Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tudnátok segíteni? Részletek bent!
Tudom hogy nem ide kéne írnom, de ez a legforgalmasabb topic.
1.) Szeretnénk templomi esküvőt, de nem tudom mik a feltételek.
2.) Párom és Én Reformátusok vagyunk, kell e nekem valamit tanulnom ill. van e valami vizsgatétel, kitétel?
3.) Reformátusként Református pappal (ismerős és nagyon tiszteljük) megtudnánk e tartani a ceremóniát a Mátyás templomban (Katolikus)
4.) A párom kedvenc zenéjéhez, honnan tudnék kórust megfizetni vagy felbérelni 30 percre, míg a ceremónia tart? Egy magyar dalt kéne elénekelniük.
5.) Tervben van a ruha az esküvőre, viszont, ha nem láthatom a menyasszonyom ruházatát akkor honnan legyek meggyőződve, hogy a két megjelenés passzol-e?
Elnézést a nem mindennapi kérdésekért...
az ötösre tudok válaszolni: bízd a menyasszonyodra. ő láthatja a tiédet. és nem kell vizsgázni, csak akkor van valami gyorstalpaló, ha nem vagy megkeresztelve.
református ceremónia katol. díszletek között nem mindennapi.fogalmam sincs, engedik-e.
4. kérdésre a templomi kórust nem tudjátok felkérni rá? Vagy egy egyházi iskola kórusát?
Az ismerős papotok templomában nem lenne meghittebb megtartani az esküvőt?
4-es vagyok.
Voltam már pár esküvőn és bevallom, sosem a templom alap díszességét néztem, hanem az ifjú párt és, hogy a virágokkal milyen szépen feldíszítették. A "szegényesebb" berendezésű templomot is szépen fel lehet díszíteni virágokkal (ezt gondolom a papotok is engedné).
Bevallom én nem csinálnék és nem is örülnék fényűző templomi esküvőnek (egy halom pénz kidobása az ablakon, kb. 2-3 óra miatt), persze örök emlék, de egy kisebb templomban, ahol sokkal családiasabb a hangulat és szerintem mindenkinek meghittebb lenne a hangulat, főleg, hogy gyanítom ebbe a templomba is jártok :)
Párod, hogy áll ehhez egyébként? Neki mi az elképzelése?
Ha nem nehéz a szövege szerintem a templomi kórussal is lehet egyeztetni, mert célszerű kicsit átalakítani templomi stílussá az egészet:) Legalábbis szerintem orgonán, zongorán való kíséréssel nagyon széppé lehetne tenni:) /bár ehhez nem értek, de a gospel zenei stílus ilyen:)/
Természetesen egy templomba járunk mindketten és hűek vagyunk papunkhoz... Tényleg kicsi a templom, de lehet tudok linket mutatni. [link]
Nem egészen templomra emlékeztet...
Így ránézésre szerintem nagyon hangulatos és virágokkal tökéletesen fel lehetne csinosítani.
Ha jól számoltam úgy 60-80 fő simán elfér a padokon amit linkeltél képen (padonként 4-6 fő gondolom elfér).
Egy több száz fős templomi esküvőhöz tényleg kicsit, de arról nincs információ, hogy mekkorát terveztetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!