Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek 1 buddhista és 1 mormon vallású ember alkothat 1 párt?
Nem a vallásnak kellene eldöntenie, hogy összeilletek-e vagy sem. Szerintem simán alkothattok 1 párt, persze ahhoz kell az, hogy ne a vallás alapján ítéljétek meg egymást.
Egyébként ez a vallás dolog nem csak párkapcsolatban, hanem akár barátkozásban is akadály néhány ember számára.
Nekem például van egy erősen keresztény havercsajom aki tudja, hogy én mennyire nem szeretem ezt a vallást (habár elvileg keresztény vagyok...de jobban vonzz engem is a buddhizmus például), mégse bélyegez meg emiatt. Elfogadja, hogy mások a nézeteim és kész.
Kedves Kérdező!
Én mormon vagyok, így saját hitem szempontjából tudok válaszolni.
Elvileg bármilyen vallású házastársa lehet egy mormon egyháztagnak. A mi egyházközségünkben is előfordul sokféle, vallási szempontból vegyes házasság.
Ugyanakkor Jézus tanácsként (és nem parancsolatként) azt mondta, hogy "ne legyetek eltérő igában".
Egy mormon egyháztag boldogságához a boldog családi kapcsolatokon kívül hozzátartozik az is, hogy eleget kíván tenni keresztelkedési szövetségének, sőt örökkévaló házasságot szeretne kötni a házastársával. Ez utóbbi akkor lehetséges, ha a házastársa is érdemes mormon egyháztag.
Mormonnak lenni nem egy világnézet, hanem egy életmód, fontos, hogy a házastársak életmódja, világszemlélete kompatibilis legyen, hogy harmónikus családi életet élhessenek és szeretetben, egyetértésben nevelhessék gyermekeiket.
Az Egyház azt tanácsolja a nőtestvéreknek, hogy elsősorban érdemes mormon papságviselővel kössenek házasságot és azt tanácsolja az érdemes egyháztag férfiaknak, hogy érdemes egyháztag nőtestvért keressenek.
Remélem segítettem.
Üdvözlettel:
Levente
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!