Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Erős ha pénzt kérek a páromtól azért, hogy az "én lakásomban" lakhat?
Örököltem egy fél lakást,a másik felét hitelből fizettem ki,ennek a törlesztője havi 80.000Ft +-1.000FT havonta.Ezt már a kapcsolatunk előtt is fizettem.
11 éve vagyunk együtt,van egy 9 éves kislányunk.
Eddig nem okozott problémát a számomra,hogy kifizessem,de most a párom új munkát vállalt,egy nagyon is jól fizető munkát,így logikus volt,hogy én leadom a hétvégi plusz munkámat ami kb 40.000Fot hozott a számomra havonta.A másik munkámat természetesen továbbra is folytatom.
Számomra ez a havi -40.000Ft nagy érvágás,ő viszont mostantól havi kb. 1.500Eurót fog keresni.
Meg szeretném kérni,hogy akkor mostantól fizesse a hitelem felét,ami szintén 40.000Ft lenne,vagyis pont annyi,ami számomra kiesik,de úgy,hogy jogilag ne legyen hozzá köze.
Kérlek ne ítéljetek el azért,hogy magamnak akarom megtartani és hogy milyen önző vagyok,de a mai világban semmi sem lehet biztos.
Szerintetek szemét dolog ilyet kérni?
Ez egy kissé fura az én eszemnek, de talán azért, mert én egy relatíve konzervatív házas nő vagyok, akinek 20 éve csak közös tulajdona van a férjével.
Szóval értem én hogy meg akarod őrizni a függetlenségedet, de szerintem, ha belefizet a törlesztőrészletbe, akkor valószínűleg idővel tulajdonjogot is formál arra, amire a pénzét költi. Te pl. fizetnél bármiért is, ami azután más tulajdona lesz?
Gondolom a hétköznapok során közös a teherviselés, itt kimondottan csak a törlesztőrészletről és a tulajdonjogról szól a történet.
Próbáld meg. Lehet, hogy úgy gondolja majd, hogy ez úgyis a közös gyermeketeké lesz. Fizet és jogot nem formál, de
annyira anyagias ma már a világ.
Az előttem szólókat nem ismételve, tisztán matemetikai alapon.: Írassátok a lányotokra a hátralevő , apuka által fizetett törlesztés értékének a kétszeresét a lakásból.
Ámbár ha felnő és megkérdezi, hogy miért?...Hát azon főjön a Te fejed.
22 Semmit ne fizessen a pasi mig nincs tulajdonjoga. Semmit.
egy normális ember ha már gyerek született-mert amig nincs gyerek oké-ott a másik fél biztonságban legyen ha vele valami történik.
Ő nem kevés pénzt rak félre a fizetéséből,hogy majd házat vesz.
Nem mi vesszünk,ő veszi.
Miért rossz,ha mindenkinek megvan jogilag,ami az övé?
Akkor maradok annál a verziónál,hogy albérletbe megyünk és mindent felesbe fizetünk.
Vagy szerintetek ez is rossz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!