Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rossz döntést hoztam azzal, hogy Angliába költöztem a vőlegényemhez?
Január elején költöztem ki hozzá, de úgy hogy ezzel mindent feladtam otthon: a jól keresű szakmámat, ahova nagyon nehéz bekerülni, és amit nagyon nagyon szerettem. Barátom azzal biztatott, hogy idekint nagyon könnyen találok a szakmámban állást, mert jó a végzettségem és sok a tapasztalatom.
Hát nem így lett. Lassan két hónapja munkanélküli vagyok, körülbelül 600-700 jelentkezés, rengeteg telefon és nagyon nagyon sok személyes CV leadást követően tartok ott, hogy egy azaz 1 db állásinterjúm volt. Sehova máshova nem hívtak be!!
Már január 2. felében éreztem, hogy az, hogy nem volt még angol melóhelyem és az, hogy a végzettségemet is külföldön szereztem óriási hátrány. Barátom biztatott, ő nagyon optimista. Mivel világ életemben gyűlöltem függni anyagilag, így rettenetesen frusztrál a dolog, hogy a barátom tart el, így hát két hete elmentem dolgozni egy mocskos raktárba, amilyen helyeken ugyebár a magyarok többsége melózik Angliában. Nekem nem büdös a munka, de az a megalázó érzés, hogy diplomával, 4 nyelvvel, és megannyi tapasztalattal egy gyárban kell dolgoznom, miközben a főnökeim kettőig nem tudnak elszámolni... undorító. Barátom mondta, hogy ne menjek, ő nem is akarja, hogy menjek, de a pénz meg kell ugyebár.
Most jelenleg ott tartok, hogy sehol, továbbra is küldözgetem a jelentkezéseim, telefonálgatok, de semmi... sajnos múlt héten még kórházba is kerültem, így nem tudtam a raktárba menni, ami miatt, most kevésbé hívnak engem...
Én már kezdem feladni a reményt, hogy valaha találok olyan állást, mint otthon, vagy ahhoz hasonlot. Voltak álmaim, saját vállálkozás itt a barátommal, de ez így lehetetlen. Egyre jobban gyűlölök itt lenni, már fáj reggel fel kelni, 12 órákat alszom, ki sem mozdulok a lakásból, a várost ahol élünk szintén utálom, rettenetesen ingerszegény.
Hiányoznak a barátaim is, ha a barátom dolgozik olyan egyedül vagyok mint a kisujjam, magányosnak, depisnek érzem magam.
De, imádom a barátom, rettenetesen szeretem, és nem tudnám őt elhagyni. Ő viszont még a lábát sem hajlandó betenni Magyarországra többet :(
Mitkellene tennem? Mit tennétek a helyembe???? Haza mennétek? De a vőlegényem nélkül nem tudok élni :( Kérlek adjatok tanácsokat :(
Utolsó:
nem lehet magyarországról állást találni, a munkavállaláshoz kell az NI szám és azt csak helyben lehet igényelni, ha márott vagyok. Igen van ilyen, de azok akárhova küldhetnek Anglián belül és rengeteg pénzt be kell fizetni nekik (ha hajós munkáért 300 ezret, gondolom Angliáért is hasonlót).
ott kovetted el a hibat, hogy nem akkor mentel ki, amikor mar megvolt az uj munka/munkahely. de ezt nyilvan nem tudhattad elore, utolag meg konnyu okosnak lenni.
a fuggest felejtsd el, a volegenyed a srac, nem? akkor meg nem fugges ez, hanem a kozos jovo epitese. csak kicsit lassabban megy, mint kellene.
ne add fel, palyazgass tovabb. mi a vegzettseged? mert az, hogy diplomad van meg beszelsz nyelveket, az alapvetoen nem jelent semmit. celiranyosan, olyan helyeket kell megpalyazni, ahol a legtobb eselyed lehet. van szakmai tapasztalatod valamiben, ez jo, hangsulyozd ki a CV-ben. stb, stb, rengeteg trukk van, csak ne szotszortan es ketsegbeesetten csinald. nyugalom, higgadj le, es kezdd elolrol.
milyen új munkahely?
tudom, hogy hibáztam, mert novemberben kellett volna kijönnöm, akkor 3 állást is ajánlattak, vőlegényem ismerőse, tehát protekció útján, sajnos év eleje miatt most amúgy is nagyon kevés az állás.
az önéletrajzom nagyon jó, ezt többen is mondták, angolok is, sajnos sok helyen téynleg diszkrimináció miatt nincs esélyem, másut nem tudom miért.
