Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, hogy anyám megkedvelje a barátnőmet? (Vagy hogyan változtassak a barátnőm viselkedésén? )
Sziasztok!
18/F vagyok és a barátnőm is 18 éves, fél éve vagyunk együtt.
Az a helyzet, hogy amikor itt van nálunk a barátnőm (kb 2-3 hetente szokott itt lenni csütörtök-péntek-szombaton), akkor alig beszél a szüleimmel, csak köszön nekik amikor hazaérünk, és utolsó nap, amikor ő megy haza, akkor elköszön és ennyi. De olyan is volt már, hogy nem is köszönt. :\
Anyámtól még soha nem kérdezte meg, hogy "hogy vagy?" vagy "mi a helyzet?", fél év alatt csak pár mondatot beszéltek...
Hogyan tudnék ezen változtatni? Nem akarom megbántani a barátnőmet... :\ de lassan már ott tartok, hogy szégyenlem áthívni hozzánk...
Az nagyon udvariatlan, hogy nem köszön, erről beszélhetnél róla.
Viszont a beszélgetést talán inkább anyukádéknak kellene kezdeményezni. Lehet, a barátnőd túl félénk ahhoz, hogy csak úgy csevegést kezdeményezzen idősebbekkel lehet, nem is tudja, mit mondjon.
Pontosan! Az, hogy valaki direkt nem köszön, irtó bunkó dolog. Az viszont, hogy nem beszélget a szüleiddel egyáltalán nem bunkóság. Én is mindig tiszta zavarban voltam, ha beszélgetni "kellett". Létezik egyáltalán olyan, hogy egy fiatal lány beszélgetést kezdeményez az "anyós/ após jelölttel" úgy, hogy kb nem is ismeri, mármint nem is beszélgettek még soha?! Az ilyen beszélgetéseket általában a szülők kezdeményezik.
Arról nem is beszélve, hogy az lenne csak az igazán bunkó, ha odamenne édesanyádhoz és egy ilyennel nyitva "Mi a helyzet?", ezt szerintem nem gondoltad egészen végig. :D
Szerintem egyszerűen csak szégyellős a barátnőd. Erről viszont simán beszélgethetsz vele, hogy próbáljon meg ne feszengeni, nem harapnak a szüleid stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!