Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Család nélkül van értelme?
Nekem úgy tűnik, hogy csak úgy van értelme az életnek, ha az ember családot alapít, de legkevesebb hosszú távra tervez a párjával / párt keres hosszú távra vagy egy életre. Mi értelme az egyéjszakás kalandoknak és a rövid kapcsolatoknak hosszú távon? Hiába az egy éjszakás, miután kimegy az ajtón ott vagy egyedül, mi értelme ezt sokáig csinálni?!
Írjátok le a véleményeteket kíváncsi vagyok ki mit gondol, mert ma a legtöbben egyedül élnek, tehát valószínűleg kevesen osztják a nézőpontomat! Férfi vagyok.
Addig kell kiélni magát az embernek amíg azt nem mondja, hogy elég volt ebből. Ha ezt a hatért elérni úgymond megérett a családalapításra! Nem hiszem, hogy sok olyan ember lenne, aki nem szeretne magának gyereket! Régebben a gyerekvállalás átlag 20 év körül volt, ma ez kitolódott 30 évre, ez megmagyarázza az egészet!
Lehet, hogy jobb szabadnak lenni a fiatal években, de mikor benő a feje lágya az embernek onnantól kezdve a család a legfontosabb szerintem.
26F
Engem sosem érdekelt a kalandozás,mindig is komoly kapcsolatot szerettem volna,hát nem sikerült még soha. :/
De a kalandozás valahogy engem sosem vonzott,mindig hosszútávra szerettem volna valakit,sajnos eredménytelenül idáig.
A család része a dolgoknak sokáig én is azt hittem,hogy jajj majd nekem is lesz meg milyen jó élet lesz stb.
Aztán mikor "felnőttem" és megláttam,megéreztem a mai magyar valóságot,akkor rájöttem,hogy ha valami csoda nem történik,akkor nekem bizony nem lesz családom.Nem azért,mert nem akarom hanem mert nem találok hozzá megfelelő társat.Itt most nem kell nagy elvárásokra gondolni,teljesen alapvető dolgok fontosak számomra,semmi különleges nincsen benne.
22/F
"Az élet egyetlen értelme a gyerek!"
Azért ez jó erős túlzás, már ne is haragudj meg... És mi van mondjuk a kutató orvosokkal, akik az egész életüket a rák vagy az aids gyógyítására teszik fel, szerinted nekik értelmetlen az életük,mert a gyerek mondjuk nem fér bele az életükbe? Akik eredményei által sokkal több gyerek gyógyulhat fel súlyos betegségekből több évtizeded kutatásaiknak köszönhetően? Az ő életük is értelmetlen? Vagy akik teszem azt, egy súlyosan veszélyeztetett, kihalófélben lévő faj megmentésén fáradoznak? És még lehetne sorolni...
Vannak emberek akik bőven találnak értelmet az életüknek a gyereknevelésen kívül és nem hinném, hogy kevésbé lennének boldogok, mint akik körül egy két gyerek futkos.
Mondom ezt úgy, hogy én is szeretnék gyereket majd, de nem erre akarom feltenni az egész életemet, hogy enélkül akkor biztos szerencsétlen lennék és nem lenne értelme az életemnek.
Mindenki maga dönti el mire teszi fel az életét, valóban vannak nagyon nemes és igen is értelmes életcélok, valószínű csak kétségbe esésemben ragadtattam el magam mikor azt írtam: "Az élet egyetlen értelme a gyerek!" Nem akartam általánosítani, hisz szerencsére nem vagyunk egyformák.
Én sok mindent elértem már, természetesen nekem sem mindig ez volt egyetlen életcélom, de jelenleg ezt tartom legfontosabbnak a kis életemben, habár nem sok esélyt látok rá a közeljövőben, mert egyedül élek. De ugye céljainkért küzdeni kell! 33/F
A múltkor beszélgettem az egyik kolléganőmmel, akinek már van egy 9 éves fia, hogy szerinte az élet értelme a gyerek.
Én viszont nem osztom az ő véleményét. Nekem ugyan nincs gyerekem, valószínűleg soha nem is lesz, mert nem akarok, igaz, bármikor meggondolhatom magam.
Ettől függetlenül nem gondolom, hogy azért, mert nincs gyerekem (és esetleg soha nem is lesz), rosszabb ember vagyok bárkinél.
Az emberek nem egyformák, és szerintem egyrészt nem mindenkinek való a komoly párkapcsolat, házasság, másrészt pedig nem minden nőnek való a gyerek, az anyaság. Ismerek olyan anyát, akinek 2 gyereke is van, de egyikkel sem foglalkozik...
Ez mennyivel jobb annál, minthogy nekem azért nincsen, mert nyűgnek tartom? Annak az anyának is nyűg, csak nem vallja be senkinek sem.
Van párom 3 éve, együtt élünk, de sem házasságot, sem gyereket nem tervezünk. Persze ő elvenne engem, és gyereket is szeretne tőlem, de megvárja, míg "megérek" a feladatra. Ha soha nem fogok, azt is megérti, mert ő nehezen ugyan, de elfogadja, hogy más vagyok.
Egyébként vele sem terveztünk alapból hosszú távra, úgy voltunk vele, hogy majd lesz, ami lesz, de mégis együtt maradtunk.
Összegezve, kedves kérdező, szerintem van értelme család nélkül is az életnek. De ez az én véleményem, és nem is akarom megváltoztatni a tiédet, csak fogadd el, hogy vannak emberek, akiknek a család az élet értelme, és vannak olyanok is, mint én. 29/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!