Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk és férfiak, mit szólnátok, ha a barátnőtök/feleségetek az akaratotok ellenére döntene amellett, hogy gyereket vállaltok?
Persze nem tizenévesekre vonatkozik a kérdés, és nem is friss, párhónapos párkapcsolatra. A szüleim régóta ismerték egymást távolabbról, mielőtt járni kezdtek, egy év együttlét után házasodtak. Az esküvőre néhány hónappal közölte anyám, hogy teherbe esett, pedig korábban abban állapodtak meg, hogy várnak pár évet a megfelelő anyagi körülményekre. Elvileg ugyebár fogamzásgátlóval védekeztek, gyakorlatilag semmivel. 22 és 26 évesek voltak.
Ma tűnődtem ezen és arra jutottam, nem valószínű, hogy meg tudnék bocsátani. Főleg ha a partnerem amolyan anyámra jellemző "Ne hisztizz már!" közönnyel kezelné a háborgásom. Hiába szeretem mindkettőjüket, hiába köszönhetem a kis "füllentésnek" a létezésemet, akkor sem. Szerencse, hogy lányként ilyen élményben nemigen lehet részem.
Ti mit gondoltok?
Jó, de az érzelmi erőszakot nem bünteti a törvény.
Aki olyan béna (legyen férfi, vagy nő), hogy enged a zsarolásnak, arra mit lehet mondani?
"Most elveszem a fogamzásgátlódat és nem szedhetsz többet. Gyerekünk lesz minél hamarabb." -ha erre egy nő nem azt mondja, hogy a "rohadt anyád" és nem áll ellen a teherbe esésnek fizikailag, arra mit lehet mondani, aki még ennyire is életképtelen és képtelen megvédeni önmagát?
Mindenki egy önálló emberi lény és a saját döntéseiért mindenki önállóan felelős. Ha valaki úgy dönt, hogy enged egy (nem fizikai) zsarolásnak, az a saját hibája.
Bocs, én nő vagyok, de nem tudom megállni, hogy ne írjam le: szerintem ez aljasság. Egy gyerekvállalás két ember döntésének kell, hogy legyen. Ha egy nő egy ilyenbe belekényszeríti a férfit akarata ellenére, akkor én az ilyet büntetném.
Mert jó, ha egy férfi nem akar gyereket, védekezzen, de mondjuk több éves kapcsolatban, amikor a nő szedi a tabit, a férfi nem biztos, hogy számít arra, hogy át lesz ejtve.
Viszont ha már megtörtént, akkor nincs mit tenni. Ha én lennék férfi ilyen helyzetben, azt a nőt biztos teljesen kizárnám az életemből, a gyerekről viszont gondoskodnék, ő nem tehet semmiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!