Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Erős ha pénzt kérek a páromtól azért, hogy az "én lakásomban" lakhat?
Örököltem egy fél lakást,a másik felét hitelből fizettem ki,ennek a törlesztője havi 80.000Ft +-1.000FT havonta.Ezt már a kapcsolatunk előtt is fizettem.
11 éve vagyunk együtt,van egy 9 éves kislányunk.
Eddig nem okozott problémát a számomra,hogy kifizessem,de most a párom új munkát vállalt,egy nagyon is jól fizető munkát,így logikus volt,hogy én leadom a hétvégi plusz munkámat ami kb 40.000Fot hozott a számomra havonta.A másik munkámat természetesen továbbra is folytatom.
Számomra ez a havi -40.000Ft nagy érvágás,ő viszont mostantól havi kb. 1.500Eurót fog keresni.
Meg szeretném kérni,hogy akkor mostantól fizesse a hitelem felét,ami szintén 40.000Ft lenne,vagyis pont annyi,ami számomra kiesik,de úgy,hogy jogilag ne legyen hozzá köze.
Kérlek ne ítéljetek el azért,hogy magamnak akarom megtartani és hogy milyen önző vagyok,de a mai világban semmi sem lehet biztos.
Szerintetek szemét dolog ilyet kérni?
Kérjem meg akkor szerintetek,hogy költözzünk albérletbe?
Kapunk albérletet kb ugyanennyiért,amit értelemszerűen közösen fizetünk én pedig ki tudom ezt adni,hogy kifizethessem a hitelemet.
De egyedül kevesebb óraszámból már nem tudom kifizetni a havi 180.000et.
Háztartás + gyerek mellett ráadásul és tervezzük a kistesót.
Akkor meg pláne.
Most tényleg ilyen gonosz lennék.
Nincsen ennyi bőr rajtam.
Nem értem én ezt a külön kasszát... gyakorlatilag két ember egymás mellett él, szexelnek, együtt esznek, de a buksza külön van. Enyém, tiéd...
Aztán egyszer dől valami miatt.
A 10est nem értem,mi az hogy 1 szobára fizet 75.000Ftot?
A megélhetésünk ennyi.
3 embernek hvai 150.000Ft + 50.000 a rezsi.
Ezt felezzük.
Neki havi 100.000Ftból van fedél a feje felett + élelem.
Nekem havi 180.000Ftból.
Ő 1500 eurót keres.
Én most már csak 140.000Ftot.
Hát szerintem ez egy kicsit erös. 11 éve együtt vagytok, van egy 9 éves gyerek, és különkasszán vagytok. Én még csak 6 éve vagyok a párommal, de a kezdetek óta közös a kassza. Van egy 2 éves fiunk is. Nincs olyan, hogy az enyém vagy a tied, MINDEN közös. Ahogy az életünk, a gyermekünk, a lakásunk, a fizetésünk is. Azt sem értem hogy hogyan vagytok külön kasszán. Általában ez ugy müködik, hogy a két fél egy bizonyos összeget bedobnak a közösbe, ami fedezi a kaját a rezsit, a gyerek szükségleteit, a számlákat, az albérleti dijat vagy éppen a hitelt. Ezek szerint nektek minden külön megy? Ha te veszel mondjuk egy csokit akkor elkéred a fele árát ha enni akar belöle? El sem tudnám képzelni igy az életem...
Bár lehet én vagyok régimodi.
23/N
Ha nem vagytok közös kasszán az nem párkapcsolat, csak egymás mellett élés.
De nem értem, ebben az esetben mi a jelentősége annak, hogy ő most többet fog keresni? Miért hagyod emiatt abba a munkádat?
Ha pedig semmiben nem vagy biztos a mai világban, akkor miért akarsz még egy gyereket?
Te még egy ilyen kapcsolatra be akarnál még egy gyereket vállalni?
Tudod mi az, hogy együttélés, mikor a felek együtt élnek:
Az egyik alappillére az, hogy a fizetésed fillérre leteszed annak, aki a többet keresi(akár melyikötök is az). Fillérre. Utána osztozkodtok:rezsi, részlet stb.
Ez van egy együttélésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!