Megnézhetem az önéletrajzod?
Úgy értette, hogy mielőtt kimentél volna, itthon kellett volna kinti munkát találnod. Angliával ezt esélytelen megjátszani sajnos...
Legyen angol stilusu oneletrajzod! En is europass formatumu oneletrajzzal probalkoztam sokaig, es sehova sem hivtak be, aztan atirtam az egeszet es kb naponta hivnak interjura.
Ha rakeresel a vegzettsegedre, nem tudom mi az, de pl teacher cover letter sample akkor talalhatsz egy csomo anyagot hogy hogyan kell jo cover letter-t irni.
Ha ez mar megvan, akkor bocsi.
Ha kicsit szamolgatsz, meg ha 300 ezret is elkernek, az kb 800 font vagyis kb 1 havi rezsi, kaja, lakber, osszes koltseg. Jelenleg 2 honapja vagy kint, vagyis mar a duplaja elment es meg mindig nincs melo. Ezt csak mellekesen jegyeztem meg.
Ami a volegenyedet illeti, nem fugges szerintem se, mert egy kapcsolatba az is beletartozik, hogy segitsuk a masikat, ha annak gondjai vannak. Viszont, ha tovabbra is csak keseregsz, akkor elobb utobb meg fogja unni, es az csak rombolja a kapcsolatot.
Melyik varosban eltek, ha szabad kerdeznem?
angol tipusú önéletrajzot tudsz linkelni??
nekem is europassos van... de korábban nem ilyen volt, mégse hívtak azzal sem, de légyszi linkelj, milyenre gondolsz.
természetesen cover letterem van, amit mindig ki is igazítok az aktuális álláshoz
önéletrajzom most nem tenném kösszemlére.
vőlegényemnek nincs baja ezzel a függés dologgal, csak én parázok ezen nonstop. most amíg nincs rendes munkám ő fizeti a lakbérem, meg minden költésgem, ez az ami zavar.
igen, ugy ertettem, hogy itthon vagy, dolgozol, mellette kint keresel munkat. es amikor az megvan, akkor dobbantasz. en is igy csinaltam. igaz, hogy 1 evig tartott a kereses, de megerte. jobb hely, tobb penz, es elhetobb az orszag, valamint szakmailag is tobb a lehetoseg.
nyilvan neked ez a lehetoseg mar nem jatszik, ezert irtam, hogy "kellett volna" es utolag konnyen vagyok okos :) de talan mas meg tanulhat ebbol, mert nem szabad csak ugy beleugrani a kalandba. ha nincs vesztenivalod, akkor persze mas a helyzet, de azert legtobbunknek sok vesztenivaloja van, ezert meg kell fontolni a lepeseket.
kint sincs kolbaszbol a kerites, melozni kell. de ha megvan a vegzettseged, es a megfelelo helyre kerulsz, akkor nem lesz gond. sok mulik azon, milyen munkat tudsz vegezni (szakkepzettseg, eloelet), mennyi tapasztalatod van es hogyan sikerul az allasinterju. nincs vegzettsegem abban a szakmaban, amiben dolgozom, de ezt nem is kertek. sokkal tobbet szamitott az, hogy 15+ eve csinalom ugyanazt, vannak referenciaim es jo vagyok :)
Sajnos az emberek csak meghallják, hogy "külföld" és máris zabszem van a fenekükben, mert ismernek olyanokat, akiknek sikerült valahol külföldön jó munkát találni, ezért biztos mindenki meggazdagszik ott.
Reálisan nézve ez hülyeség. Nekem is van több ismerősöm, akiknek sajnos nem jött be a külföldi élet, meg olyan is, akiknek csak úgy jött be, hogy éveken keresztül hónapokra kimentek, összehúzták magukat, a pénzt hazahozták, félretették, aztán évek múlva hazajöttek és volt tőke az induláshoz.
Igazából azért ritkább az az eset, mikor egy pár kimegy külföldre, minden szuper, letelepszenek és nagyon jól élnek.
A helyedben nem mentem volna ki.
Itt megvolt mindened: család, barátok, anyagi jólét, karrier, olyan munka, amit szeretsz, én úgy gondolom, egy ilyen életet én nem dobtam volna el, hogy külföldön sz...rért-húgyért gürizzek egy gyárban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!