Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szenved az anyám, mit kéne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szenved az anyám, mit kéne tennem?

Figyelt kérdés
Nos Anyumék házassága egyálatalán nem volt jó. Az apám fafejű sose érdekelte anyám véleménye mellette lusta, és elég furcsa természetű ember. Amikor anyum egyszer korházba került, megcsalta Anyumat de meglett bocsájtva neki. Amikor bevitték ahelyett, hogy Anyumért aggódott volna, leállt a mentőssel trécselni, hogy milyen a szakmája, amit utána még a mentős is kérdőre vont. Lényegében eléggé elhidegültek egymástól testiség, összebújás nincsen köztük. Anyum nagyon jó szándékú nő, mindenkin segíteni akar, és másokat mindig magánál előrébb helyez. Mindig mindent megtett a családért. Most kiderült, hogy apám-nak barátnője lett, és emellett azt akarja, hogy minden ugyanúgy maradjon, csak neki szüksége van erre a kiegészitésre. Ugyanúgy nyomul anyámra, és Anyum teljesen ki van készülve, a legjobb lenne ha elválnának de anyum úgytesz mintha normalis lenne és, hogy majd "megszokja". Nem akarom ezt hagyni, hogy ezt tegye vele! Nem ezt érdemli! Nem tudnánk apumat kidobni se, mert nem bírnánk neki kifizetni a ház felét, a telek anyum anyukájáé és neki is ezen van háza. Mit kéne tennem? Tényleg bele kéne ebbe nyugodni? Segítség!

2014. febr. 24. 22:52
 1/6 anonim ***** válasza:

Bármennyire is sajnálom olvasni a soraid, úgy érzem ezt nem a te dolgod megoldani. Az Ő házasságuk és nekik kell megoldani. Apádról megvan a véleményem, de a trágárság szűrő nem engedné kiírni úgysem.

Talán el kéne beszélgetned apáddal arról, hogy micsoda egy mocskos féreg, hogy így viselkedik és önző is.

Én mondjuk valószínűleg az orrát is betörném, de az már én vagyok... meg az igazságérzetem. Azon túl, hogy beszélsz vele, többet nem tehetsz az ügyért.

2014. febr. 24. 22:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Valahogy én is hasonlóan jártam még 13-14 évesen. Apám nagy nőcsábász volt, aztán összejött neki egy gyerek és itthagyott vmi 18-20 éves nő miatt, azóta alig találkoztam vele. Emiatt anyám kórházba került, idegesség kikészítette.. még fateromba se volt annyi hajlam hogy bejöjjön megnézni hogy mi lett vele.

Ajánlom szüleidnek beszéljék meg, ketten, vagy esetleg tanácsadóval, vagy te is ott vagy, és segítesz meghallgatni faterodat miért csinálja azt amit. Ahogy olvastam te is nagyon hasonló cipőben vagy mint én voltam, és lehet hogy a Te szüleid kapcsolatának se lenne jó vége.

2014. febr. 24. 23:01
 3/6 Moszuke ***** válasza:

el kéne fogadnod, hogy anyád a saját életéért felelős és te nem mentheted meg és nem is a te dolgod őt megmenteni. mindenki csak saját magát tudja megmenteni.

anyád megalkuvó. minden bizonnyal már a születésed előtt jóval látta, hogy apád milyen ember, de szemet hunyt efelett.

igazságtalan anyádtól, hogy egy ekkora felelősséget elterel magáról tudat alatt. erről te nem tehetsz, hogy ezt magadra akarod vállalni, ilyen a gyermeki lélek, de ne vállald magadra.

anyád a saját életéért felelős, te nem azért jöttél a világra, hogy őt megmentsd vagy mentesítsd a felelősség teljes élet terhétől.

anyád önző ha rád támaszkodik, ezzel elveszi a gyerekkorod és mindezt a szeretetteljes, kedves, mindent megadó anyuka köntösében teszi.

nem a te dolgod anyád szenvedésén könnyíteni vagy segíteni. el kell fogadnod, hogy anyád tele van jó és rossz tulajdonságokkal és el kell fogadnod, hogy megalkuvó és ez az ő döntése és ezért ő felelős és ezen csak ő tud változtatni.

minden kifogás a körülményekre való tekintettel csak felelősség hárítás.

2014. febr. 24. 23:06
 4/6 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva, én örülnék neki ha elválnának. Anyum is megkönnyebbülne ahogy levettem a szavaiból, csak az anyagiak miatt nem mer lépni. Ezt egy nővel se lehet csinálni, kihasználja a jó szívűségét. Apámmal sose volt jó viszonyom, kiskoromba tobbszor meg is vert. Mindent anyámnak kellett megcsinálni ő betonozott, festette ki a házat tartott mindent rendben, apám semmit se.. De köszönöm a válaszokat!
2014. febr. 24. 23:11
 5/6 Moszuke ***** válasza:

jó most már nagy erőkkel ajánlom a mérgező szülők című könyvet. mihamarabb szerezd be.

nem normális, hogy ennyire jónak látod anyukád.

mi a sorok mögött látjuk a csúf igazságot is.. de te még nem.

érdekes olvasmány.. és érdekes dolgok fognak kiderülni benne.

nagyon ajánlom, hogy forgasd a lapjait... mert ez beteges, hogy mennyire megbocsájtó és elnéző vagy anyád tetteit illetően...

pedig ugyanolyan hibás mindenben mint az apád.

csak a megverést hoznám fel példának..

szerinted a megveréshez hány ember kell? az iszákos agresszív apuka aki levezeti a mérgét a gyengéken és egy gyermek akit ütnek?

az apuka az aktív résztvevő a bántalmazásban... ám az anyuka sem szent.. ő a passzív résztvevő... szó szerint akár..

csak persze ezt az ember nem veszi észre.. mert jajj szegény mit tehetett volna? hiszen akkor őt is agyonveri a fater! szegény anyu jobb is ha nem állt közénk.. meg szegény anyu néha megtette, de aztán jól meg is kapta a magáét... jajj szegény anyu! nem tehetett semmit!

aha.........

az ilyen baromi mérgessé tud tenni.. hihetetlen mennyire önző és manipulatív szemét szülők léteznek a világon

2014. febr. 24. 23:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Én nem érzem így ahogy te mondod mármint, hogy manipulatív lenne, magától el sem mondta volna. Persze van benne igazság. Akkor sem vagyok hajlandó belenyugodni, hogy fonnyad össze elöttem az anyukám azért mert hagyja magát. Lehet hülye vagyok, de legfőképp az apám a hibás, az elején megkellett volna szüntetni ezt a "hiba" forrást akkor nem tartanánk itt. Azért köszönöm, hogy leírtad a véleményed!
2014. febr. 25. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!