Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítottatok már cigi miatt?
Párom még a kapcsolatunk elején megígérgette,hogy leszokik a cigiről,mivel én nem cigizek és nem is bírom a szagát sem,főleg,hogy hiéba mos fogat pl.este is lefekvés előtt, úgyis érzema lehettetén és elég visszataszító.
3 évünk alatt minden év elején megígérte,hogy leszokik, persze,mai napig szívja.
Mondtam neki,ha nem szokik le, elhagyom,mert büdös is és néha az utolso pénzünket is cigire költi,még kaja helyett is.
Idén is az év eleji ígérete ez volt, persze,nem tartotta be, ha meg szólok,hogy elhagyom emiatt,akkor hárpia vagyok és csak cseszegetem,hagyjam békén a cigivel.
3 évet felrúgni cigi miatt?
Az a baj, hogy nem lehet a cigit, a hozzád viszonyuló érzéseit mérlegre tenni..
A cigi az függőség, olyan, mint az alkoholizmus.. Nagyon nehéz abbahagyni, leszokni...
Más kedvéért sosem fogja senki megtenni, csak saját maga miatt.
Van akinek könnyebb, van akinek nehezebb, az édesapám azt mondta holnaptól nem..és nem.ez volt 98-ban, pedig napi 2 dobozzal szívott, jah és ő betartjaa"Ferraris" poént, minden hónapban eltesz annak a pénznek a felét, amit cigire költene.. (2 évente cseréli a motorját, drága ajándekokat vesz, apple laptopot vesz, iphone-t..stb)
Annak ellenere mondom, hogy nem lehet mérlegre tenni, hogy mint írtam, én sem tolerálom a cigarettát.
2.
Nem, ilyesmiért nem rúgnék fel egy kapcsolatot. Én sem vagyok tökéletes, nekem is vannak hibáim és valószínűleg nem is tudnék mindenen változtatni a párom kedvéért, tőle sem várnám el.
Egyébként nem mindenkinek olyan könnyű leszokni a cigiről. Van, aki olyan szinten függő, hogy hiába nyávog a párja, hogy: nyiffnyiff, neked fontosabb a cigi, elhagylak nyaffnyaff.
Ha nekem ennyire kizáró ok lenne a dohányzás, mint neked, alapból nem is kezdenék egy dohányossal, még ha annyira ígérget is. Esetleg ha tényleg épp leszokóban lenne, adnék neki esélyt, aztán néhány hónap alatt meglátjuk. De akkor is fenntartással.
A kérdezőnek és a válaszolók nagyrészének láthatóan k. rva fingja sincs a témáról, úgy okoskodnak. A dohányzás egy függőség, mégpedig az egyik legerősebb. Ez nem olyan mint a hétvégi focimeccs, hogy ha a barátnőd kéri, néha-néha kihagyod (pedig nagy áldozat az is).
Attól hogy nincsenek olyan súlyos vagy azonnal látható következményei, mint a drogfüggőségnek, még hasonlóan kell kezelni.
Vannak terápiák, tapaszok, módszerek. De. Itt is a legfontosabb a kiinduló okot megszüntetni. Ezt az emberek nagy része nem fogja fel. Többek között a politikusok se: A dohányzásnak nem azzal szabsz gátat h drágítod a cigit meg ellehetetleníted a megvételét. Hanem azzal h javítod az emberek életszínvonalát. Aki nem stresszes, sportol, kiegyensúlyozott élete van, az ha rágyújt néha-néha egy cigire (miért ne tenné, hiszen jólesik) de nem fog rászokni. Az ember akkor szokik ilyenre rá ha nagy stressz éri folyamatosan. Nyilván egy nyivákoló barátnő csak ront a helyzeten, de az okokat talán mélyebben kell keresni.
Egy megértő és odaadó társ sokat számít az életben és utat jelenthet a leszokáshoz. Nem egy barátom tette már le a cigit, miután az élete rendbe jött. Van ahol a csaja is komoly szerepet játszott, de az a csaj inkább a kiegyensúlyozott párkapcsolatra törekedett és nem a zsarolásra.
A szex különben is sokkal jobb mint a cigi. Ez most célzás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!