8 napig kómában volt, sérült az idegrendszere is. A balesete után szinte sírva kért az anyukája, hogy költözzek oda hozzájuk, mert a barátom nem akart / tudott elviselni senkit maga körül.
Kb. 3 hetet laktan velük, többet nem bírtam. Megváltozott. Mindenér kiabált, vergődött velem, pedig mindent, de mindent megcsináltam neki. A mai napig ez megy. Ha náluk vagyok és a mosogatógépbe nem teszek be véletlenül egy villát, már a falhoz nyom és ordibál velem. Legutóbb a szekrényhez nyomott hozzá, leesett egy váza és ezért úgy felpofozott, hogy felrepedt az ajkam. Tele vagyok kék-zöld folttal. Verbálisan is bánt.
Az a gond, hogy java részt akkor ilyen, ha ketten vagyunk. Bár szülei, rokonjai előtt is el-el borul az agya, de csak legyintenek.
Már szakítottam vele, de megfenyegetett, hogy ha elhagyom, öngyilkos lesz. Látta rajtam, hogy hidegen hagy, aztán könyörgött, hogy megváltozik Visszamentem hozzá, de kb. minden elölről kezdődött.
Megmondtam neki, hogy ha nem hagy engem békén, ha nem hagyja, hogy kilépjek ebből a kapcsolatból és bántani mer, akkor feljelentem. Mire ő azt mondta, hogy ha megmerem tenni, megöl...
Mit tegyek? 20l (ő 25)
csak dumál, úgyse tenné meg, csak zsarol.
lépj le minél hamarabb.
Szerintem hagyd ott, mert amíg saját maga nem akar megváltozni, addig ugyanez marad a helyzet. Az öngyilkossággal való fenyegetőzés az egyik legdurvább érzelmi zsarolás, ennek ne engedj. Ha nincsenek következményei a tetteinek, szintén ugyanúgy fogja tovább folytatni a veled szembeni erőszakot.
Gondolom a baleset okozta lelki traumát nem dolgozta fel, ez is közrejátszhat.
"idegrendszerével lett valami"
Most ez összefügg azzal, hogy ver a párod, vagy csak a balesete után kezdte ezt el?
Az erőszak, egy párkapcsolatban nem elfogadható, szóval hagyd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!