Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más-más jövőkép?
Ha egy kapcsolatban nem egyezik a férfi és a nő jövőre irányuló vágyai, tervei (egyik házasodni akar - másik nem, egyik akar gyereket - másik nem, egyik saját lakást akar - másiknak albérlet is megfelel), akkor felesleges együtt lenniük? Inkább keressenek olyan párt maguknak, akivel egyezik a jövőképük? Vagy ez később még változhat?
F/25 N/24
Szeretik egymást, vagy nem?
Ha ilyenek felmerülnek, szerintem már nem, csak indokot keresnek a szakításra.
Szerintem utolsónak nincs igaza. Az, hogy szeretik egymást még egyáltalán nem jelenti azt, hogy akkortól kezdve már mindenben egyetértenek és mindig ugyanazt akarják.
Viszont ilyen mértékű eltérésből lehetnek problémák. Mert még oké, ha valaki a másik kedvéért megtesz olyasmit, amit ő nem szeretne, de a házassággal és a gyerekkel kapcsolatos eltérések már elég komolyak, hogy önmagukban szakításhoz vezessenek, nemhogy még így, hogy mindkettő jelen van. De még fiatalok a kérdésben szereplők, változhat a dolog, jellemzően 30+ már a legtöbb ember vágyik a gyerekre, és a házasságra is a megfelelő ember mellett. Nem mindenki, de a legtöbben. 25 éves fiatal férfitól én nem várnám el, hogy rögtön lekösse magát a jövő hónapban ilyen végérvényesen, ahogy a 24 éves nőtől sem várnám el, hogy rögtön gyereket szüljön, amint kicsit is biztosabbnak érzi a párkapcsolatát (most csak példák voltak, hogy ki mit akar és mit nem akar, de ez akármelyik variációban így van).
De nektek kell mérlegelnetek, hogy megéri-e reménykedni és együtt maradni még évekig, vagy inkább úgy döntetek, hogy nem akarjátok a véletlenre bízni a dolgot és kerestek olyan valakit, akivel inkább megegyezik a jövőképetek és az álmaitok.
Mielőtt döntenétek viszont, jó lenne egy komoly elbeszélgetés arról, hogy csak most nem akarja/akarja ezeket a dolgokat, csak most, egy rövid időre lenne jó az albérlet a saját lakás helyett, csak ideiglenesen vannak ezek az érzései, és a jövőben mást szeretne, csak előtte még kicsit érni szellemileg és kicsit jobban a talpára állni, vagy pedig végérvényesen úgy érzi, hogy márpedig nem/igen, ésatöbbi. Mert nekem is a barátom mondja, hogy MÉG nem akar házasodni, MÉG ne beszéljek a gyerekekről, MÉG ne... de MAJD x idő múlva már lehet róla szó. Mindenki máskor érzi készen magát ilyen dolgokra, mint az esküvő/gyerekek, a lakás az mondjuk kicsit mellékesebb kérdés, az albérlet olcsóbb rövid távon, hosszú távon a lakás jobban megéri, de ha valakinek olyan tervei vannak, hogy külföldön próbál szerencsét, akkor semmiképpen sem éri meg, szóval mérlegelni kell.
Ti döntésetek, de szerintem nem feltétlenül szakítás a dolog vége, csak nyitottan és őszintén meg kell beszélni. Viszont megalkudni sem szabad, mert ha teszem azt, a nő mindenáron gyereket szeretne, és a barátja kedvéért mégis lemond erről, idővel a frusztráció, düh, satöbbi, ami ezzel a lemondással együtt jár megjelenik a kapcsolat minden részében, idővel, és közvetetten tönkreteszi az egészet. Szóval meggondolni, megbeszélni, és okosan, felelősen dönteni. De még fiatalok vagytok, semmiről sem lemaradva, szóval ez bőven változhat még :) Én mindenesetre sok sikert kívánok nektek :)
"Szerintem utolsónak nincs igaza."
"Viszont ilyen mértékű eltérésből lehetnek problémák."
Ugye tudod, hogy a második mondattal meghazudtoltad az elsőt? Én is ugyanezt írtam, hogy ezek komoly dolgok, ha ebben nem egyezik a véleményük, elképzelésük akkor mit akarnak egymástól? Ha valaki tényleg nem akar gyereket, akkor nem úgy megy az, hogy majd meggondolja magát, mint sokan hiszik. Mert a szerelem mindent legyőz. Nem, nem győz le. Ha nem tudják egymás vágyait kielégíteni akkor a legnagyobb szerelem is rámegy. Ezért kell hasonló jövőképpel és gondolkodásmóddal rendelkező párt találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!